Rondreis Jordanie

Bezienswaardigheden die je niet wilt missen tijdens een rondreis door Jordanië

Wanneer je een rondreis maakt door Jordanië, zul je al gauw merken dat de mooiste bezienswaardigheden door heel het land verspreid zijn. In het noorden vind je de levendige stad Amman, in het zuiden de Rode Zee en de stad Aqaba, terwijl je de Dode Zee juist centraler in Jordanië vindt. Tijd om de mooiste bezienswaardigheden eens in kaart te brengen en je te helpen met het plannen van jouw rondreis door Jordanië:

Deze 5 bezienswaardigheden wil je niet missen tijdens je Jordanië rondreis

Hierboven zie je op de kaart welke highlights leuk zijn om te zien in Jordanië tijdens een rondreis, onderstaand kun je meer lezen over deze niet te missen bezienswaardigheden en plekken. We beginnen bij Amman in het noorden en eindigen bij de Rode Zee in het zuiden:

1. Ontdek de hoofdstad van Jordanië: Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en de kans is groot dat je hier je rondreis zult beginnen. Veel reizigers verwachten dat in Amman weinig te doen is, maar ook hier vind je gave bezienswaardigheden. Zo kun je naar de ruïnes van de Citadel van Amman en daar de hand van Hercules bekijken, maar ook kan je er goddelijk uit eten bij restaurants als Sufra in Rainbow Street of Dunia Rooftop bar.

Lees ook: Wat te doen in Amman? Van moderne must do’s tot historische bezienswaardigheden

2. Wereldwonder in de woestijn: Petra en haar prachtige Al Khazneh

Waarschijnlijk voor velen dé reden om naar Jordanië te reizen: Petra. Dit prachtige wereldwonder vind je in the middle of nowhere en met name de weg naar Al Khazneh en het zien van dit grafmonument is een moment dat je niet gauw weer zult vergeten.

Lees ook: Mysterieus wereldwonder in de woestijn: Petra en haar gigantische Al Khazneh

3. Drijven in de Dode Zee

Ook de Dode Zee is een bijzondere plek in Jordanië waar je tijdens je rondreis echt wilt zijn geweest. Het is het zoutste meer ter wereld en wordt met uitdroging bedreigd. Het is een bizar gevoel om in dit water te drijven, maar ontzettend goed voor je huid al moet je wel uitkijken dat het water niet in je ogen komt want dat prikt ontzettend.

 Lees ook: Dobberen en drijven in de Dode Zee in Jordanië

4. Waanzinnig mooi en niet te missen tijdens je Jordanië rondreis: de Wadi Rum woestijn

In het zuiden van Jordanië vind je niet alleen de Rode Zee, maar ook de Wadi Rum woestijn. Een bijzondere plek, waar je met een four wheel drive en een gids op pad kunt gaan. Je bezoekt er  de bedoeïen en als je wilt, kun je er ook overnachten in een tentenkamp. We hebben gehoord dat je hier de mooiste sterrenhemel van Jordanië kunt bekijken, maar ook overdag is dit gebied onbeschrijfelijk mooi om te zien.

Lees ook: Twee nachten naar de Wadi Rum Woestijn in Jordanië

5. Relaxen en chillen of duiken en snorkelen bij de Rode Zee

Tot slot, highlight nummer 5 en dat is de Rode Zee bij de stad Aqaba! Wanneer je hier bent, kun je aan de overkant Egypte en Israël zien liggen. Het is een fijne plek om tot rust te komen en te relaxen, maar ook kun je hier gave snorkeltochten maken of gaan duiken.

Lees ook: Duiken, hiken of de lucht in? Ontdek actief Jordanië

Individueel een rondreis door Jordanië maken of met een groep?

Tijdens onze rondreis door Jordanië zijn we met een groep opgetrokken, maar je kunt ook individueel een rondreis maken. Reisorganisaties waarbij je een rondreis door Jordanië kunt boeken, vind je hieronder en je kan de actuele prijzen voor vliegtickets naar Amman opzoeken:

Reisorganisaties die een rondreis door Jordanië aanbieden

Vliegtickets naar Jordanië

Wanneer je een rondreis gaat maken door Jordanië heb je waarschijnlijk aan 8, 10, 12 of 15 dagen genoeg om alles goed te kunnen bekijken.

Tot slot een aantal praktische tips voor je rondreis door Jordanië

Jordanie rondreis

Heb je een visum nodig voor Jordanië als je een rondreis gaat maken?

Als toerist heb je wel een visum nodig voor Jordanië. Je kan verschillende visa aanvragen, de meest basic is 1 maand geldig en daarmee heb je één keer toegang tot het land, het zogenoemde single entry visa. Als je Jordanië combineert met Egypte of Israël heb je waarschijnlijk een multi entry visum nodig. Deze visa zijn langer geldig en ietsje duurder.

Is het veilig om een rondreis door Jordanië te maken?

Deze vraag krijgen we steeds vaker, mede omdat Jordanië in de buurt ligt van landen als Irak en Saudië-Arabië waar het toch wel onrustig is. Hier kun je meer lezen over of Jordanië veilig is. Wij zijn er zelf vorig jaar (2015) geweest en hebben ons toen niet onveilig gevoeld. Wel is het aan te raden om je als vrouw voldoende te bedekken, maar dit is vergelijkbaar met andere moslimlanden.

Eten en drinken in Jordanië

We hebben een handig artikel geschreven met daarin een aantal gerechten die je zeker moet proberen wanneer je in Jordanië bent. Onder andere humus komt hier als bijgerechtje in voor, maar probeer ook Baba Ganoush en de Tahini Salade. Lees hier hoe je je weg in een Jordanese menukaart kunt vinden!

→ Bekijk hier al onze Jordanië artikelen