Roadtrip israel jordanie-2

Zo maak je een ultieme rondreis door Israël & Jordanië in 8 dagen

Altijd al nieuwsgierig geweest naar Israël en Jordanië? Deze twee landen zijn gemakkelijk in 8 dagen te bezoeken tijdens een rondreis. In 8 dagen tijd kan je naar het midden en zuiden van Israël reizen en de grens oversteken naar Jordanië bij de badplaats Eilat om vervolgens daar de mooiste highlights te zien. Beide landen hebben namelijk bloedmooie plekken en kennen een bijzondere cultuur. Zo heb je in Israël het moderne Tel aviv maar ook het controversiële Jeruzalem. En in Jordanië vind je machtige mooie eeuwenoude ruïnes bij Petra en de weergaloze Wadi Rum woestijn. De bijzondere Dode Zee kun je vanuit beide landen bezoeken. Hoe je een ultieme rondreis door Israël en Jordanië daadwerkelijk plant? Dat lees je hieronder:

Een rondreis naar Israël en Jordanië

Roadtrip israel jordanie jeruzalem klaagmuur Roadtrip israel jordanie jeruzalem straatje

1. Het begin van je rondreis: Jeruzalem

Jeruzalem, wat een bijzondere stad. Met name de oude binnenstad waar je de verschillende gelovige wijken hebt. Zo heb je een Joodse, Islamitische, Armeense & Christelijke wijk. Het loopt in elkaar over en je merkt ook duidelijk verschil tussen de wijken. In Jeruzalem kan je je gemakkelijk een aantal dagen vermaken.

Struin heerlijk door de smalle straatjes met duizenden kraampjes en laat je verrassen door het lekkere street food. Het eten is namelijk heerlijk in Israël. Een bezoekje aan het Yad Vashem museum mag ook zeker niet ontbreken. Dit is het grootste Holocaust museum ter wereld. Je kan hier uren rondlopen.

Roadtrip israel jordanie dode zee Roadtrip israel jordanie dode zee-3

2. Dode zee, Ein Gedi park & Massada

Vanuit Jeruzalem is het aan te raden om een auto te huren om de omgeving te verkennen. Er is namelijk veel te zien! Je kan er ook voor kiezen om deze dingen te bezoeken met een tour, want die worden veel aangeboden, maar met de auto heb je natuurlijk veel meer vrijheid.

Massada ligt op zo’n uur tot anderhalf uur rijden van Jeruzalem afhankelijk van de drukte. Deze rots is niet zomaar een rots, na een klim van bijna een uur bereik je de top waar je mooie ruïnes zult vinden. Deze ruïnes stammen nog af uit de tijd van de Romeinen en het terrein is behoorlijk groot. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend te vertrekken zodat je de hitte voor bent. Je kan ervoor kiezen om de trappen te beklimmen of je kan met een kabelbaan omhoog.

Hierna kan je direct doorrijden naar het Ein Gedi park. Dit ligt namelijk weer op de route richting Jeruzalem. Dit park is ontzettend mooi en je vindt er verschillende rotspartijen en watervallen. Je kan er ook heerlijk een verfrissende duik nemen in de verschillende watervallen, dus neem zeker zwemkleding mee!

Na een bezoek aan het park kan je de dag drijvend afsluiten in de Dode Zee. Dit mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je Israël bezoekt. Zorg er wel voor dat je waterschoenen aan doet, want het geharde zout doet ontzettend veel pijn aan je voeten! Lees meer over de Dode Zee in Israël

Roadtrip israel jordanie tel aviv-2 Roadtrip israel jordanie tel aviv

3. Tel Aviv

Op zo’n 40 minuten rijden van Jeruzalem ligt de moderne stad Tel Aviv. Wat een verschil in sfeer vergeleken met Jeruzalem! Er is zoveel te beleven in deze stad. Zo kan je heerlijk wandelen langs de kilometers lange boulevard, een bezoekje brengen aan de oude wijk Jaffa, eten in de trendy wijk Neve Tzedek en struinen langs de Carmel Market waar je heerlijke verse kruiden kan vinden. Ontdek alle 12 tips en wat te doen in Tel Aviv

Roadtrip israel jordanie tel aviv-3

4. Eilat

Jordanië is misschien een land dat je niet snel zou bezoeken, maar het is zo ongelofelijk de moeite waard! Een vraag die bij Jordanië vaak komt oprijzen; is een vakantie naar Jordanië wel veilig? Ik kan alleen maar bevestigen dat dit het geval is! Het is zo ontzettend mooi! Hier staat natuurlijk één van de zeven wereldwonderen; Petra! Wanneer je toch al naar Israël gaat, is een bezoekje aan Jordanië gemakkelijk te combineren. Vanuit Jeruzalem reis je namelijk in zo’n 5/6 uur naar Petra toe.

De grensovergang ligt in het zuiden in de buurt van de bekende badplaats Eilat. Zonder enige voorbereiding kan je hier de grens over steken. Je betaalt alleen een exit fee en wanneer je minder dan 1 nacht verblijft in Jordanië dien je ook nog de visumkosten te betalen die zo rond de 60 euro liggen. Wanneer je minimaal 2 nachten in Jordanië verblijft, krijg je het visum gratis. Eenmaal de grens over staan er genoeg taxi’s die je overal naartoe brengen.

Roadtrip israel jordanie wadi rum

Roadtrip israel jordanie Roadtrip israel jordanie-3

5. Wadi Rum

Wadi rum ligt vlakbij Petra en is zeker de moeite waard om ook te bezoeken. Met een jeep rijd je heerlijk een aantal uurtjes door de woestijn heen en spot je kamelen in een woestijnlandschap. De grote rotsformaties en het eindeloze uitzicht maakt Wadi Rum ontzettend bijzonder. Je kan er ook voor kiezen om een nacht in Wadi Rum te overnachten. Lees meer over Wadi Rum

Roadtrip israel jordanie petra-2 Roadtrip israel jordanie petra

Roadtrip israel jordanie-2

6. Petra

Waarschijnlijk herkent iedereen deze bekende plek van de foto’s, maar wat is het bijzonder om daar ineens écht rond te lopen. Het park is echt gigantisch groot en eigenlijk heb je aan 1 dag niet genoeg. Je hebt namelijk verschillende trails die je kunt lopen en die je steeds weer bij prachtige ruïnes brengt. Wij hebben op 1 dag zo’n 4 trails gelopen. De duur van een trail varieert van een half uur tot zo’n 6 uur. Lees meer over Petra

→ Bekijk hier al onze Jordanië artikelen