25 hours almost home

Bijzonder overnachten in Hamburg | 25Hours Hotel Altes Hafenamt in Hafencity

Een van de vele 25Hours Hotels bezocht ik al een keer in Wenen. De reden daarvoor was niet om te slapen, maar voor een drankje op het dakterras. Deze maand mochten we wel bij een van de 25Hours Hotels logeren en die bevond zich in de Duitse stad Hamburg! In Hafencity om precies te zijn, een wijk in Hamburg die gevuld is met pakhuizen en mooie grachten. Daar vind je twee 25Hours hotels. Het gelijknamige 25Hours Hafencity Hotel en 25Hours Altes Hafenamt Hotel dat in het oudste gebouw van de wijk gevestigd is en net geopend is. Wij sliepen in de laatste en hoe dat was? Dat lees je hieronder!

Bijzonder overnachten in Hamburg

→ Meteen boeken: 25Hours Hotels in Hafencity
→ Lees ook: Wat te doen in Hamburg? Dit zijn de leukste to do’s!

Slapen in ons eigen appartementje mét fiets

Onze kamer lijkt eerder op een klein appartement dan op een hotelkamer. Menig student zou er een moord voor doen. Misschien komt het door de grootte, maar ook door de manier waarop het is ingericht en door de fiets die pal naast onze deur staat. De jongen van de receptie die met ons mee is gelopen vertelt ons dat we de fiets ten alle tijden mogen gebruiken en dat we morgenochtend het ontbijt beneden in het restaurant kunnen vinden. Hij wenst ons een fijne dag en weg is hij. Langzaamaan begint wat meer door te dringen wat allemaal in de kamer staat. We spotten een wereldbol, een soort glas-in-lood schuifdeur die de wc en douche verbergt maar ook een schapen knuffel, onze eigen Schlaf Schaf (Slaap Schaap) en allerlei andere toffe details die soms een kleine knipoog geven naar het feit dat dit hotel zich in een haven bevindt. Een ding is zeker, het 25 Hours Hotel weet hoe ze haar kamers moet inrichten.

Hotekamer 25 hours hotel hamburg

Met de fiets Hamburg ontdekken

Al gauw besluiten we onze fiets naar beneden te rijden (toch best gek met zo’n fiets door hotelgangen lopen) en beneden nemen we nog een gratis huurfiets mee zodat we gemakkelijk Hamburg kunnen ontdekken. In een oude wereldbol staan waterflesjes klaar en appels, al gauw verdwijnen daar 2 van in onze tas en dan zijn we echt op weg! Via de mooiste plekken in Hafencity rijden we naar het centrum en gaan bij Hatari eten (check hier alle Hamburg hotspots!) nadat we nog even bij de winkel ‘Kauf dich Glücklich’ zijn binnengelopen. Voor we het weten is de avond en onze eerste (halve) dag in Hamburg voorbij en rijden we onze fiets terug naar onze hotelkamer. Tijd om te slapen in dat kingsize bed samen met het Slaap Schaap!

Ontbijten bij 25 Hours Altes Hafenamt

Het ontbijt bij 25 Hours Altes Hafenamt vind je in het restaurant dat op de benedenverdieping te vinden is. Net als de hotelkamer is ook dit gedeelte van het hotel mooier dan mooi ingericht. Het zou zo in een woontijdschrift kunnen staan met alle kelim kussen, wereldkaarten aan de muur en industriële meubels. Het eten is ook nog eens goddelijk. Vers fruit, warme broodjes en een overdosis aan beleg staat volop uitgestald bij het buffet.

Ook een nachtje in het 25 Hours Hotel slapen?

In Hamburg vind je maarliefst drie 25Hours Hotels, waarbij er twee in het gedeelte Hafencity te vinden zijn. Het andere hotel is Number One en dat vind je in een andere wijk. De hotelprijzen bij Altes Hafenamt beginnen vanaf 131,75 euro per nacht en bij het Number One hotel slaap je met twee personen vanaf 83,00 euro per nacht.

→ Meteen ons hotel boeken: 25Hours Hotels in Hafencity