Visum en overstappen Abu Dhabi

Abu Dhabi is een plek waar steeds meer reizigers hun overstap hebben wanneer ze een verre reis maken. Ga je bijvoorbeeld naar Australië, Thailand of Vietnam dan is de kans groot dat je via de emiraat Abu Dhabi vliegt. Abu Dhabi wordt ook wel de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten genoemd en vind je nabij Iran, Saudi Arabië en Oman.

Visum nodig?

Wanneer je zo’n overstap hebt, moet je rekening houden met het visum voor Abu Dhabi. Het is bij een overstaptijd van meer dan vier uur namelijk al nodig om een visum aan te vragen. Je kunt bij aankomst een visa on arrival regelen, dit hoeft dus niet van te voren en is gratis voor Nederlanders. Wanneer je via Abu Dhabi vliegt is het echter wel van belang dat je een paspoort bij je hebt dat ten minste zes maanden geldig is.

Overstappen in Abu Dhabi, wat doen?

Wanneer je van plan bent om wat meer van Abu Dhabi te zien, moet je er allereerst rekening mee houden dat je je in een Islamitsch land bevindt. Zo is met te blote kleding over straat gaan, met name als vrouw, zeker af te raden. Dat kan overigens lastig zijn, want temperaturen kunnen in Abu Dhabi gemakkelijk boven de 40 graden gaan.

Je kunt vanaf het vliegveld redelijk gemakkelijk de bus nemen, maar ook taxi’s zijn volop aanwezig in Abu Dhabi en vaak zijn deze comfortabeler dan een reis met de bus. Wanneer je in het centrum bent is het aan te raden om naar de Grote Sheikh Zayed Moskee te gaan of om te winkelen in de souks. Daar vind je volop leuke souvenirs voor kleine prijsjes. Verder staat Abu Dhabi bekend als stad vol wolkenkrabbers.

Meer visum vragen?

Bekijk ook de andere visa gerelateerde artikelen:

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

2 reacties

 1. Kim

  Hi,

  Ik vraag me af of ik de weg weet te vinden op Abu Dhabi Airport. Het is de eerste keer dat ik ga reizen met een tussenstop. Ik versta Engels maar spreek het zelf niet goed. Wat is jouw ervaring met Abu Dhabi Airport en wordt je goed begeleid of het vliegveld?

  Beantwoorden
 2. Arjan

  Hallo,

  Wij willen binnenkort naar Johannesburg vliegen met Etihad Airways. Nu heb ik gelezen dat we bij een stop van 4 uur of meer een visum nodig hebben. Nu kan je die als nederlander gewoon bij aankomst aanvragen, maar mijn vrouw heeft de Zuid Afrikaanse nationaliteit en verblijft in nederland met een verblijfstitel (verblijfsvergunning). Om het verhaal nog makkelijker te maken gebruikt ze ook medicijnen voor angst en paniekaanvallen (ptss). In dit soort landen zien ze dit al gauw als drug.

  Nu zijn we al eens in dubai geweest, zelfde land dus, alleen zijn we toen een paar dagen in het land zelf geweest. Toen moesten we visums aanschaffen en een medicijnenvisum die we in Den Haag hebben ‘gekocht’ bij de ambassade.

  Hoe werkt het bij een overstap van 4,35 uur?

  Is het wellicht een beter optie om maar een europese luchtvaartdienst te kiezen, welke in ons geval € 500,- duurder is.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.