Antrim Villa

Bijzonder overnachten in Kaapstad | Antrim Villa

In Kaapstad, bij Green Point, vind je een klein beetje Scandinavië terug bij het hotel Antrim Villa. Het is een guesthouse dat in een Engels Victoriaans huis is gevestigd. Er zijn slechts een paar kamers en dat maakt Antrim Villa een super fijne plek om de chaos van Kaapstad even te ontvluchten. Alles in Antrim Villa is ingericht met natuurlijke materialen in de tinten beige, wit, bruin en hier en daar een vleugje geel. In de gemeenschappelijke kamer kom je een robuuste grote tafel tegen, in de kamers zelf is veel gebruik gemaakt van bamboo maar ook details van schelpen zie je terug en hier en daar een knipoog naar Afrika, maar altijd in een simplistische Scandinavische stijl. Er hangt hier een echt home-away-from-home vibe en dat gevoel heb je vooral als je ‘s ochtends met de andere gasten van het Zweedse ontbijt geniet en de geur van vers gebakken brood of cake uit de oven komt!

Bijzonder overnachten in Kaapstad

→ Meteen boeken: Antrim Villa

Antrim Villa in Kaapstad

Wij worden op slag verliefd op onze kamer in Antrim Villa. Het is super licht, terwijl het raam in onze kamer echt niet gigantisch groot is en het bed ligt top. Eenmaal buiten worden we opnieuw verrast, want in de achtertuin is gewoon een relaxt zwembad te vinden terwijl we voor ons gevoel middenin Kaapstad zijn! Een bananenboom voorziet je daar van schaduw en palmbomen schermen je af van glurende buren. Vanuit Antrim Villa hebben wij onder andere Lion’s Head, de Bo-Kaap en een aantal andere plekken in Kaapstad ontdekt met de auto. Het is dus een perfecte uitvalsbasis als je de stad wilt ontdekken.

Avondeten in de buurt van Antrim Villa? Ga naar Giovanni’s!

Oh en als je ‘s avonds een hapje wilt eten? Ga dan naar Giovanni’s. Niet per se het meest romantische of sfeervolle restaurantje in de buurt (voor meer luxe moet je richting de zee gaan), maar je vindt hier wel goddelijk eten en dat bewijst het grote aantal locals dat hier ook zijn of haar avondeten en lunch haalt. In principe neem je ergens plaats aan de bar en bestellen doe je bij de vitrines waarin eindeloos veel bakken met lekker Italiaans eten zijn uitgestald. Van zalm tot pastasalade, van lekkere gehaktballen tot verse groentes. Je kan hier vanuit Antrim Villa heenlopen in een kwartiertje / twintig minuten door Main Road te volgen.

Antrim villaAntrim VillaAntrim villa

Ook een nachtje bij Antrim Villa overnachten?

Je vindt Antrim Villa bij Antrim Road in Greenpoint in Kaapstad op huisnummer 12. Je kan je huurauto op de kleine parkeerplaats kwijt van Antrim Villa of gewoon in de straat. De buurt is veilig en ook ‘s avonds kun je hier op zich prima rondlopen. Om de hoek vind je ook een supermarktje en de zee is ook niet al te ver weg op loopafstand. Voor een tweepersoonskamer betaal je een prijs van ongeveer 60 euro, ben je in je eentje dan kun je hier ook voor 30 euro overnachten. Bij die prijs is het (goddelijke!) ontbijt veelal ook inbegrepen. Check hier de actuele prijzen & reserveringen

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika