Bucketlist maken

Mijn bucketlist #1

Elke maand kan ik wel een paar dingen verzinnen die ik ooit nog graag zou willen doen. De ene groot en misschien wel nooit haalbaar, de andere klein en gemakkelijk te doen. Hoog tijd om die dingen eens samen te gaan vatten in een maandelijkse bucketlist én terug te kijken op wat ik al eens heb kunnen doen. De 5 dingen die deze maand op mijn verlanglijstje stonden zijn:

1. Macarons eten van La Duree onder de Eiffeltoren in Parijs

Naar Parijs gaan, is natuurlijk altijd een goed idee. Maar wat ik nog nooit heb gedaan tijdens een tripje naar deze stad van de liefde, is zo’n doosje kopen met daarin van die perfect uitziende macarons van La Duree. In de ideale wereld zou ik die tijdens een zonnige dag op willen eten in het park onder de Eiffeltoren.

2. Een ballonvlucht maken op een unieke bestemming

Toen ik naar Myanmar ging en met name naar Bagan heb ik weken (oke, misschien zelfs maanden) van te voren geroepen dat ik hoe dan ook daar een ballonvlucht zou maken. Eenmaal daar bleek het niet het seizoen en de ballonvlucht werd uitgesteld. Met als resultaat, dat deze wens nog steeds op mijn bucketlist staat. Plekken waar ik een ballonvlucht zou willen maken zijn: Bagan (Myanmar), Nieuw Zeeland (Denk aan vliegen over gletsjers) of meedoen tijdens het Albuquerque International Balloon Fiesta Festival!

3. Spaans leren

Het leren van een taal heeft aan de ene kant niet direct iets met reizen te maken. Maar als ik denk aan het leren van Spaans, zie ik mezelf ergens in Barcelona of Buenos Aires naar een talenschool gaan om daar in een mooi oud pand les te krijgen. Waarbij ik mijn vrije weekend vervolgens besteed aan het ontdekken van de rest van het land of de omgeving.

4. Paragliden in een bergachtig gebied

Ik ben totaal geen held en krijg al rillingen als ik een achtbaan zie. En als vrienden bunjeejumpen of parachutespringen als bucketlistitem noemen, kan ik me daar ook totaal niet in vinden. Maar wat me dan wel gaaf lijkt, zo ontzettend bijzonder: Paragliden. In mijn hoofd is het net zo intens als de clip Free van Rudimental, maar waarschijnlijk is de vliegscene uit Untouchables meer realistisch al laat de film ook wel weer zien waarom je het niet zou moeten doen. Ooehhh… To do or not to do!

Loi Krathong vieren

5. Thai light festival (Loi Krathong) vieren in Thailand

Naar Thailand ben ik nu al een paar keer op reis geweest en een reden voor mij om ooit nog eens terug te gaan, is het feest Loi Krathong. Het lijkt me zo bijzonder om tijdens dat licht festival die duizenden wensballonen de lucht in te zien gaan. Eerder schreef ik ook al over festivals in Thailand en daarin vind je ook een super mooi filmpje dat laat zien hoe indrukwekkend dit feest kan zijn.

En wat heb ik al van mijn bucketlist kunnen afstrepen?

Gelukkig zijn er ook al dingen die ik van mijn bucketlist af heb kunnen strepen. Soms is het goed om daar ook even bij stil te staan, dus daarom ook onderstaand lijstje:

1. Eerste keer backpacken (naar Brazilië)
2. Een wereldreis maken (in 2012, alweer veels te lang geleden)
3. Naar Venetië (dit is echt eeuwen geleden, maar was een kinderdroom die uitkwam)
4. Set foot on (almost) every continent (al heb ik in Afrika nog niet heel veel gezien en Antarctica kan ik ook niet meerekenen)
5. Een Toekan zien in het wild (na een zoektocht in de Pantanal in Brazilië)

Wat staat er op jouw bucketlist en wat heb je al kunnen wegstrepen?