Shoppen Tainan taiwan

Backpacken in Taiwan: Tips voor je route, budget & to do’s!

Het veelzijdige Taiwan is nog niet echt een welbekende bestemming onder backpackers. Backpacken wordt liever gedaan in landen in Zuid-Oost Azië zoals Indonesië, Vietnam of Cambodja. Op zich niet gek, het leven is hier stukken goedkoper en de kans dat je er andere backpackers ontmoet groter. Toch is backpacken in Taiwan wat ons betreft zeker aan te raden. Het land is divers: Zo wandel je het ene moment door een wereldstad als Taipei terwijl je je de volgende dag vergaapt aan natuur op plekken als de Taroko Gorge of bij Dulan en Donghe. Verder is reizen in Taiwan gemakkelijk: Ondanks dat veel nog in het Taiwanees is opgeschreven is reizen met de trein, metro of bus redelijk simpel. De Taiwanezen zijn lief, vaak in voor een praatje mochten ze een beetje Engels kunnen en ook behulpzaam als je iets niet begrijpt. En wat ook tof is… Zoveel backpackers uit Nederland zijn er nog niet te vinden, dat heeft toch wel wat! Lees hieronder meer over niet te missen highlights in Taiwan, tips voor het plannen van je route en het budget dat je nodig hebt voor een backpackreis.

Backpacken in Taiwan

→ Hotel tip voor je eerste dag in Tawain: Aloft Taipei Zhongshan in Taipei

Wat te doen in Taipei 101 tower tips Wat te doen in Taipei Jiufen hikes-taiwan-elephant-mountain-taipei

Taiwan To do’s & Tips: Dit wil je niet missen tijdens het backpacken?

Een aantal plekken waar wij verliefd op zijn geworden in Taiwan en waarvan we vinden dat jij ze ook niet mag missen hebben we hieronder op een rij gezet:

1. Taipei

Taipei is een echte wereldstad en zeer waarschijnlijk je eerste echte kennismaking met Taiwan. Het is immers de plek waar je aankomt vanuit Nederland. De 101 Tower mag je natuurlijk niet overslaan als je in Taipei bent net als de Chiang Kai Shek, maar daarnaast is er ook genoeg ander tofs te vinden. In de stad zijn bijvoorbeeld allerlei Creative Parks, in deze parken kun je gewoon chillen maar er zijn vaak ook musea, cafeetjes en winkels te vinden en deze zijn gevestigd in oude fabriekspanden of verlaten wijkjes. De leukste Creative Parks zijn Songshan Cultural & Creative Park, Taipei Artist Village bij Treasure Hill en Huashan 1914. Goed eten in Taipei kun je ook als geen ander, ga bijvoorbeeld naar welbekend Din Tai Fung voor ster-waardige dumplings of naar een van de nightmarkets zoals Raohe en Shilin. Wil je iets actievers doen? Dan moet je de Elephant Mountain Trail lopen in Taipei. Het is een kleine hike naar boven, maar je wordt op de top wel beloond met het allermooiste uitzicht over de stad. Meer lezen? Check dit artikel met al onze Taipei tips

→ Hotel tip: Aloft Taipei Zhongshan Hotel of W Hotel (of ga hier alleen naartoe voor een drankje)

2. Dulan & Donghe

Wat ons betreft zijn de twee leukste dorpjes in Taiwan de surfplaatsjes Dulan en Donghe. Je vindt beide aan de oostkust van Taiwan en vooral vanuit Taroko zijn ze goed bereikbaar. De bus vanuit Hualien (dichtbij Taroko) doet er zo’n 3 uur over. In Dulan en Donghe hangt een onwijs relaxte sfeer en in vergelijking met drukke steden als Taipei of Tainan vind je hier echt een oceaan van rust. Als je hier bent kun je surflessen nemen, bijvoorbeeld via het Low Pressure Surf Guesthouse. Maar ook een scootertje huren en van dorp naar dorp crossen of verschillende plekjes aan zee ontdekken zoals Lovers Beach, moet je zeker niet overslaan. Lees hier alles over surfen in Taiwan en Dulan & Donghe

