Pserimos kos griekenland

Wil je naar Kos? Check deze Hotel & Highlights tips!

Je bent er eindelijk uit: Je volgende vakantie is naar Kos. En nu? In welk gedeelte van het eiland kun je het beste je accommodatie boeken, wat mag je zeker niet missen op het eiland en welke andere tips moet je echt kennen zodat je verblijf op Kos een geweldige ervaring gaat worden? We hebben alles hieronder voor je op een rij gezet!

Tip 1. De ligging van je hotel op Kos

Waar je verblijft is uiteraard erg belangrijk. Of je nu graag in een groot all-in resort wilt verblijven (die boek je vaan gemakkelijk via TUI) of liever in een wat kleiner familiehotel, je hebt het op Kos allemaal. Een aanrader is om rondom Kos-stad een accommodatie te boeken als je houdt van een beetje reuring. In Kos-stad gebeurt het nu eenmaal. Daar heb je de meeste restaurantjes, sfeervolle winkelstraatjes, de haven en het populaire Lambi strand. Een accommodatie in Kos-stad is dus zeer aan te raden, maar ook Psalidi en Lambi zijn goede keuzes. Vanuit die omliggende dorpjes ben je vaak met 15 minuten naar Kos-stad gefietst.

De volgende hotels kan ik aanbevelen op Kos op basis van persoonlijke ervaringen:

Uiteraard bieden de andere plekken op Kos ook een goede uitvalsbasis. Zeker wanneer je wilt inchecken in een prachtig resort en wilt genieten van een all-in vakantie. Echter is de omgeving van deze hotels vaak vrij kaal en houdt het vaak op na een aantal restaurantjes en toeristische winkeltjes. Wil je er ’s avonds graag nog op uit en elke avond een nieuw restaurantje proberen? Dan is Kos-stad de beste optie voor jou! De andere mooie plekjes kun je dan bezoeken als je een dagje erop uit gaat met de fiets of huurauto (kun je via Sunny Cars boeken).

op vakantie naar kos kalymnos

Tip 2. Een highlight op Kos dat je niet wilt missen: Lambi Beach

Als je uiteindelijk hebt gekozen voor een accommodatie rondom Kos-stad dan kan ik je vervolgens zeker de highlight Lambi Beach aanraden. Dit strand ligt naast het centrum en is via het haventje goed te bereiken op de fiets of lopend. Belangrijk om te weten: Lambi Beach is een kiezelstrand en daarom niet het mooiste strand van Kos, maar wel een hele fijne door alle verschillende strandtentjes die er gevestigd zijn! Je kunt gratis gebruik maken van de strandbedjes en parasols en daar tegenover staat dat je bij de strandtentjes dan je consumpties afneemt. Maar aangezien we in Griekenland zijn is dit qua prijs heel goed te doen! Je kunt bij elk strandtentje fijne bedjes krijgen en een verfrissend drankje of wat lekkers te eten bestellen. Mocht je nu opzoek zijn naar echte Hollandse gezelligheid op het strand dan raad ik je aan om een bezoekje te brengen aan restaurant Filarakia. Ben je Kos-stad even zat en wil je graag in de avond een diner aan het strand, dan kan dat ook op Lambi Beach. Velen strandtenten zijn in de avond open voor diner en bieden een sfeervol terras aan!

Kos stad fietspad griekenland

Tip 3. Fietsen huren op fiets-eiland Kos!

Je zult het ongetwijfeld al eerder ergens gelezen hebben (misschien wel in deze blog over Kos). Fietsen huren is een must op dit eiland! Je bent zo een stuk onafhankelijker van openbaar vervoer of de taxi en het is er prima te doen door de vele goede fietspaden die er zijn aangelegd. Mocht je benieuwd zijn hoe de wegen eruit zien? Check de foto hierboven en onder!

op vakantie naar kos zia

Tip 4. Cultuur snuiven

Kos is een eeuwenoud eiland en dat kun je in Kos-stad erg goed zien. In en rondom de stad is er genoeg cultuur te snuiven. Wist je bijvoorbeeld dat Kos het geboorte eiland is van Hippocrates? Hippocrates wordt beschouwd als de grondlegger van de westerse geneeskunde. In Kos-stad staat de Hippocrates Tree waarvan wordt gezegd dat Hippocrates zijn leerlingen onder de boom onderwijs gaf.

Wanneer je een stukje doorloopt kom je uit op een oud fort wat je een leuk uitzicht geeft op de haven van Kos. Voorheen was het fort ook van binnen te bezoeken, maar sinds de aardbeving in 2017 zijn sommige delen helaas afgesloten. Echter is het nog steeds de moeite waard hier even te stoppen!

Een stukje verderop vind je het Asklepion. Een archeologisch monument waar je de ruïnes van een oude Griekse tempel kunt bekijken. Aan de andere kant van het eiland, via een bergweg, kom je uit bij de Thermen een warmwaterbron midden in de zee waarvan wordt gezegd dat het een helende werking zou hebben. Een stukje verderop midden op het eiland ligt het dorpje Zia waar je een onwijs mooie zonsondergang kunt bekijken. Er is genoeg te bekijken op het eiland en een groot voordeel is dat alles dicht bij elkaar ligt!

Pserimos kos griekenland

Tip 5. Lees meer over Kos voor je op vakantie gaat!

Meer weten over Kos? Lees ook: 7 x waarom je op vakantie naar Kos wilt

→ Bekijk hier al onze Griekenland artikelen