Zijderoute reizen

Bijzondere reis: Zijderoute rondreis

Een van de meest unieke en bijzondere reisroutes, lopen langs de zijderoute. Een zijderoute rondreis neemt je namelijk mee langs indrukwekkende landschappen zoals woestijnen en bergen, andere culturen en plekken die heel wat toeristen nog nooit hebben gezien. Landen die je tijdens zijderoute reizen aan zult doen zijn bijvoorbeeld Turkije, Georgië, Azerbeidzjan, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizië, Kazachstan en China. Al deze landen waren ooit belangrijke schakels in de route tussen China en de Middellandse Zee. Via deze zogenoemde zijderoute werd namelijk volop zijde vervoerd. Door de ontwikkelingen in de scheepvaart werd deze karavaanroute echter steeds minder gebruikt, maar dit betekend niet dat een rondreis langs de zijderoute er minder bijzonder op is geworden. Lees snel verder en ontdek meer over reizen via de zijderoute.

De zijderoute

zijderoute

 

Zijderoute rondreis

Eigenlijk hangt de lengte van een zijderoute reis af van het aantal dagen dat je weg wilt blijven. Je kunt namelijk gemakkelijk twee maanden uittrekken voor een zijderoute rondreis, maar in 3 of 4 weken kun je ook al heel veel zien. De meeste zijderoute reizen beginnen in het westen van centraal Azië. Denk bijvoorbeeld aan Istanbul in Turkije of aan Turkmenistan. Vanaf dat punt trek je naar het oosten en bezoek je tijdens het eind van je reis landen als Kirgizië en China. Bij verschillende reisaanbieders vind je diverse lengtes en routes van de zijderoute. Deze zijderoute reizen hebben we op een rij gezet en vind je hieronder:

Zijderoute reizen met bekende reisorganisaties

zijderoute reizen
Zijderoute in 21 dagen met Djoser

Djoser biedt een kortere rondreis aan langs de Zijderoute. Je bezoekt in drie weken tijd de landen Turkmenistan, daarna Oezbekistan, Kazachstan en je eindigt in Kirgizië.

zijderoute reisZijderoute in 65 dagen met KoningAap

Met Koningaap ga je voor lange tijd reizen langs de Zijderoute, zo’n twee maanden maak je een rondreis. Een avontuur waarbij je begint in Turkije en uiteindelijk eindigt in China.

reizen zijderouteZijderoute in 32 dagen met Sawadee

Met Sawadee reis je in 32 dagen over de zijderoute waarbij je in het spoor treed van Marco Polo. Deze reis neemt je mee langs de vier landen Turkmenistan, Kirgizstan, Oezbekistan en China.

Bezienswaardigheden op de zijderoute

Wanneer je reist via de zijderoute kom je langs heel wat steden in verschillende landen. Veel reizen beginnen in Istanbul waar je bijvoorbeeld de Blauwe Moskee kunt bezoeken en eindigen in Beijing waar je een wandeling kunt maken over een deel van de Chinese Muur. Maar daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan Xi’An en het teracottaleger dat je er vindt, Kashgar of Dunhuang in China. Verder zijn ook het natuurgebied Aksu Djabagly in Kazachstan, de woestijdstad Khiva in Oezbekistan of de stad Karakol in Kirzigië met bezienswaardigheden als de Karakol kathedraal en de Dungan moskee aanraders voor een zijderoute rondreis.