camptoo campers caravans
Camptoo

Airbnb on wheels: GoBoony!

Voor alle roadtrippers en Airbnb-liefhebbers is er iets onwijs leuks en nieuws op het wereldwijde web te vinden: GoBoony! GoBoony is een zogenoemd Airbnb on wheels, oftewel een peer-to-peer platform maar dan één waarbij geen huizen of appartementen worden verhuurd, maar juist campers en caravans. Hiermee wordt het maken van een droom-roadtrip dus eigenlijk voor iedereen mogelijk.

Sharing is caring, op GoBoony worden caravans en campers verhuurd

Net als Airbnb is GoBoony een deeleconomieplatform. Je kan op GoBoony echter geen appartementjes huren, maar juist campers of caravans van mede-kampeerliefhebbers of roadtrippers. Je vindt er grote caravans voor families, maar dus ook van die felbegeerde VW-busjes. Inmiddels staan er meer dan 200 campers en caravans in Nederland op GoBoony en ook een aantal in het buitenland (wij gingen bijvoorbeeld via GoBoony een roadtrip maken in Portugal, lees hier het verslag). Als je dus binnenkort een roadtrip van je dromen wilt maken, is het zeker even aan te raden om deze site te checken, helemaal als je niet direct een auto tot je beschikking hebt.

De keuze is reuze

Je kan op GoBoony kiezen uit allerlei soorten voertuigen en caravans: Kleine en grote (sta)caravans worden aangeboden, maar ook alkoofcampers, buscampers en (semi-)integraalcampers – geschikt voor 1-7 personen. De een is heerlijk back-to-basic terwijl de ander juist van alle gemakken voorzien is. Alle variaties komen voorbij. Onze favorieten? Dat zijn tot nu:

Bekijk ze hieronder van links naar rechts, de onderste foto is de camper waarin wij een roadtrip hebben gemaakt:

rondreis algarve portugal

Hoe werkt het?

GoBoony werkt eigenlijk redelijk vergelijkbaar met Airbnb. Maar hieronder vind je het nog even stap voor stap uitgelegd:

  1. Ga naar de website GoBoony.nl
  2. Kies of je verhuurder bent of dat je juist op zoek bent naar een camper of caravan en bekijk het aanbod
  3. Filter het resultaat, bijvoorbeeld op aantal bedden, prijs p/n, keukenblok, douche, toilet of ophaallocatie
  4. Heb je iets leuks gezien? Dan kun je eventueel vragen stellen aan de verhuurder of direct een reserveren
  5. De verhuurder zal laten weten of hij/zij akkoord is met jouw verzoek en jouw reservering mogelijk voltooien
  6. Om de aanvraag te voltooien is het nodig om je rijbewijs up te loaden.
  7. Vervolgens wordt door GoBoony jouw identiteit gecheckt en gecontroleerd (geldigheid rijbewijs, BKR registraties)
  8. Uiteindelijk doe je een aanbetaling van 50% (tot max 400 euro), dit kan met iDEAL of een creditcard
  9. Het overige bedrag voldoe je vervolgens acht weken voor aanvang van de reis en de eigenaar wordt pas uitbetaald zodra jij de camper of caravan hebt opgehaald

Met dit proces ben je verzekerd van je verhuur en verder is GoBoony ook strikt in het uitkiezen van wie wel of niet op de site komt. Benieuwd naar de site geworden? Neem gauw een kijkje en ontdek of er iets leuks voor jou bij zit!

Lees ook: