Ring meenemen op reis

Waarom sieraden juist handig zijn tijdens het reizen

Als je op reis gaat, hoor je meer dan eens dat je geen dure spullen mee moet nemen of dingen waar je veel waarde aan hecht. Het kan immers gestolen worden of je raakt het simpelweg kwijt tijdens een lange busreis of hike. Toch zijn wij het daar niet altijd helemaal mee eens. Dure of waardevolle dingen als sieraden kunnen juist ook heel handig zijn om mee te nemen. Als is het natuurlijk niet per definitie zo dat sieraden duur zijn, maar vaak denk je dat accessoires onnodig zijn tijdens het reizen. Hoog tijd om het tegendeel te bewijzen en hieronder vind je 5 momenten waarop sieraden wel degelijk handig kunnen zijn.

Ring meenemen op reis

Een “trouwring” voor vrouwelijke solo reizigers

Yep, er zijn plekken waar je als vrouwelijke solo reiziger graag een “trouwring” draagt. Niet per se een echte dus, maar gewoon om lastige mannen mee af te schrikken. Feit blijft namelijk dat als je lastig gevallen wordt of gewoon niet zo’n zin hebt in een persoon, het nog steeds kan helpen als je zegt dat je vriend of man er zo aankomt en je dan even naar je “trouwring” wijst.

Sieraden mee op reis

Neem minder kleding mee en meer accessoires

Als je gaat backpacken of alleen met handbagage reist, heb je maar een beperkte hoeveelheid ruimte die je kan gebruiken om spullen in te doen. Hoe fijn zou het zijn, als je minder kleding hoeft mee te nemen maar er nog steeds leuk uit kan zien? I know, best relaxed! Daarom de gouden tip, neem vooral accessoires mee en alleen kleding die je écht aan doet. Zo kun je verschillende outfits alsnog opleuken. Deze tip kwam ook al voorbij in het artikel 7 handbagage hacks voor gevorderden.

Ketting lucardi

Je eigen sieraden als vergelijkingsmateriaal gebruiken

Tja, dan kan het best handig zijn om een eigen sieraad bij je te hebben als vergelijkingsmateriaal. Neem een kettinkje mee, een armband, oorbellen of een ring. Wanneer je zilveren sieraden wilt kopen, kun je aan de verkoper in het buitenland laten zien dat jouw eigen sieraad bijvoorbeeld het cijfer 925 draagt en daarmee laat je zien dat je een sieraad zoekt van hoog kwaliteit zilver. Wil je iets van goud kopen? Dan moet je op zoek gaan naar het cijfer 750. Vaak zijn dit soort merkjes ergens in een sieraad verwerkt en die kun je wellicht met een vergrootglas beter zien. Wil je iets met een edelsteen of diamant kopen? Dan moet je letten op de 4 c’s: Carat, colour, clarity en cut. Oftewel gewicht, kleur, zuiverheid en slijpkwaliteit. Wil je echte parels kopen? Dan kun je op verschillende manieren testen of het om echte parels gaat: Wrijf de parels tegen je voortanden aan, wrijf de parels tegen elkaar, kijk of ze perfect rond zijn (een echte parel zal dat waarschijnlijk niet zijn) en voel of de parels koud zijn (de meeste parels voelen koud aan als je ze net aanraakt).

Plekken waar je mooie sieraden van zilver kunt kopen zijn te vinden in Indonesië. Verder hebben we gehoord dat je in landen als India, China, Thailand of zelfs Amerika goedkope gouden sieraden kunt vinden tijdens het reizen. Maargoed, in Amerika ben je dan wel weer afhankelijk van de koers voor een goede prijs. Parels hebben wij een keer gekocht op Lombok.

Armbandjes kopen op reis

Sieraden als souvenir

Hoe leuk is het als je thuis allerlei armbanden, kettingen of andere sieraden hebt die je even doen terug denken aan een mooie reis? Sieraden kunnen ook als souvenir dienen. Iets dat veel (waarschijnlijk vrouwelijke) backpackers waarschijnlijk ook wel herkennen: Een armbandje kopen op elke nieuwe bestemming. Uiteindelijk heb je dan een arm vol bandjes als je een tijdje aan het backpacken bent geweest.

Anadyla armband

Een sieraad als onderpand of om te verkopen…

Oke, eerlijk is eerlijk. Ik hoop dat dit je nooit overkomt. Maar wanneer je aan het reizen bent, helemaal als je voor langere tijd weg bent, dan kan het voorkomen dat je geld op is. Op zo’n moment kun je een sieraad als onderpand gebruiken of simpelweg verkopen in ruil voor cash geld. Niet helemaal ideaal, maar wel een moment waarop je blij bent dat je een duur sieraad bij je hebt.