Inpakken voor Berlijn

Inpakken voor Berlijn, dit zat er in mijn tas

Een weekendje Berlijn stond op de planning. Deze keer geen zaterdag en zondag gevuld met het bezoeken van bezienswaardigheden die met de WO II te maken hebben (oke, een klein tripje langs de East Side Gallery daargelaten), maar juist een weekend waarbij we op zoek gaan naar de aller beste foodtrucks in deze vernieuwende stad. Watertandend stappen we de trein van de Deutsche Bahn in, want van te voren zijn genoeg tips verzameld om straks met gemak een food-wandelroute te lopen. Maar wat pak je in voor Berlijn als je geen rekening hoeft te houden met het harde regime van vliegtuigmaatschappijen (lees: Tassen die handbagage model moeten zijn of niet meer dan 23 kilo mogen wegen). Het antwoord is: Te veel. Daarom wat wijze lessen en gewoon een kijkje in mijn tas, omdat het kan.

De rolkoffer

Voor mijn tripje naar Berlijn koos is voor mijn brand new Eastpak rolkoffer van Bagageonline.nl. Een die zowel perfect is voor kortere reizen als langer. Want dankzij de handige banden aan de zijkant kan je hem zo groot en klein maken als nodig. In dit geval ging iets meer in dan de bedoeling was, maar goed daar leer je ook weer van!

Rolkoffer

De rugzak

Verder ging een rugzak mee, handig om alle Berlijn reisgidsen in te proppen maar ook een sjaal en paraplu. We hadden jammer genoeg niet zulk topweer namelijk. En dan denk je nog wel in juni te reizen…

Daily backpack

What was inside?

Maar de grote vraag: What was inside? Een reisgids was eigenlijk het eerste dat erin ging. Dat had je misschien ook al kunnen verwachten, kijkend naar deze Winactie voor een 100% Berlijn reisgids. Ook het boek Mijn Berlijn van Marjolein van der Kolk ging mee. Net als mijn macbook, camera en telefoon. Als reisblogger kun je niet zonder: Foto’s posten op Instagram, tips vragen op Twitter, ondertussen Facebook in de gaten houden en een begin maken aan je artikel. Net als een notitieboekje en pen, ook die missen eigenlijk nooit. Verder was mijn tas overladen met Linda magazines en eten. De treinreis met de Deutsche Bahn duurde zo’n 7 uur, dus dan moet je toch wat te snacken hebben. Voordeel was wel dat de terugreis een stuk lichter was. Qua kleren had ik gehoopt dat ik al mijn zomer jurkjes en shorts uit de kast kon trekken, maar helaas hadden we geen top weer. In mijn tas zaten dus mijn leren Zara jasje, een Levi’s jeans, Allstars, een paar Teva’s, mijn sjaal en aantal shirtjes. En… een paraplu!

What was inside?

Wat kan er niet ontbreken als jij een citytrip maakt?

→ Bekijk hier al onze Berlijn artikelen