Cruisen Pisa

In 5 dagen Toscane, Cannes én Mallorca zien op een relaxte manier? Dat kan zo!

Begin november heb ik in 5 dagen van Rome naar Barcelona gereisd en heb ik de tijd gehad om verschillende prachtige plekken op mijn gemakje te ontdekken: Toscane, Cannes én Mallorca! Nee daarvoor heb ik niet meerder keren ellenlang op een vliegveld hoeven wachten. Ik kroop gewoon ‘s avonds lekker in mijn luxe bedje om de volgende ochtend wakker te worden op een nieuwe plek, hoe relaxed is dat! Hoe je dat doet? Ik was op cruise vakantie. Yep, dat klinkt misschien niet als iets voor een avontuurlijke reiziger maar het was oprecht heel fijn! Doordat de boot ‘s nachts vaarde, hadden we overdag alle tijd om de plaats te ontdekken waar we aangekomen waren, en kon je ‘s avonds gewoon weer je eigen hotelkamer induiken. Een hele relaxte manier van reizen dus! Ik ben uiteindelijk in 5 dagen een hele dag in Toscane, Cannes en Mallorca geweest en laat je met deze foto’s zien waarom die plekken zeker de moeite waard zijn om ook een keer te bezoeken!

Toscane: Romantische straatjes en een scheve toren

Na mijn eerste nachtje op de boot werd ik wakker in het overheerlijke Toscane! Hier bezochten we eerst het romantische plaatsje Lucca dat stikt van de schattige en idyllische straatjes. Lucca is echt een grote aanrader om te bezoeken, oordeel zelf!

Lucca gebouwen tijdens cruise wandeling

Lucca detail shot wandeling centrum Lucca terrasje in italie cruise

kerkje Lucca-1-2 Lucca-1-7 detail kerk Lucca palmbomen italie

Van kleurrijke straten naar iconische bouwwerken

Na het kleurrijke Lucca brachten we een bezoekje aan het prachtige Pisa. Tja een foto met die scheve toren moet je natuurlijk een keer in je leven gemaakt hebben toch!

Cruisen PisaPisa limoncello italie cruise (5)

Pisa detail foto toren italie Straatjes in Pisa met restaurants cruise

En naast toffe gebouwen is het eten natuurlijk nog een reden om Toscane te bezoeken

En naast die prachtige architectuur is alleen al de overheerlijke koffie en het veel te fijne Italiaanse eten een hele goeie reden om Toscane te bezoeken.

Lucca taartje cruise

Cannes: Glamour & luxe

De tweede dag arriveerden we in Cannes! Als je vanaf de haven aankomt in Cannes valt je natuurlijk als eerste al die dure jachten op, want ja we weten allemaal dat Cannes niet perse een armoedig dorpje is. Dure winkels en chique restaurants vind je er dus in overvloed. Maar wat mij erg verraste was dat Cannes ook ontzettend veel schattige oude straatjes heeft waarin je heerlijk kunt ronddwalen. Breng dus zeker even een bezoekje aan het oude stadscentrum. En vergeet natuurlijk niet even een foto te maken op de rode loper van het wereldberoemde filmfestival, een en al glamour natuurlijk!

Cruisen Cannes Middellandse Zee

Cannes cruise vakantie haven vanaf boven

Mallorca: Eiland vibes

Mallorca is gewoon een wonderschoon eiland, daar kun je niet omheen. Ik ben er dus ook al 2 keer geweest. Maar de excursie van de cruise bracht ons toch naar een plekje die ik nog niet eerder gezien had. We gingen namelijk naar een prachtig oud landhuis met een museum en heerlijke Spaanse proeverij. Echt een aanrader om te bezoeken.

Mallorca cruise norwegian cruise line

Mallorca natuur uitzicht oceaan

Ook in 5 dagen zoveel mooie plekjes zien? Ga mee met Norwegian Cruise Line

En zo had ik dus in een paar dagen deze prachtige parels langs de Middellandse Zee gezien, wat een heerlijke en rustige manier van reizen! Ik maakte deze bijzondere cruisevakantie met Norwegian Cruise Line. Meer over mijn belevingen op het schip lees je hier: Ontdek cruisen op de Middellandse zee