Mijn bucketlist

Mijn bucketlist #2

Vorige maand deelde ik 5 van mijn bucketlist items. Inmiddels zijn we een maandje verder en heb ik weer genoeg inspiratie op gedaan. Door een winactie over ‘de Verborgen Juweeltjes in Zuid Afrika’ dacht ik bijvoorbeeld ineens weer aan een festival waar ik al heel lang naartoe wil en tijdens een zoektocht op Pinterest naar mooie plaatjes kwam ik ineens bij een magisch strand terecht.

6. Kookcursus doen in Griekenland

Als er een land is waarvan ik vind dat ze er lekker eten hebben is het Griekenland. Sommige mensen hebben niks met die overdosis feta, naar knoflook smakende tatziki of schalen vol met vis en vlees. Ik vind het daarentegen heerlijk. Wat zou ik graag een keer met Kostas en zijn oudere oma een dagje in de keuken staan om Bifteki te maken en een frisse Griekse salade.

7. Naar Blue Stone Beach in Indonesië

Aan de zuidkust van het eiland Flores in Indonesië vind je het strand Nanga Panda Beach en daar is de kust niet gevuld met goud geel zand, maar met eindeloos veel blauwe stenen. Het lijkt bijna onwerkelijk, maar als ik de foto’s en blogs mag geloven bestaat dit strand wel degelijk. Kanttekening dat ik hier wel direct bij kan maken, is dat volgens sommige blogs veel blauwe stenen worden verzameld voor de verkoop. Kans is dus groot, dat dit blauwe strand er niet heel lang meer zal zijn. Je kan een tripje naar Blue Stone beach boeken via Flores-komodotours.com.

8. Partyen tijdens Afrikaburn

Ik zei net al even dat ik laatst een artikel over een winactie + de verborgen juweeltjes van Zuid-Afrika had geschreven en dat ik daardoor weer aan een festival moest denken waar ik ooit nog eens heen wil. Dat festival is Afrikaburn. Het wordt in the middle of nowhere van Zuid-Afrika gevier en duurt een aantal dagen. Tijdens het festival kun je meest bizarre kunstwerken bekijken, verder zijn veel mensen verkleed en heb je overal muzikale optredens. Ik hoop hier in 2016 heen te kunnen, fingers crossed!

9. Hidden beach mexico

Toen ik in Mexico was, heb ik dit strand helaas niet kunnen bezoeken met als resultaat dat het nog steeds op mijn bucketlist staat: Hidden Beach in Mexico. De oorspronkelijke naam van dit strand is Playa de Amor en vind je bij de Marieta Islands. Het gigantische gat en strand is ooit ontstaan door vulkanische activiteit.

10. Een panda zien in China

Riksjatravel schreef ooit dit artikel over reizen in China. Daar kwam ook Chengdu in naar voren en het Panda Research Centre dat je er vindt. Het moet meer dan bijzonder zijn om daar eens naartoe te gaan. Sowieso is China een land dat nog op de wishlist staat.

En wat heb ik al van mijn bucketlist kunnen afstrepen?

Zoals je al in mijn eerdere bucketlist artikel hebt kunnen lezen, zijn er ook dingen die ik al van mijn bucketlist af heb kunnen strepen. Lucky me! En hoe langer ik nadenk over wat ik allemaal heb meegemaakt, hoe meer ik kan wegstrepen. Daarom een nieuwe aanvulling:

6. Salsadansles krijgen in Cuba (Dit was zo gaaf, eigenlijk wil ik het opnieuw op m’n bucketlist zetten)
7. Start a travelblog (je leest hier het resultaat!)
8. Liftend op vakantie (met vriendlief naar la douce France)
9. Naar Myanmar (man, man… wat is het hier, hier en hier toch mooi)
10. Naar meeting of the waters in Brazilië (dit moet je een keer hebben gezien)

Wat staat er op jouw bucketlist én wat heb je al kunnen wegstrepen?