Kampeertips, alleen kamperen

Kampeertips voor als je alleen wil kamperen

Alleen kamperen? Het klinkt voor velen toch niet heel aantrekkelijk. Het er naar toe leven is een beetje spannend, maar uiteindelijk valt het echt reuze mee en eigenlijk is het een grote aanrader voor iedereen die het avontuur wil opzoeken! Ik heb wat kampeertips voor je op een rijtje gezet.

Alleen kamperen voor beginners

Wil je ook wel eens alleen kamperen? Hieronder vind je mijn kampeertips!

Alleen kamperen tips Kampeertips voor alleen kamperen

1. Bedenk waarom je wil gaan

Wat is er nou leuker dan nieuwe plekjes ontdekken? Bijna niets toch! Combineer verschillende plaatsen met een overnachting in je eigen tentje. Leer je eigen kampeerskills kennen en verbeter ze iedere keer. Een beetje oefening baart kunst. En daarnaast, mocht het even niet lukken dan zijn er genoeg mensen op een camping die je vast even kunnen helpen. Ieder keer wanneer je iets voor elkaar krijgt (alleen of met hulp) voelt als een enorme overwinning!

Waarom alleen kamperen

2. Bedenk waar je heen wil

Leer Nederland of het buitenland (op een budget-proof manier) kennen. Zoek daarom uit in welke hoek van het land je wil gaan verblijven en boek daar een leuke camping waar je jezelf wel ziet vertoeven. Hulp nodig? Kijk in mijn instastories voor eventuele tips.

3. Bedenk wat je nodig hebt

Het belangrijkste is een tentje (of een camper/caravan), luchtbed/matje, dekens, kussen, toiletspullen, kleding en een vuilniszak. Soms is een zaklamp ook handig voor als je in de avond nog naar het toiletgebouw of iets dergelijks moet. Houd ook rekening met de weersvoorspellingen; wordt het koud? Neem dan een extra trui of kleed mee. Wordt het warm? Vergeet dan je bikini/ zwembroek, zonnebril en zonnebrand niet!

→ Kamperen voor beginners: Dit moet je niet vergeten

4. Hoe houd ik het budgetproof?

Denk goed na over wat je wel of juist niet nodig hebt tijdens het kamperen. Denk hierbij na of je stroom/ water wil hebben bij je plaats want vaak scheelt dit ook nog in het tarief. Je telefoon kun je opladen met een powerbank, in de zomer heb je meestal geen lampje nodig bij je tentje en het luchtbed kan met de handpomp. Kijk ook eens naar een boerderijcamping, deze zijn zeker aan te raden en vallen vaak reuze mee in de prijs. Mocht je enige ervaring hebben of het avontuur echt aan willen gaan, dan kun je ook altijd bij een boer aanbellen en vragen of zij nog een stukje weiland over hebben waar je kunt verblijven.

Budgetproof alleen kamperen

5. Goed om te weten

Houd je aan de regels van de camping en ruim je rotzooi op. Of beter nog, maak geen rotzooi. Tot juni 2020 was het legaal om te kamperen op paalkampeerterreinen, maar sindsdien is het verboden om wild te kamperen in heel Nederland. Voor de echte avonturiers: je leest hier meer over wildkamperen in Europa.

Wild kamperen in Europa: Dit zijn de beste plekken!

Alleen kamperen of niet?

Mocht je nou niet alleen willen gaan kamperen zoek dan lekker wat gezelschap op. Samen met vrienden, vriendinnen, familie of kennissen is het ook super leuk en absoluut de moeite waard! Wat zijn jouw ultieme kampeertips?

Kamperen in je eentje activiteiten


→ Bekijk hier al onze reistips