→ Hotel tip: B&B Tropical Low Boundary of Dulan Tranquilo Hostel

Taroko Gorge Eternal spring shrine

3. Taroko Gorge

De Taroko Gorge is misschien wel een van de meest bekende natuurgebieden in Taiwan. Je vindt hier een gigantische kloof, indrukwekkende (hang)bruggen en verschillende watervallen. Voor de Eternal Spring Shrine waterval is een van de bekendere en mooiste in Taroko. Als je naar Taroko Gorge gaat, moet je ook zeker doorrijden naar de Qingshui Cliff. Dit stukje kust is zo indrukwekkend groots en mooi om te zien. De zee is hier voor Taiwanese begrippen flink fel blauw en de bergen schieten hier torenhoog de lucht in. In Taroko Gorge kun je ook goede hikes maken, maar heb je minder de tijd dan is het ook al tof om met een scooter door het park te rijden. Vanuit Hualien kun je ook gemakkelijk naar het park toe rijden per scooter. Wil je alles weten over de Taroko Gorge? Kijk dan hier

→ Hotel tips: Meci HotelVisual Range B&B of Light Hostel Hualien

Tainan taiwan Confuciustempel In de buurt van Hai An Road Tainan Tainan taiwan tempel fort provintia

4. Tainan

De stad waar je de mooiste tempels vindt van het land en het lekkerste kan eten is Tainan! Het is een echt foodwalhalla en tempelparadijs dat je vindt in het zuidwesten van Taiwan. Restaurantjes waar wij nog graag eens terug naartoe zouden gaan zijn Kokoni en Shan Lin Xiang, maar ook de ijsjes van Rich Gelato waren memorabel. Verder moet je in Tainan zeker langs de Confuciustempel tempel gaan, maar ook Fort Provintia is erg mooi net als de State Temple of the Martial God. Zin om te shoppen? Dan moet je de Lu Zao Cha Wu winkel niet overslaan, hier vind je eindeloos veel stapeltjes servies en andere woonspullen. Lees hier alles over Tainan

→ Hotel tip: American Village

Meer highlights aan je Taiwan rondreis toevoegen?

Wij hebben tijdens onze reis door Taiwan deze vier plekken bezocht in 10 dagen / 2 weken tijd. Wil je meer plekken aan je rondreis toevoegen, dan kun je denken aan Sun-Moon Lake, Kenting, Kaohsiun, Alishan en Green Island. Hieronder lees je daar iets meer over.

Planning en route voor als je gaat backpacken in Taiwan

Ga je 10 dagen / 2 weken naar Taiwan om te backpacken? Hieronder vind je een globale planning en route die je eventueel aan kan houden, zo zie je de mooiste highlights in het land:

 • Dag 1: Aankomst in Taipei (101 Tower, Creative Parks en Night Market zoals Shilin of Raohe)
 • Dag 2: Volle dag in Taipei (hele dag in Taipei – check hier al onze Taipei tips – of ga naar Jiufen)
 • Dag 3: Vertrek vroeg per trein naar Hualien (huur meteen een scooter en ga naar de Taroko Gorge)
 • Dag 4: Vertrek uit Hualien / Taroko Gorge naar Dulan en Donghe
 • Dag 5: Ontdek de kustlijn en de plaatsjes Dulan en Donghe (eventueel kun je ook gaan surfen)
 • Dag 6: Vertrek uit Dulan en Donghe (overstap in Taitung) naar Tainan (lange reisdag)
 • Dag 7: Volle dag in Tainan, lees hier alle tips voor Tainan
 • Dag 8: Vertrek vanuit Tainan met hogesnelheidstrein naar Taipei
 • Dag 9: Volle dag in Taipei of ontdek de omgeving zoals Jiufen

Je kan met deze route in redelijk korte tijd een hele rondreis over het eiland maken. Hieronder vind je extra’s die je toe kan voegen aan je rondreis.

