Amazone in Brazilie

Slapen op drijvende hostels en sloths zoeken in de Amazone, het hart van Brazilië

In het noord westen van Brazilië vinden we het grootste regenwoud ter wereld, de Amazone. Met een oppervlakte van meer dan 7 miljoen vierkante kilometer kun je er dan ook gemakkelijk verdwalen. Vanuit Manaus, een stad midden in het hart van dit bijzondere natuurgebied, kun je avontuurlijke Amazone tours boeken. Tijdens zo’n meerdaagse trip slaap je veelal in een drijvende lodge op het water, maar er zijn ook plekken waar je een wat luxer verblijf kunt boeken op het land. ‘s ochtends en ‘s middags ga je tijdens zo’n tour per bootje diep de regenwouden in, op zoek naar bijzondere dieren. Denk bijvoorbeeld aan luiaards, kaaimannen, aapjes, roze dolfijnen en piranha’s. Na het avondeten staat vaak een nightsafari op de planning, maar de zonsondergang in de Amazone is vaak ook al een spektakel op zich.

Roze dolfijnen

Als je het hoort, kun je het bijna niet geloven, maar toch zijn er in de Amazone echt roze dolfijnen te vinden! Deze dolfijnen worden Orinocodlijnen of Boto’s genoemd en zijn alleen in rivieren te vinden, zo ook in de Amazone.

Luiaards spotten

Wanneer je in de Amazone bent zul je met je gids vast en zeker op zoek gaan naar luiaards. Deze lieve bruingekleurde beestjes zien er meer dan schattig uit, maar doen echt niets anders dan aan een tak in de boom hangen.

Meeting of Waters

Als je in de Amazone bent is een bezoekje aan Meeting of Waters ook zeker een aanrader. Het is de plek waar de donkere Rio Negro met bijna een zwarte kleur samenkomt met de zandkleurige Amazon Rivier. Je vindt deze ontmoetingsplek dichtbij Manaus, de stad die midden in de regenwouden van de Amazone ligt.

Piranha’s

In de Amazone zwemmen niet alleen roze dolfijnen, je vindt er ook piranha’s. Wanneer je een Amazone tour maakt, is er dan ook een grote kans dat je zal gaan piranha vissen! Verwacht er qua eten niet te veel van, want ze zien er misschien wel mooi glinsterend uit toch zit aan deze venijnige visjes niet veel vlees.

→ Bekijk hier al onze Brazilië artikelen