Bijzonder overnachten Khao Sok Thailand

Khao Sok National Park: Bijzonder overnachten in floating bungalows

Het Khao Sok nationaal park vind je in het zuiden van Thailand en ligt in de provincie Surat Thani. Het is een gebied van bijna 800 vierkante kilometer groot en als je hier slaapt voel je je ook echt een klein stipje in de middle of nowhere. In het Khao Sok national park slaap je in hutjes die op het water drijven. Beschermd door een klamboe breng je hier drijvend in je floating bungalow de nacht door. Natuurlijk ligt je bed niet in het water, maar op grote bamboe stammen. De WC’s en douches? Die liggen iets hogerop tegen een berg aan en er is een groter vlot gebouwd waarop een restaurantje is te vinden, waar ook het ontbijt wordt geserveerd. Hoe je hier komt? Tja, dat is alleen mogelijk met een bootje! Geen weg vind je naar deze plek en daarom is het ook zo bijzonder om een of twee nachten door te brengen in Khao Sok National Park.

Op avontuur in Khao Sok National Park en slapen in de Floating Bungalows

Khao Sok national park

In Khao Sok ga je meer doen dan alleen slapen in de floating bungalows…

Wanneer je in Khao Sok National Park slaapt, ga je hier niet alleen overnachten. Als je er een nachtje blijft maak je ook 2 mooie wandeltochten. Zo gaat er een naar een ondergrondse zwempoel, dwars door de jungle heen. De andere wandeltocht gaat naar de top van een berg. Oh en wees gerust, het duurt ongeveer 1 tot 3 uur dus het is geen hevige wandeltocht en ook prima te doen voor beginners. Ben je terug bij je hutje? Dan kun je ook met de kano het meer op en uiteraard is zwemmen ook een optie. Vanaf de bamboes die voor je hutje liggen duik je zo het fel blauw, groene water in. Als het eenmaal donker is, ga je ook nog op pad. Vanuit de bod ga je op zoek naar dieren die zich alleen in het donker vertonen. Wel stil zijn, want anders jaag je ze weg.

Rafflesia in Khao Sok

Een van de redenen om naar Khao Sok te gaan, is omdat je hier de grootste bloem ter wereld vindt. Genaamd de Rafflesia. Deze bloem is rood van kleur, lijkt bijna afkomstig uit de Efteling en verspreid een geur van rottend vlees. De bloem kan een grootte behalen van bijna 1 meter. Deze grootte maakt het dan ook bijzonder om deze bloem te zien.

Dieren in Khao Sok

Naast het maken van wandelingen over indrukwekkende bergen en boottochten, kun je in Khao Sok ook op zoek gaan naar wilde dieren. Zo vind je in Khao Sok apen, kleurige vogels zoals de neushoornvogel, vleermuizen, tapirs en meer uitzonderlijk ook cobra’s, pythons en olifanten.

De floating bungalows in Khao Sok National Park kun je boeken bij:

Een tour boeken naar Khao Sok?

Het is aan te raden om een meerdaagse tour naar het hart van Khao Sok te maken, want dan kun je niet alleen ‘s middags mooie wandelingen maken maar ook ‘s avonds genieten van een night safari waarbij je op zoek gaat naar wilde dieren. Ook heb je dan de mogelijkheid om een spannende tocht maken door een grot die deels onder water staat of je kiest voor de tour waarbij je op zoek gaat naar de grootste bloem ter wereld, de Rafflesia. Organisaties waarover wij positieve verhalen hebben gehoord zijn:

  • Smiley Tours
  • Khao Sok Lake Tours
Een nachtje in Khao Sok

Khao sok floating bungalows

khao sok national park floating bungalows

Een nachtje slapen in Khao Sok?

Zoals we al zeiden vind je Khao Sok in het zuiden van Thailand in de provincie Surat Thani. Wij gingen hier naartoe vanaf de eilanden Koh Phangan, waar ook de Full Moon Party was te vinden. ‘s Ochtends vroeg pakte we de boot richting het vaste land en eenmaal daar gingen we met de bus door naar een plek dichtbij het meer: Baan Khao Sok Resort. Waar je in boomhutten slaapt, wat overigens ook erg vet is! Daar sliepen we dus een nachtje en de volgende ochtend stonden we vroeg op om naar het nationale park te gaan. Daar werden we naartoe gebracht met de bus en vervolgens een boottocht van een klein uurtje. Die excursie en overnachting hadden we ook in het Baan Khao Sok Resort geregeld. De floating bungalows kun je ook meteen hier boeken:

Doorreizen vanaf Khao Sok?

Je kunt een bezoek aan Khao Sok goed combineren met een aantal dagen strand. Zo kun je gemakkelijk naar dit natuurgebied vanaf Krabi of Phuket. Maar ook vanaf Bangkok is een uitstapje naar Khao Sok goed te boeken. Wij zijn zelf naar Khao Sok gegaan nadat we op Koh Phangan en Koh Tao zijn geweest.

Meer lezen over Thailand?

Zin in meer reirstips voor Thailand? Dan is dit misschien leuk om te lezen als je van partyen houdt: De leukste festivals in Thailand of als je toe bent aan een dagje strand de onbekende eilanden van Thailand en als je naar Bangkok gaat (wie gaat er niet heen als hij in Thailand is): Wat te doen in Bangkok?. Wil je juist wat meer algemene tips? Check dan dit artikel over backpacken in Thailand, super handig en vol praktische informatie. En check even deze handige informatie over het visum van Thailand.