Op reis naar Amerika tijdens Shutdown

Naar aanleiding van onenigheid tussen de Republikeinen en Democraten heeft de Amerikaanse overheid besloten dat op dinsdag 1 oktober bepaalde delen van de overheid voor onbepaalde tijd worden gesloten. Oftewel verschillende musea, nationale parken en monumenten zijn sinds deze week voorlopig niet meer toegankelijk voor het publiek. De Shutdown heeft daarmee niet alleen een impact op ambtenaren of werknemers van musea en nationale parken, maar zeker ook op toeristen. Vele toeristen zullen de komende dagen tijdens hun reis naar Amerika voor een dichte deur komen te staan. Een grote afknapper, als je net de reis van je leven naar de USA hebt geboekt.

Wat is gesloten in New York tijdens de Shutdown?

Veel toeristen zullen teleurgesteld zijn die de komende tijd een reis naar New York hebben geboekt. Vaak staat het Vrijheidsbeeld als bezienswaardigheid hoog op het verlanglijstje, maar tijdens de Shutdown is dit beeld gesloten en dus alleen vanaf een afstand te bekijken. Ook Ellis Island, de plek waar vroeger immigranten binnenkwamen, is gesloten voor het publiek. Daarnaast zijn verschillende musea en dierentuinen dicht. Zo zijn alle musea die zijn aangesloten bij het Smithsonian gesloten, hieronder vallen onder andere het American History Museum, American Art Museum maar ook de National Zoo in New York.

Waar naar toe in New York tijdens de shutdown?

Gelukkig zijn er een aantal zaken nog steeds geopend in New York. Zo kun je nog steeds genieten van alle neon lichten op Times Square. Ook de Brooklyn Bridge is bijzonder om eens te zien. Daarnaast kun je nog steeds alle bijzonder hoge skycrapers bekijken waarmee New York gevuld is, denk bijvoorbeeld eens aan het Rockefeller Center of de Bank of America Tower. Ook is The Metropolitan Museum of Art nog steeds open evenals het MoMa museum.

Welke parken zijn gesloten tijdens de shutdown?

Ook natuurliefhebbers zullen bij verschillende nationale parken niet binnen komen. Nationale parken die gesloten zijn, zijn onder andere de Grand Canyon gelegen in de staat Arizona in West Amerika. Een van de grootste en populaire nationale parken van Amerika. Daarnaast heeft ook Yellowstone haar toegangspoorten moeten sluiten. Yellowstone ligt in Wyoming en is vooral zo bijzonder om haar kleurrijke geisers. Ook in Zion national parc is aan bezoekers gevraagd om te vertrekken, in het park zijn namelijk geen beheerders meer te vinden en dat is gevaarlijk aangezien er verschillende wilde dieren leven. Daarnaast hebben ook Arches, Bryce Canyon, the Rocky Mountains en Sequoia national parc voorlopig hun toegangspoorten moeten sluiten.

Welke natuur gebieden zijn open tijdens de shutdown?

Toch is er ook goed nieuws, want een aantal natuur gebieden kunnen nog steeds bezocht worden. Zo kun je in plaats van de Rocky Mountains in Colorado naar Golden Gate Canyon State Park gaan. Een bergachtig en bebost nationaal park dat tevens indrukwekkend is. In Arizona kun je in plaats van Arches, Bryce Canyon of Zion National Park naar Antelope Island State Park gaan. Daar heb je uitzicht over een indrukwekkend zout meer. Grand Canyon kan daarnaast worden ingeruild voor Kartchner Caverns State Park of het Red Rock State Park in Sedona. Vergeet verder ook niet een bezoek te brengen aan de Horse Shoe Bend en de meteoor krater dichtbij Flagstaff. Ook kun je in Big Basin Redwoods State Park nog steeds watervallen en bijzondere bomen bekijken. Meer weten over natuurgebieden die je niet moet missen tijdens je reis naar de US? Lees dan ons andere artikel vol met alternatieven voor de gesloten nationale parken.

Meer Amerika informatie in deze gratis de brochure:

Wil je meer weten over Amerika en andere verre reizen? Vraag dan een van de gratis Amerka reisgidsen aan, bijvoorbeeld de brochure van Djoser. Een mooi vormgegeven informatieboek vol inspirerende reisinformatie, tips en reisroutes.

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.