Majerija slovenie hotel

Bijzonder overnachten in Slovenië | Majerija Hotel in Vipava

We slaan de snelweg af en vanuit de auto chaos rijden we binnen een tel ineens tussen allerlei wijngaarden door. Onze GPS geeft aan dat we links kunnen afslaan bij de rotonde en wanneer we dat doen zien we direct een plekje waar we even kunnen stoppen. De zon is net doorgebroken boven Vipava en de wijnbladeren dansen in de wind boven hun zoete druiven. Even een paar foto’s maken, stiekem iets proeven en dan rijden we verder. We zijn op zoek naar het hotel Majerija. Kronkelige weggetjes waarbij we niet kunnen zien of er een tegenligger aankomt nemen ons dieper en dieper de Vipava vallei in en wanneer we ons net beginnen af te vragen of we wel goed rijden, staat daar ineens een naambordje van Majerija langs de weg. Nog maar een paar honderd meter. Tussen de velden vol wijnranken en boomgaarden zien we ineens een groot oud wit huis staan, grote kans dat dat het hotel is dus we besluiten een gokje te wagen.

Bijzonder overnachten in Slovenië: Majerija

Een stukje verdwaald Italië in wonderlijk Slovenië

Hoe dichterbij we bij Majerija komen, hoe Italiaanser het aanvoelt. Slovenië mag dan een land op zich zijn, het ene moment heb je hier echt het gevoel in IJsland of Canada te zijn en het andere moment in hartje Frankrijk of Italië. Bijzonder voor een land dat dat zelfs kleiner is dan ons eigen Holland. Wanneer we onze auto bij Majerija parkeren zien we op verschillende plekken kleurige bloemen staan, ontdekken we al gauw een gigantische kruidentuin en binnen no time zwaait een van de deuren over en worden we begroet door een zongebruind gezicht.

Ontmoet Matej, de romantische eigenaar van Majerija

Hij stelt zich voor als Matej Tomazic en nodigt ons binnen uit. We krijgen een rondleiding door het restaurant, waar hij zelf ook de chef van is en Matej vertelt over de historie van het huis dat teruggaat tot 1700. Toen hij jaren terug met zijn vriendinnetje, nu zijn vrouw, een keer langs dit huis reed zei ze tegen hem dat ze hier ooit wilde wonen. Die dag stonden ze voor een vervallen bouwwerk. Na jaren van sparen besloten ze een gigantische stap te wagen en dat vervallen gebouw met bijbehorend land op te kopen. Dat het ooit vervallen was, daar zie je nu echter niks van terug. Van wat ooit een kippenhok was, is nu met een knipoog naar vroeger een gang en jassenruimte gemaakt en de ruimtes binnen, waar je bijvoorbeeld ook ontbijt (met homemade bread!), zijn ook volledig onderhanden genomen terwijl oog is gehouden voor oude details.

Slapen we in onze eigen kruidenkamer

Wat ons echter het meest verrast is wanneer we naar onze hotelkamer worden gebracht. “Zien jullie die moestuin buiten, waar jullie ook de auto naast hebben gezegd?” vraag Matej terwijl hij uit een raam wijst vanuit het restaurant. We knikken en krijgen te horen dat dat plek is waar we slapen. Een beetje vertwijfeld kijken we elkaar aan, maar lopen dan toch maar achter Matej aan een trap af. “Omdat de Vipava vallei zo karakteristiek is, wilde ik daar niet te veel aan veranderen toen ik een hotel wilde starten. Daarom besloot ik om de kamers niet bovenop het land te zetten, maar onder de grond. Nu vragen jullie je vast af of er dan wel genoeg licht is, maar als jullie goed naar de moestuin hadden gekeken hadden jullie gezien dat er grote glasplaten langs liggen.”

Slapen onder een moestuin in de Basilicum kamer

We komen binnen in een ruimte die perfect ingericht is. Bamboetakken zijn tegen het plafond aangemaakt, overal zijn rustige aardetinten gebruikt en we spotten al gauw dat de namen van de kamers gebaseerd zijn op de namen van kruiden. We mogen zelf kiezen of we in de Lavendel kamer of Basilicum kamer slapen. Wanneer we een kamer hebben uitgekozen, ontdekken we binnen een mooie schildering, een gigantisch lekker bed en fijne regendouche. Door het goede gebruik van licht heb je ook helemaal niet het gevoel onder de grond te zitten. Wat een fijn en verborgen plekje is dit. We zijn nog geen uur bij Majerija en deze plek heeft al meteen ons hart gestolen.

Ook een nachtje in Majerija slapen?

Lijkt zo’n nachtje in zo’n groene kamer je wel wat? Dan is het zeker mogelijk om een nachtje te boeken bij Majerija! Vipava ligt redelijk dichtbij de grens met Italië, dus wanneer je vanuit Venetië komt het vliegtuig of een roadtrip door Slovenië maakt kun je hier gemakkelijk komen. Bekijk hier de meest actuele prijzen van Majerija, een kamer kun je boeken vanaf 96 euro per nacht.

Meer lezen over Slovenië?

We hebben nog veel meer gave tips voor Slovenië online staan. Wist je bijvoorbeeld dat je deze outdoor activiteiten allemaal in Slovenië kunt doen? En check ook deze glamping spot bij Lake Bled!

→ Bekijk hier al onze Slovenië artikelen