Sri Lanka Interessante plekken trein

Sri Lanka: 7 interessante plaatsen om écht niet te missen tijdens je reis

Pareltjes van stranden, wilde olifanten, ruige natuur, spectaculaire tempels… Tja, het is niet moeilijk om over Sri Lanka een lijstje te maken met daarin 7 interessante plaatsen om écht niet te missen tijdens je reis. Lees gauw verder en ontdek wat voor tofs we voor je in petto hebben:

7 Interessante plaatsen in Sri Lanka die je wilt zien

Sri Lanka Pidurangala Sigirya Pidurangala uitzicht over sri lanka

1. Avontuurlijker én goedkoper: Ga naar Pidurangala in plaats van Sigiriya

Bij heel wat reizigers staat Sigiriya hoog op de to do, totdat ze achter de entree prijzen komen van deze bekende highlight. De ticketprijs is niet onbetaalbaar, maar schrikt je toch af als je erachter komt dat het nabijgelegen Pidurangala vele malen goedkoper is én eigenlijk ook nog een stuk avontuurlijk. Lees hier alles over Pidurangala Rock

Minneriya-National-Park-olifant-vanuit-jeep Minneriya-National-Park-baby-olifant

2. Wilde (baby)-olifanten spotten

Oog in oog staan met imposante viervoeters als olifanten is iets dat je niet snel zult vergeten. In Sri Lanka kun je wilde olifanten op verschillende plekken zien en wij gingen met een jeep op pad in het Minneriya National Park.

Gal-Vihara-Polonnaruwa liggende boeddha Vatadage Polonnaruwa tempel

3. Gigantische boeddha beelden en verlaten ruïnes uit een ver verleden bij Polonnaruwa

Anuradhapura is zo bijzonder vanwege de gigantische stupa’s die je er vindt en omdat je er de heilige vijgenboom Jaya Sri Maha Bodhi vindt. Toch vonden wij qua bouw- en beeldhouwwerken de plek Polonnaruwa nog net iets mooier. Je vindt in Polonnaruwa bijvoorbeeld een gigantische liggende boeddha, maar ook bijzondere bouwwerken als Vatadge en Atadage.

sri lanka interessante plaatsen taprobane sri lanka interessante plaatsen Taprobane

4. Het tropische eiland Taprobane

Helaas zijn wij hier zelf (nog) niet geweest, maar aan de zuid-westkust van Sri Lanka vind je het exotische prive-eilandje Taprobane. Het wordt omringd door een fel blauwe zee en vanaf het strand loop je eigenlijk zo door het water naar het piepkleine eilandje toe. Het is geen goedkoop grapje om hier te overnachten (Van Verre kan je hierbij helpen), maar mocht je dromen van een nacht op een prive eiland in Sri Lanka dan is dit de plek om naartoe te gaan. Niet zoveel budget tot je beschikking? Het eiland zien is ook al erg tof, check maar de foto’s hierboven!

Sri lanka interessante plekken galle Sri lanka interessante plekken vuurtoren

5. Hollande vibes in het liefelijke Galle

Het is best een raar gezicht, maar in Galle kun je nog wat Hollandse dingen terug zien omdat Sri Lanka ooit een Nederlandse kolonie was. Met name Galle was een gewilde havenstad in Sri Lanka en onder andere de Nederlanders wilde zich hier dan ook graag vestigen. Het is niet alleen een stadje met een flink verleden, maar ook nog eens erg mooi door de dikke stadsmuren waarop je kan wandelen en een fantastische zonsondergang kan zien. Vergeet ook niet om even langs de vuurtoren te wandelen en door de kleine straatjes te struinen!

6. Ontdek het onbekende noorden in Jaffna

In het noorden van Sri Lanka vind je een gedeelte dat nog niet volop bezocht wordt, dit heet Jaffna (hier kun je meer reisinfo vinden over Jaffna). Jaffna is een schiereiland en is eigenlijk nog niet zo lang open voor toeristen. Het is een plek waar je volop cultuur kan snuiven, maar ook prachtige stranden vindt. Als je dus iets wilt bezoeken dat wat meer off the beaten track is, is dit een mooie plek om naartoe te gaan. Bij Point Pendro vind je trouwens ook het meest noordelijke puntje van Sri Lanka en misschien kun je als je goed kijkt zelfs India wel zien liggen! Oh en ook bijzonder, vlak voor de kust ligt een eilandje dat “Delft” heet.

Sri Lanka trein Kandy

Sri Lanka Interessante plekken trein

7. Het gaat niet alleen om de bestemming, maar om de (trein)reis ernaartoe…

Een van de meest memorabele dingen die je kan doen in Sri Lanka is het maken van een treinreis. Blijf alleen niet netjes op je stoel zitten als je zo’n tocht maakt, maar wandel juist even terug naar de deur waar je bent ingestapt. Veel deuren blijven namelijk open tijdens de rit, waardoor je op sommige plekken uit de trein kunt hangen. Een onvergetelijk gevoel om die wind in je haren te voelen terwijl je handen zorgen dat je stevig blijft staan (wel blijven uitkijken voor obstakels!)

→ Bekijk hier al onze Sri Lanka artikelen