Visum en overstappen Abu Dhabi

Abu Dhabi is een plek waar steeds meer reizigers hun overstap hebben wanneer ze een verre reis maken. Ga je bijvoorbeeld naar Australië, Thailand of Vietnam dan is de kans groot dat je via de emiraat Abu Dhabi vliegt. Abu Dhabi wordt ook wel de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten genoemd en vind je nabij Iran, Saudi Arabië en Oman.

Visum nodig?

Wanneer je zo’n overstap hebt, moet je rekening houden met het visum voor Abu Dhabi. Het is bij een overstaptijd van meer dan vier uur namelijk al nodig om een visum aan te vragen. Je kunt bij aankomst een visa on arrival regelen, dit hoeft dus niet van te voren en is gratis voor Nederlanders. Wanneer je via Abu Dhabi vliegt is het echter wel van belang dat je een paspoort bij je hebt dat ten minste zes maanden geldig is.

Overstappen in Abu Dhabi, wat doen?

Wanneer je van plan bent om wat meer van Abu Dhabi te zien, moet je er allereerst rekening mee houden dat je je in een Islamitsch land bevindt. Zo is met te blote kleding over straat gaan, met name als vrouw, zeker af te raden. Dat kan overigens lastig zijn, want temperaturen kunnen in Abu Dhabi gemakkelijk boven de 40 graden gaan.

Je kunt vanaf het vliegveld redelijk gemakkelijk de bus nemen, maar ook taxi’s zijn volop aanwezig in Abu Dhabi en vaak zijn deze comfortabeler dan een reis met de bus. Wanneer je in het centrum bent is het aan te raden om naar de Grote Sheikh Zayed Moskee te gaan of om te winkelen in de souks. Daar vind je volop leuke souvenirs voor kleine prijsjes. Verder staat Abu Dhabi bekend als stad vol wolkenkrabbers.

Meer visum vragen?

Bekijk ook de andere visa gerelateerde artikelen: