travel hacks backpackers

Deze 11 travel hacks gaan jouw backpackers-leven zó veel chiller maken!

We hebben al vaker tips gegeven om inpak stress te voorkomen en andere travel hacks met je gedeeld, maar we kwamen er achter dat we een aantal gouden wijsheden nog nooit voor jullie hebben opgeschreven. Het was dus de hoogste tijd om dat wél een keer te doen. Lees gauw verder en ontdek 11 travel hacks die jouw backpackers-leven zó veel relaxter gaan maken:

11 Travel Hacks voor Backpackers

1. Het inkoppertje

We beginnen met een inkoppertje voor ons, wij dachten namelijk dat iedereen dit al deed maar na wat rondvragen bij vrienden bleek dit helemaal niet het geval. Als je op reis gaat, is het echt slim om een scan en kopie van je paspoort mee te nemen. Scan je paspoort in en sla hem ergens op in je mail of op je telefoon, maar neem ook een geprint vel mee waarop je paspoort staat afgebeeld. Niks is namelijk zo verrot als je paspoort kwijt raken en dat je vervolgens nergens mee kan bewijzen wie jij bent of waar je vandaan komt.

2. Op reis tijdens het regenseizoen? Zo maak je jouw backpack waterproof

Naast het gebruik van een regenhoes zijn er nog twee manieren om je backpack waterproof te maken. Tip één: Smeer je tas in met bijenwas of maak de naden waterafstotend met Seam Sealer. Het schijnt echt zo te zijn dat je met bijenwas heel wat producten waterproof kunt maken en je tas wordt ook meer waterdicht als je jouw naden met seam sealer behandelt, mocht dat nog niet zijn gedaan. Tip twee, stop in je backpack één hele grote vuilniszak of andere plastic zak en stop daar vervolgens pas je bagage in. Klinkt super simpel en dat is het ook, maar het werkt wel! Wil je eerst wat tips lezen over welke backpack nou goed is om te kopen? Lees hier alles over het kopen van een backpack.

3. Oplader of wereldstekker vergeten?

Het komt vaak genoeg voor dat je jouw oplader of wereldstekker bent vergeten. Gelukkig vind je heel vaak in hotels tv’s of andere elektrische apparatuur. Soms zit daarbij aan de achterkant een USB poort, dus als je wel het snoertje van je telefoon, tablet of eReader hebt dan kun je via die USB poort alsnog je spullen opladen.

4. Tips van mamma zodat je shampoo nooit meer zal lekken in je tas

Iedereen kent wel iemand waarbij ooit een shampoo fles of ander beauty product volledig ontploft is in een backpack of toilettas. Er zijn twee manieren om dat te voorkomen. Tip nummer één, doe elke tube of fles in een boterhamzakje en knoop die vervolgens goed dicht. Of, tip nummer twee, koop wat huishoudfolie en knip dat thuis in vierkantjes van 15 bij 15 centimeter. Haal vervolgens de dop van je shampoo of de andere flesjes. Leg dan het blaadje huishoudfolie over de opening en draai de dop er vervolgens weer op. Een shampoo fles was nog nooit zó waterproof!

5. Maak altijd optimaal gebruik van je handbagage

Natuurlijk is het verleidelijk om alleen tijdschriften, snacks en belangrijke bezittingen in je handbagage te doen. Maar pak voor de zekerheid ook wat schoon ondergoed en kleding in of zelfs je zwemoutfit als je naar een warme bestemming gaat. Als je jouw koffer kwijt raakt of als deze later aankomt, heb je alsnog iets anders om aan te trekken en kun je gewoon gaan genieten van je reisbestemming.

6. Vieze schoenen en badmutsen

Ben jij niet vies van een hike op vakantie? Dan is de kans groot dat er in jouw backpack een heel vies paar schoenen rondzwerft. Doe deze in een plastic zak voor je ze weer inpakt of gebruik een gratis badmuts uit een hotel en doe daar je schoenen in. Zo blijft de rest van je bagage gewoon schoon.

7. Voor als je wilt weten hoe lang het nog licht is…

Als je een wandeltocht gaat maken of ergens in the middle of nowhere bent, dan is het soms prettig om te weten hoe lang het ergens nog licht is. Dit plaatje laat precies zien hoe je gemakkelijk met je eigen hand kan bepalen hoe lang het nog duurt voor het donker is:

Hoelang is het nog licht

8. Maak van een fles of plastic melkverpakking een groot licht

Heb je zo’n klein hoofdlampje bij je, maar hebben jullie meer licht nodig? Maak je hoofdlamp dan vast aan een plastic fles of melkverpakking, laat het lampje als het ware tegen de fles aan schijnen en je zult zien dat die verpakking in een grote lichtbol verandert. De hele fles gaat als het ware licht geven. Ideaal!

9. Bescherm je souvenirs met een fragile sticker

Heb je fantastische souvenirs gekocht en heb je die zo veilig mogelijk opgeborgen in je backpack, maar ben je eigenlijk nog steeds bang dat het kapot gaat? Bescherm ze dan nog net iets meer, door op je backpack of koffer een fragile sticker te plakken. Gek genoeg helpt zo’n simpel stickertje vaak meer dan je denkt, omdat medewerkers van het vliegveld er minder snel mee gooien en soms komt je bagage ook nog eens eerder van de band als je aankomt.

10. Angsthazen moeten dit vooral niet doen

Tuurlijk, het is super leuk om reisfilms of documentaires te kijken vlak voor je op reis gaat. Onder het mom van voorpret en om lekker in de stemming te komen. Maar films waarin wat ergs gebeurt met de reizigers, zoals alle Taken films waarin Liam Neeson de hoofdrol speelt of de Break Free documentaires die Chris Zeegers presenteerde op BNN… Die kun je als angsthaas of als je voor het eerst gaat backpacken misschien maar beter niet kijken. Het aantal worst-case scenarios groeit dan geheid in je hoofd en de kans is groot dat je onterecht bang wordt!

11. Maak een geheime schuilplaats van je shower gel

Is je shampoo fles of shower gel leeg? Was deze fles dan even goed schoon en droog hem af. Vervolgens kan dit als perfecte plek dienen om jouw waardevolle spullen in op te bergen. Denk aan sleutels van thuis, geld, je telefoon of aan je paspoort. Geen dief die meteen verwacht dat daar iets van waarde in zit.

Meer travel hacks checken?

Lees ook: