Elke maand kan ik wel een paar dingen verzinnen die ik ooit nog graag zou willen doen. De ene groot en misschien wel nooit haalbaar, de andere klein en gemakkelijk te doen. Hoog tijd om die dingen eens samen te gaan vatten in een maandelijkse bucketlist én terug te kijken op wat ik al eens heb kunnen doen. De 5 dingen die deze maand op mijn verlanglijstje stonden zijn:

Macarons eten van La Duree

1. Macarons eten van La Duree onder de Eiffeltoren in Parijs

Naar Parijs gaan, is natuurlijk altijd een goed idee. Maar wat ik nog nooit heb gedaan tijdens een tripje naar deze stad van de liefde, is zo’n doosje kopen met daarin van die perfect uitziende macarons van La Duree. In de ideale wereld zou ik die tijdens een zonnige dag op willen eten in het park onder de Eiffeltoren.

2. Een ballonvlucht maken op een unieke bestemming

Toen ik naar Myanmar ging en met name naar Bagan heb ik weken (oke, misschien zelfs maanden) van te voren geroepen dat ik hoe dan ook daar een ballonvlucht zou maken. Eenmaal daar bleek het niet het seizoen en de ballonvlucht werd uitgesteld. Met als resultaat, dat deze wens nog steeds op mijn bucketlist staat. Plekken waar ik een ballonvlucht zou willen maken zijn: Bagan (Myanmar), Nieuw Zeeland (Denk aan vliegen over gletsjers) of meedoen tijdens het Albuquerque International Balloon Fiesta Festival!

3. Spaans leren

Het leren van een taal heeft aan de ene kant niet direct iets met reizen te maken. Maar als ik denk aan het leren van Spaans, zie ik mezelf ergens in Barcelona of Buenos Aires naar een talenschool gaan om daar in een mooi oud pand les te krijgen. Waarbij ik mijn vrije weekend vervolgens besteed aan het ontdekken van de rest van het land of de omgeving.

4. Paragliden in een bergachtig gebied

Ik ben totaal geen held en krijg al rillingen als ik een achtbaan zie. En als vrienden bunjeejumpen of parachutespringen als bucketlistitem noemen, kan ik me daar ook totaal niet in vinden. Maar wat me dan wel gaaf lijkt, zo ontzettend bijzonder: Paragliden. In mijn hoofd is het net zo intens als de clip Free van Rudimental, maar waarschijnlijk is de vliegscene uit Untouchables meer realistisch al laat de film ook wel weer zien waarom je het niet zou moeten doen. Ooehhh… To do or not to do!

Loi Krathong vieren

5. Thai light festival (Loi Krathong) vieren in Thailand

Naar Thailand ben ik nu al een paar keer op reis geweest en een reden voor mij om ooit nog eens terug te gaan, is het feest Loi Krathong. Het lijkt me zo bijzonder om tijdens dat licht festival die duizenden wensballonen de lucht in te zien gaan. Eerder schreef ik ook al over festivals in Thailand en daarin vind je ook een super mooi filmpje dat laat zien hoe indrukwekkend dit feest kan zijn.

En wat heb ik al van mijn bucketlist kunnen afstrepen?

Gelukkig zijn er ook al dingen die ik van mijn bucketlist af heb kunnen strepen. Soms is het goed om daar ook even bij stil te staan, dus daarom ook onderstaand lijstje:

1. Eerste keer backpacken (naar Brazilië)
2. Een wereldreis maken (in 2012, alweer veels te lang geleden)
3. Naar Venetië (dit is echt eeuwen geleden, maar was een kinderdroom die uitkwam)
4. Set foot on (almost) every continent (al heb ik in Afrika nog niet heel veel gezien en Antarctica kan ik ook niet meerekenen)
5. Een Toekan zien in het wild (na een zoektocht in de Pantanal in Brazilië)

Wat staat er op jouw bucketlist en wat heb je al kunnen wegstrepen?

Over de auteur

Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

11 reacties

 1. Robert van Hall

  Wat gaaf, deze blog en jouw bucketlist! Die hebben wij ook. Er is alleen een complicatie: als er erg gave plekken zijn, dan wil je daar naar terug..! Bijvoorbeeld: Galapagos Eilanden, Mexico/Guatemala, Madagascar, enzovoort enzovoort. ;)

  Beantwoorden
 2. Yvon

  Wat een heerlijke lijst! Nou heb ik ook zin in macarons. Ach, ik heb er afgelopen maandag nog een paar gehad, dus ik mag niet klagen ;)

  Hoog op mijn lijst staat de Trans Mongolie Express, die wil ik zó graag eens doen!
  Afstrepen kan ik ook, bijvoorbeeld lesgeven in het buitenland en snorkelen met mooie vissen.

  Beantwoorden
 3. Emma

  Wat een gaaf lijstje! Er zitten dingen bij waar ik nog nooit aan heb gedacht, zoals het maken van een ballonvlucht op een specifieke plek!

  Een taal leren zou ik dan wel graag willen: een jaar in Rome wonen en Italiaans leren lijkt me fantastisch! Sowieso ben ik gek van italie en zou ik graag een roadtrip van de Alpen naar Sicillie willen maken. Verder droom ik van een wereldreis, moet/zal ik ooit naar Indonesie (Sumatra, Sulawesi, Bali) en zou ik graag nog eens teruggaan naar Noorwegen en wil ik een trail lopen in Canada… en en en, zo kan ik nog wel even doorgaan!

  Wel afgestreept van de bucketlist: wonen in Berlijn, dat wilde ik al jaren en bevalt nog steeds erg goed. Het is mijn nieuwe thuisbasis geworden en hier ga ik niet meer weg!
  Ook heb ik een maand een mooie rondreis gemaakt door Scandinavië, wat echt geweldig was. Ik ben ook al een paar keer alleen op vakantie geweest, wat bijzonder is (maar je moet er wel zin in hebben). Counting my blessings dus!

  Beantwoorden
 4. Marcella

  Mooie bucketlist én onwijs fijne dingen die je al wel gedaan/gezien hebt. Venetië staat nog erg hoog op mijn lijstje en een toekan spotten lijkt me echt geweldig! Trouwens, dat je op alle continenten geweest bent, ik heb Zuid Amerika nog te gaan.

  Mijn bucketlist in ‘t kort:
  – Portugal bezoeken en een roadtrip maken van Faro via Lissabon naar Porto. Langs de kust, uiteraard.
  – Stedentrippen in Stockholm
  – Een roadtrip maken door Mexico
  – Relaxen op Curacao, lijkt me echt heerlijk!

  Ik ga in juli voor ‘t eerst naar Dublin, een item van m’n bucketlist afstrepen, jeujj!

  Beantwoorden
 5. Chris

  Nice! Macarons zijn just super…. ga die zeker kopen als ik in Parijs ben!

  wat ik wil doen? oké , de dingen die misschien het moeilijkst zijn te doen :
  – met een Mig 28 mee vliegen in Rusland naar de edge of space
  – naar antartica en daarmee dus alle continenten gezien te hebben
  – alle UNESCO sites bezoeken (momenteel 1007 stuks)

  en drie dingen die ik gedaan heb of bezig ben:
  – Chinees leren (bezig)
  – Leren vliegen (bezig)
  – mijn blog beginnen :-) vorig jaar gedaan.

  Beantwoorden
 6. newsfromnomads

  Loi Katrong is inderdaad een geweldige ervaring, wij hebben het gecombineerd met het Olifanten festival (ook erg leuk) in Surin. Leuk deel van Thailand en hier meng je je echt tussen de locals!

  Beantwoorden
 7. Annika

  Leuke dingen staan er op je bucketlist. Ik heb een keer twee weken Spaans geleerd in Malaga. Dat was super leuk om te doen. Via Studytravel was dat, zij bieden nog veel meer locaties aan. En in Barcelona heb ik een half jaar gewoond, wat ook super tof was!

  Beantwoorden
 8. Soof

  Ja! Ik ben volgende week een dag in Parijs en nu heb je me een uitstekend idee gegeven wat ik die dag kan doen;). Ik hoop dat het een beetje zonnig is, want hoe dit is omschreven klinkt perfect.

  Ik wil zelf nog alle staten in de VS bezoeken, een luipaard in het wild zien en ik wil gewoon naar Fiji. Het is grappig altijd hoe meer dingen je wegstreept, hoe meer dingen je toevoegd aan je lijst.

  Beantwoorden
  • Roëll de Ram

   Aaaah lucky you! Wat fijn :) hoop dat de maccarons genieten worden en je overige bucketlist items klinken ook heel goed (vooral die van alle staten in de VS bezoeken, i like!)

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.