Tips goedkope vliegtickets boeken

Travel hack #4 – Boek je vliegtickets 8 weken van te voren & bespaar 10% op je vlucht

We kregen in onze inbox ineens een mailtje binnen van Skyscanner.nl en daarin stond een handige travel hack die we graag met jullie willen delen! Skycanner heeft namelijk onlangs uitgebreid onderzoek gedaan naar het beste moment om in de zomervakantie vliegtickets te boeken en wat blijkt… Je kan het beste 8 weken van te voren een vlucht boeken! Iets dat niet veel Nederlanders doen, want schijnbaar boekt 96% van de Nederlanders zijn of haar vliegticket niet op de juiste tijd.

De duurste vs. goedkoopste periode in de zomer

Skyscanner.nl heeft niet alleen onderzocht hoeveel weken van te voren je het beste vluchten kunt boeken, ook hebben ze uitgezocht wat gemiddeld de meest dure en meest goedkope periode is in de zomermaanden (juli en augustus). We hebben even een kopie gemaakt van hun onderzoeks-tabel en zoals je ziet is juli gigantisch duur, maar augustus alweer stukken goedkoper. Het verschil tussen een vlucht naar Bali in juli en een vlucht naar Bali in augustus bedraagt zelfs bijna 300 euro! Check hieronder een variatie van vluchten voor populaire zomervakantie-bestemmingen:

Goedkope vluchten vind je eind Augustus

vluchten 8 weken van te voren boeken

Bespaar ongeveer 10% op je vlucht

Wat verder naar voren komt uit het onderzoek, is dat je gemiddeld 10% op je vluchtprijs kunt besparen als je op het juiste moment boekt  (11,1% om precies te zijn). Als je dus graag goedkoop weg wilt in de zomer én flexibel bent (sommige reizigers zitten nu eenmaal aan het hoog-hoogseizoen gebonden), dan is dus het beste om vanaf week 33 (half augustus) op vakantie te gaan want dan gaan de prijzen weer dalen.

Bespaar door flexibel te zijn qua tijd maar ook qua vliegmaatschappijen

Wat tot slot nog handig is om te vermelden, Skyscanner.nl tipt ook dat het kopen van een retourvlucht bij eenzelfde maatschappij soms duurder kan zijn dan als je twee enkele reizen bij twee verschillende vliegvaartmaatschappijen koopt. Vergelijk er dus goed op los, ook enkele reizen, als je zo goedkoop mogelijk de wereld over wilt.

Andere tips om zo goedkoop mogelijk te vliegen

Goedkoop vliegen hangt dus van een aantal zaken af, maar je kan onder andere hierop letten als je op zoek gaat naar de meest voordelig geprijsde vlucht:

1. Maakt het jou nog niet zoveel uit waar je heen gaat? Kijk dan eens op Skyscanner.nl via de overal zoeken-tool (lees hier hoe die werkt) wat goedkope bestemmingen zijn! Kies als je je bestemmingsvakje invult voor de optie ‘Flexibel? Zoek Overal’, dan krijg je prijzen te zien voor allerlei verschillende bestemmingen.

2. Vergelijk verschillende vluchtmaatschappijen voor jouw heen- en terugvlucht, soms bespaar je daar ook mee!

3. Bekijk verschillende vliegvelden, als je bijvoorbeeld naar Barcelona wilt kun je veel goedkoper vliegen naar Girona en vanaf Girona de trein pakken naar Barcelona. Die treinrit duurt maar kort en is goedkoop, maar je bespaart zo ook flink op je vlucht als je naar Girona vliegt. Vergelijk in Nederland bijvoorbeeld ook vluchten vanaf Amsterdam en Eindhoven om een zo goedkoop mogelijke prijs te vinden.

4. Op Skyscanner.nl kun je ook een maandprijsoverzicht bekijken als je flexibel bent qua data. Je kiest dan dus niet een specifieke datum, maar je bekijkt gewoon in de gehele maand welke dag het goedkoopst is.

Benieuwd geworden hoe duur vliegtickets zijn tijdens jouw vakantie periode? Check verschillende vluchten dan.