mooiste strand belgie bredene westtoer-somsookheimwee

Het mooiste strand van België: Bredene

Een wandeling bij zonsopgang heeft me blij gemaakt. Als Belgische reisblogger vergeet ik soms wat er in mijn eigen landje te zien valt. Ik reis voor Soms Ook Heimwee de wereld rond met mijn camera, maar ik werd laatst aangenaam verrast door een weekendje aan mijn eigen kust. Ik ging op bezoek in Bredene en kan het iedereen aanraden die ook wil uitwaaien in volle rust omringd door hoge duinen.

De Belgische kust…

De Belgische kust. Voor de één nostalgische kindervreugde, vol van go carts races, papieren bloemen verkopen en jokari spelen bij ondergaande zon, voor de ander een plek vol vreselijke kustlijnen met grauwe hoogbouw of frigoboxers in matching outfits met aangebakken huidstinten waar menig kreeft jaloers op is.

Het mooiste strand van België?

Vergeet eventjes het typische beeld dat je van de Belgische stranden hebt, vol van mensen en druk bezochte brasseries op de dijken. In Bredene in België kan je je verstoppen in de duinen, picknicken zonder gezien te worden en ochtendwandelingen maken op je eigen privé strand. De frisse Bredense ochtendwind heeft me blij gemaakt. Wat een verademing.

Bredene

mooiste strand belgie bredene somsookheimwee mooiste strand in belgie is bredene Mooiste strand belgie bredene duinen somsookheimwee belgie mooiste strand bredene tips westen somsookheimwee mooiste strand belgie bredene westtoer-somsookheimwee mooiste strand belgie bredene kust somsookheimwee

Kiten en surfen aan de Belgische kust

Wat minder bekend maar wel aanlokkelijker voor het brave publiek, is de enorme kite- en surf zone op het strand van Bredene. Je vindt er de prima Twins club, waar je initiaties en cursussen kan volgen in surfen, SUP’ing, kitesurf of andere wilde golftoestanden. Met hun bar op het strand kan je lekker blond gebruinde surfboys en rondbillige surfchicks spotten, nippend aan je derde Aperol Spritz van de dag.

Kan er ook lekker gegeten worden op het mooiste strand? Ga naar Le Homard et La Moule

Ook je culinaire hart mag al eens een sprongetje maken in Bredene. Bij Le Homard et La Moule bijvoorbeeld (da’s de mossel en de kreeft) maakt chef Donald Deschagt culinaire toefjes en foefjes met het onkruid van de zee: zeewier. Naast dineren in zijn goud-zwart restaurant in Bredene cité, biedt hij ook to-go lobster boxes aan voor luxe pickniksjes op het strand of neemt hij je mee op kruid- en wierpluktochten door de duinen en langs deinende golven. De Belgische kust meer is dan een garnaalkroket en mossel met friet.

Overnachten in Bredene

Slapen deden wij in de vakantiehuisjes van duinenresort Breeduyn, pal aan de voetgangersbrug om naar de duinen te gaan. Je kan in Bredene ook terecht in een van de vele campings met tent en slaapzak of Flodderend in een stacaravan.

Mooiste strand België

duinen mooiste strand belgie bredene huisjes mooiste strand belgie bredene op het mooiste strand van belgie bredene surfen mooiste strand belgie bredene wandeling mooiste strand belgie bredene

→ Bekijk hier al onze België artikelen