Travel hack #1 – Miles sparen voor reiskorting

Let me tell you a story, ik hoorde laatst namelijk zo’n grappig verhaal over het sparen van miles en nee dan heb ik het niet over “bonuskaart of airmiles” maar miles die je spaart met je creditcard. Iemand vertelde me dat een man elk weekend het vliegtuig nam, puur en alleen om meer Miles te sparen in het spaarprogramma van een vliegmaatschappij… Bizar, maar wel interessant toch? Ik ging eens op zoek naar soortgelijke verhalen, van mensen die er werkelijk alles over hebben voor miles.

Zo las ik op een andere blog een stukje over een Amerikaanse man die met zijn vrouw een weekendje weg wilde naar Boedapest. Met zijn middle class-inkomen kon hij dat niet betalen en dus moest hij de tickets met zijn gespaarde Miles kopen. Helaas kwam hij Miles tekort en toen heeft hij een paar korte binnenlandse vluchten gemaakt. Op een van de tussenstops heeft hij vervolgens snel een auto gehuurd. Niet mee gereden natuurlijk, daar was geen tijd voor, maar de 25 dollar die de autohuur kostte leverde hem 500 Miles op. Daarna moest hij naar de gate rennen om zijn vlucht naar huis te halen, en met die Miles had hij genoeg voor twee gratis tickets naar Boedapest! Klinkt misschien nog een beetje vaag, daarom nog een leuk stukje:

Verslaafd aan mileage runs

Voor een andere Amerikaan begon het allemaal toen hij aan het eind van 2004 net niet genoeg Miles had gespaard om naar een hoger spaarniveau te stijgen. Ook hij maakte toen een binnenlandse vlucht alleen om extra Miles te sparen. Mileage runs, heet dat in Amerika. Een jaar later zat Geoff met precies dezelfde situatie, en weer vloog hij snel op-en-neer voor zijn Miles. Hij hoefde daarvoor slechts een paar uur vrij te nemen… en zo werd het een verslaving. Moest hij in het eerste jaar nog 1.000 extra Miles sparen, een paar jaar later waren het er 20.000. Algauw vloog hij business class naar Thailand en terug, enkel om zijn Miles-niveau te behouden. Nu zou je kunnen denken dat het sparen van Miles echt iets voor Amerika is, maar niets is dus blijkbaar minder waar.

Dan nu, de tip van de dag

Ook al geven vliegmaatschappijen tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk vluchten weg en heb je steeds meer Miles nodig om er een heel ticket van te kunnen kopen. Toch laten bovenstaande verhalen zien dat er genoeg manieren zijn om heel veel Miles te sparen en dat je er wel degelijk wat leuks mee kan doen. Nu is dat bijvoorbeeld korting op een vliegticket of korting op andere soorten producten. Het kan in ieder geval echt handig zijn om een creditcard te nemen en daar ook mee te betalen, want daarmee spaar je automatisch Miles bij elke transactie. Iets wat dus niet gebeurd met je gewone bankpas. Mensen die verslaafd zijn aan Miles sparen, hebben soms wel vijftien creditcards. Niet dat ik je dat nou wil adviseren, maar met één kun je al leuke dingen bij elkaar regelen!

Bovendien is de creditcardtip is nu helemaal makkelijk toe te passen. American Express heeft namelijk een samenwerking met KLM en deze bestaat dit jaar 10 jaar. Om dat te vieren ontvang je je American Express Flying Blue creditkaart het eerste jaar gratis en ontvang je 5.000 Award Miles voor een vliegende start van je membership. En bij elke uitgave met de kaart verleng je je Award Miles saldo automatisch met 20 maanden. Als je dan ook nog eens aankopen doet met je card, dat kan ook iets zijn als shoppen bij de Zara, een vliegticket boeken of je Google Adwords advertenties betalen mocht je dat gebruiken voor een eigen site. Als je dus dat soort dingen ook koopt met je card, krijg je voor elke euro ook punten op je American Express Card en die punten… die gebruik je dus weer voor korting! Vaak is het het wel heet meeste waard om die punten voor langere vluchten te nemen of juist kortingsbonnen aan te kopen via de shop op American Express.