Bijzonder overnachten in Reykjavik

Bijzonder overnachten in IJsland | Icelandair Hotel Reykjavík Marina

Het wordt al bijna donker wanneer ons vliegtuig land op het internationale vliegveld Keflavik, de grootste luchthaven van IJsland. Terwijl de schemering langzaamaan veranderd in een diepe duisternis rijden wij naar Reykjavik. Daar brengen we onze eerste nacht in IJsland door, in het Icelandair Hotel Reykjavik Marina. Zoals de naam doet vermoeden is dit hotel bij de haven van Reykjavik te vinden, maar ook dichtbij het centrum van de stad. Nadat we onze bagage in onze kamer hebben gedropt, is dat laatste ook wat we meteen willen gaan bezoeken. Niet alleen om Reykjavik te ontdekken, maar ook om een van de lekkerste hamburgers te proeven bij Burger Joint oftewel Hamborgara Bullan. Dat gek genoeg verbazingwekkend dichtbij het hotel te vinden is.

Bijzonder overnachten in IJsland

Slapen in het Icelandair Hotel Reykjavík Marina

Kijkend op de site van Icelandair en pratend met medereizigers, blijkt al snel dat niet elke kamer in het Icelandair Hotel Reykjavik Marina hetzelfde is. Waar bij mij een gigantische wereldkaart aan de muur hangt, is de muur bij andere een bloementjes behang of een met daarop allerlei scheepsknopen. Mijn kamer is compact ingedeeld, met hier en daar wat gave accessoires die passen bij de haven die buiten te vinden is. De afstandsbediening van de TV is bijvoorbeeld verstopt in een gehaakt tasje dat iets weg heeft van een visnet. Ook ligt er in de tafel een blad waarop IJslandse woorden zijn vertaald naar het Engels, best handig als je wat woordjes wilt leren. Toch vind ik de quote die boven de toilet hangt het leukst, want die verteld je precies wat je moet doen nu je in IJsland bent:

Yes it’s small, but it’s functional. The bathroom that is! But there’s good reason for this. We wouldn’t want you getting too cosy in here when there is so much to explore. Ask us at the front desk about our favourite little places.

Uit eten bij Slippbarinn

Wanneer je in Reykjavik bent zijn er genoeg tentjes waar je lekker kunt eten, maar wanneer je in het Icelandair hotel slaapt kun je ook daar blijven voor een hapje. In het restaurant Slippbarinn dat aan het hotel vast zit kun je lekkere hoofdgerechten bestellen of allerlei soorten tapas. Denk bij dat laatste aan flat bread pizza, een pannetje met gesmolten kaas en pijnboompitjes, broodjes met smeersels of pittige kippenpootjes. Check trouwens niet alleen de gerechten als je hier bent, de cocktailkaart is ook ontzettend gaaf gemaakt en we hebben ons laten vertellen dat hij meer dan eens veranderd. Een cartoonist maakt dan een hele nieuwe versie van alle cocktails die ze er verkopen.

Reykjavik hotel

Ontbijten in het Icelandair Hotel

Ook ‘s ochtends word je in het hotel volop verwend. Dan is er een groot ontbijtbuffet te vinden dat bestaat uit verse broodjes, fruit en tal van andere dingen. Iets dat je dan zeker moet proberen is Skyr. Skyr is eigenlijk een soort IJslandse kaas, maar proeft meer als yoghurt of kwark. Benieuwd geworden hoe eten eruit ziet in dit hotel? Check dan de foto’s hieronder van het Icelandair Hotel Reykjavik Marina.

Ook een nachtje in Icelandair Hotel Reykjavík Marina slapen?

Een nachtje in het Icelandair Hotel Reykjavík Marina kan voor een prijs die net wat lager ligt dan 150,- euro per nacht voor 2 personen. Slaap je meerdere nachten in het hotel, dan kun je vaak leuke aanbiedingen vinden en je hotelovernachting eventueel ook combineren met een tripje. Denk bijvoorbeeld aan een tour waarbij je het Noorderlicht probeert te spotten. Je vindt dit hotel overigens ook in het centrum van Reykjavik, waardoor je vanuit hier ook gemakkelijk de stad ter voet ontdekt. Bekijk hier de site van Icelandair Hotel Reykjavík Marina & boek hier het hotel via Booking.

→ Bekijk hier al onze IJsland artikelen