sukha woonaccesoires

Travel essentials: 5x Woonspullen voor reizigers van Nederlandse bodem

Leuk natuurlijk, van die travel essentials die je mee kan nemen op reis zoals sieraden, schoenen of reisgidsen. Maar met wat voor woonaccessoires laat je nou echt zien dat jij een reiziger in hart en nieren bent? Dat jij verliefd bent op de wereld? Daar heb je inderdaad je souvenirs voor, maar een palmboompje hier en daar of een giga wereldkaart zorgt er voor dat je huis nog meer in een travelvibe komt. Om je te inspireren vind je hier verschillende items waarmee je zeker zorgt dat je thuis je vakantiegevoel een beetje vasthoudt de komende maanden en leuk om te weten, alles is gemaakt door Nederlandse ontwerpers:

The world is yours bedlaken van Crispsheets

Crispsheets is een Nederlands merkje dat sowieso ontzettend gave posters, boekjes en kaarten maakt. Maar er is ook beddengoed ontworpen en met name het “The world is yours” bedlaken, kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Hieronder in slaap vallen zorgt er vast voor dat je elke avond droomt over avontuurlijke reizen of prachtige paradijsjes:

Palmbomen musthaves van A-La

A-La verkoopt eigenlijk alleen maar reisspulletjes die vanover de wereld komen. Musthaves met een verhaal. Het meest verliefd ben ik toch wel op alle palmbomen items. Van een jasje met palmtree print, tot gave hangers voor in je slaapkamer en Indische palmbomenstempels gemaakt van hout. Denk daar nog wat gouden items in de vorm van een ananas of schildpad bij en nouja, je wilt eigenlijk alles hebben:

Chillen op de spullen van Sukha

Op Sukha wordt je eigenlijk al meteen verliefd, zodra je langs hun geweldige etalage rijdt in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Elke week lijkt er wel een nieuw gedichtje op de ruit te pronken en binnen vind je vrijwel altijd spullen die je het liefst meteen naar huis wil laten verschepen. Zo ook deze bank, hangmat of zitkussen uit Nepal, gemaakt van geweven en geknoopt touw. Maar de posters en kaarten gemaakt van papier uit de Filipijnen (net even wat betaalbaarder dan zo’n mega bank of hangmat) zorgen er ook voor dat je bewust in het leven blijft staan en wat langer stil staat bij de kleine dingen om je heen:

Kleden van Kindred Spirits

Kindred Spirits ken je misschien wel van die gave Kelim laarzen gemaakt van oude kleden uit landen als Marokko. Dit jaar verkopen ze ook kleden van dezelfde mooie stoffen. Als dit je huis niet travel proof maakt, weet ik het ook niet meer:

Bamboe licht van Ay Illuminate

Het merk Ay Illuminate maakt gigantische lampen van bamboe. Als je zoiets thuis op hangt ben je er vrijwel zeker van dat je je weer even in Bali of op een mooi Thais eiland waant. Dit bedrijfje is gevestigd in Amersfoort, maar werkt nauw samen met producenten in Azie en Afrika. Met als resultaat deze fijne plaatjes en producten:

Benieuwd hoe het er bij mij thuis uit ziet?

Op Stop and Stare gaf ik een interview over mijn souvenirs. Een kleine sneak peak bij mij thuis dus, want Maartje Strijbis maakte ontzettend gave foto’s, zie ook de foto’s hieronder.

woonspullen roell

Meer lezen?