Actief Jordanie

Duiken, hiken of de lucht in? Ontdek actief Jordanië!

Wanneer je het over Jordanië hebt, denk je al gauw aan Petra en de waanzinnige Wadi Rum woestijn. Maar wist je dat Jordanië naast natuur- en cultuurliefhebbers ook voor de avontuurlijke reizigers een perfecte bestemming is? Door de bijzondere landschappen en vele mogelijkheden is het een prima bestemming voor een actieve reis! Benieuwd wat je allemaal kunt doen? Lees dan gauw verder. We hebben de leukste activiteiten in Jordanië hieronder op een rij gezet.

 5 gave activiteiten in Jordanië

Omgeving wadi rum jordanie

Wadi Rum woestijn vanuit een luchtballon of privévliegtuigje

Wanneer je met een auto rijd door de Wadi Rum woestijn wordt je direct overweldigd door het uitzicht en al dat prachtig gekleurde zand. In de Wadi Rum woestijn voelt het alsof je even op een andere planeet bent. De rotsen, de verschillende kleuren zand, het is adembenemend. Als je voeten daar de zandbodem hebben geraakt, kun je je ook meer dan goed voorstellen dat dit gebied vanuit de lucht ook ontzettend bijzonder moet zijn om te zien. En het leuke is, dit is op twee manieren mogelijk! Je kan met een privévliegtuigje de lucht in, maar misschien nog specialer is de ballonvlucht die je boven de Wadi Rum woestijn kunt maken. Zweef geruisloos over de 7 Pijlers van Wijsheid en de natuurlijke duinen van de woestijn op bijna 2000 meter hoogte. Bekijk hier meer over vliegen boven de Wadi Rum woestijn.

Wadi rum gids jordanie

Ontdek het overweldigende Mujib Biosphere Reserve

Vlakbij de oostkust van Jordanië en daarmee de Dode Zee ligt het enorme natuurgebied Mujib Biosphere Reserve. Dit natuurreservaat ligt in de diepe Wadi Mujib kloof die in de Dode Zee eindigt. Je vindt hier een overvloed aan flora en fauna. Zo zijn meer dan 102 soorten vogels, allerlei roofdieren en 420 soorten planten. Ook kom je er watervallen tegen die bijzonder zijn om te zien. Je kan in de natuurreservaat een kanotocht maken, maar een hike maken is er ook meer dan goed te doen. De meeste tochten beginnen in de buurt van de Dode Zee. Oh en neem een droge set kleding mee en een handdoek, het komt namelijk meer dan eens voor dat je nat wordt!

Dobberen in de Dode Zee

Iets minder actief dan de andere activiteiten in dit Jordanië lijstje. Maar drijven, dobberen en zelfs een beetje zwemmen in de Dode Zee is iets dat je niet mag missen in Jordanië. De water van dit meer in gaan voelt anders dan elk ander water dat je ooit gevoeld hebt. Een must do dus en bovendien ook nog eens heel goed voor je huid!

Een meerdaagse hike van Dana naar Petra

Volgens National Geographic vind je één van ‘s werelds beste hikes in Jordanië. Het is een meerdaagse wandeltocht die zeven dagen duurt en je van het Dana Reserve meeneemt naar Petra. Deze meerdaagse hike wordt ook wel de Inca Trail van het Midden-Oosten genoemd. Tijdens de wandeltocht loop je door bijzondere valleien, bedoeïenendorpjes, kloven en de overweldigende Wadi Rum woestijn. En het eindpunt? Dat is dé nationale schat van Jordanië: Petra. Tijdens deze hike slaap je vaak in tentjes, waardoor je helemaal één wordt met de natuur. Lees hier alvast meer over het wereldwonder in de woestijn, Petra.

Duiken in Aqaba, ontdek de onderwaterwereld van Jordanië

Wanneer je van de onderwaterwereld houdt, dan moet je ook naar de enige badplaats van Jordanië, genaamd Aqaba. De plek Aqaba ligt aan de Rode Zee. Je vindt er waanzinnige hotels met infinity pools, maar Aqaba staat ook wel bekend als één van de mooiste duik- en snorkelspots ter wereld. In het heldere water van de Rode Zee kun je namelijk allerlei soorten vissoorten zien. Niet alleen kleinere soorten, maar zo nu en dan spot je er ook een walvishaai of schildpadden. Doordat Aqaba nog niet bij menig toeristen bekend is, is het hier redelijk rustig waardoor je de onderwaterwereld voor jezelf lijkt te hebben.

→ Bekijk hier al onze Jordanië artikelen