Blijf je langer in Taiwan? 5 toevoegingen voor je backpack-route

Voeg eventueel onderstaande bestemmingen nog toe aan je backpack-route in Taiwan:

 • Sun-Moon Lake: Volgens velen één van dé highlights van het land, bezoek vanuit Taichung
 • Kenting: Voor paradijselijke stranden moet je hier naartoe, ligt in het zuiden van Taiwan
 • Kaohsiung: Drukke stad, maar wellicht de moeite waard want het is de tweede stad van Taiwan
 • Alishan: Mooi bergachtig en groen gebied in Taiwan
 • Green Island: Vulkanisch eilandje met hot springs, mooie stranden en natuur

Welk budget en kosten kun je verwachten tijdens het backpacken?

In Taiwan betaal je met de TWD, Taiwanese Dollar. Wij vonden het handig een creditcard mee te nemen, maar dit is niet per se nodig. Als je jouw Nederlandse bankpas op wereld hebt gezet, kun je in principe gewoon pinnen bij een ATM in Taiwan. Qua vliegtickets kun je gemakkelijk en goed een vliegticket boeken naar Taiwan bij China Airlines. Vliegtickets kun je bijvoorbeeld vinden voor 700,- euro, maar met wat geluk lukt het zelfs voor minder. Wat je verder aan kosten ter plekken kan verwachten, ligt er natuurlijk een beetje aan hoe je reist. Ben je een budget reiziger of doe je liever wat meer luxe? Je kan in ieder geval rondkomen vanaf 30 euro per dag per persoon, maar dan leef je wel als backpacker. Lees hier meer over de kosten voor reizen in Taiwan 

Veelgestelde vragen van backpackers

Hieronder vind je nog een aantal veelgestelde vragen rondom reizen in Taiwan:

Heb je een wereldstekker nodig in Taiwan? Ja, je hebt een wereldstekker nodig in Taiwan en let op het feit dat er in Taiwan een andere frequentie wordt gebruikt dus dat het aantal volt verschilt van Nederland.

Spreken veel mensen Engels in Taiwan? Helaas niet, iemand aanspreken op straat en de weg vragen kan dus niet altijd. Toch spreken veel mensen in Hotels of Airbnb’s wel een beetje Engels en als je iets vraagt op het busstation of treinstation wordt er altijd wel een medewerker bijgeroepen die het een beetje kan.

Moet je nog op iets letten qua kleding? Niet per se, de Taiwanezen zijn wel iets conservatiever dan Nederlanders maar in principe hoef je je niet anders te kleden.

Heb je vaccinaties nodig als je gaat backpacken in Taiwan? Voor een korte reis naar Taiwan heb je in principe geen inentingen nodig, alleen als je langer gaat dan drie maanden is het slim om een vaccinatie te halen tegen Hepatitis B en Tuberculose. Maar check altijd het advies van je eigen huisarts hierover om 100% zeker te zijn.

Hoe is het weer in Taiwan? Het weer in Taiwan kan elk uur verschillen. Het kan flink stormen in Taiwan, er valt vaak veel regen, maar de zon kan net zo hard schijnen. Check dus altijd vooraf de voorspellingen voordat je op reis gaat en ook op de dag zelf. Een goede website om het weer te checken in Taiwan is cwb.gov.tw daar vind je de weersverwachting van de overheid. Dit kan wel eens verschillen van Google Weather. Al moeten we wel zeggen dat we ook hebben gemerkt dat het weerbericht geen garantie is, soms is het veel zonniger dan verwacht.

Wat is het reisadvies voor Taiwan en is het veilig om hier te backpacken? Reizen in Taiwan is veilig. Het enige waarop je wellicht moet letten is op zakkenrollers tijdens night markets, maar verder is het echt een veilig land. Misdaad en dronkenschap kom je bijvoorbeeld weinig tegen. Als je je ergens onveilig over moet voelen, is dat eerder het weer vanwege de tyfoons die soms over het land razen.

Benieuwd hoe het is om te backpacken in Tiawan? Bekijk ons filmpje:

Meer weten over backpacken in Taiwan? Bestel het boek Backpack Bestemmingen

Boek Backpack Bestemmingen bestellen

→ Tip: Bekijk & bestel dit boek op Bol.com
(Een van de hoofdstukken gaat over backpacken in Taiwan!)