verdomd handige reisgadgets

5 gadgets voor je telefoon of tablet die verdomd handig zijn als je op reis bent

Wie vaak met smartphone of tablet op pad is, weet hoe irritant sommige dingen kunnen zijn. De gevorderde iPhone gebruiker zal wel snel een e-mail kunnen typen met vingertoppen die het beeldscherm vliegensvlug aanraken, maar ook zij moeten beamen dat het intypen van een aantal regels toch echt sneller gaat via een toetsenbord gekoppeld aan een laptop of computer. Dan zoiets als muziek luisteren of een filmpje kijken. Prima op zich, met van die in-ear oordopjes. Maar als je echt muziek wilt luisteren op je hotelkamer of een film wilt kijken, zijn speakers toch echt net wat relaxter. Kun je bovendien ook met je reispartner-in-crime van gezellige deuntjes of een serie genieten. Voor dit en meer soorten momenten een aantal gadgets die verdomd handig kunnen zijn als je op reis bent!

1. Je nieuwe beste vriend: Het externe toetsenbord

Mails typen. Naar je mutti, achterlaten vrienden of je opa die vroeger ook avonturier was. Het gaat toch echt net even makkelijker als je er een toetsenbord bij pakt. Ontzettend leuk vonden wij deze bamboe toetsenbord, valt tijdens het reizen door de bush bush ook niet zo op dat je van die flaspack-items bij je hebt. Maar handiger zou misschien een oprolbare versie zijn (die bestaan inmiddels ook!). Hoe dan ook: Voor mails, het aanvragen van visum, zoeken van tickets of schrijven van blogs. Zo’nextern toetsenbord is altijd handig als je alleen een tablet of smartphone bij je hebt.

bamboe draadloos toetsenbord

2. Je tweede leven: Een draadloze powerbank

Iedereen kent dat moment. Het moment waarop je batterij van groen naar rood sprint. Nog 20 procent te gaan. Nog 10 procent te gaan. En uit het niets… Wordt je verrast met een zwart scherm. Jij maar denken dat je nog wel 10 minuten te gaan had om die handige reisapps te gebruiken. Redder in nood is op zo’n moment een draadloze powerbank! Koppel hem aan je tellie vast en je hebt een tweede leven.

Powerbank externe oplader

3. Je redder in nood op saaie avonden (of wanneer je onder de douche wilt zingen): De portable speaker

Hij maakt verbinding met je telefoon, tablet of laptop door middel van een bluetooth signaal. Met als gevolg? Dat jij naar hartlust kunt zingen onder de douche of stukken relaxter een filmpje kan kijken met beter geluid. Onze favoriete douchenummer? Gek genoeg komt “I believe I can flyyyyyy” of “Step right up, walk right in!” verdacht vaak voorbij. Don’t ask us why.

portable speaker

4. Het herkenningspunt in elke chaos: Je eigen smartphone hoesje

Je bent aan het eten met een groep nieuwe vrienden. Je kleed je om in een drukke dorm room. Je bent aan het inchecken en moet in alle chaos even je telefoon neerleggen bij de receptie. Allerlei moment waarop je je telefoon kunt kwijtraken. Maar die kans verklein je, als je een eigen smartphone hoesje maakt. Dat kan tegenwoordig super makkelijk online en vaak voor allerlei type toestellen.

je eigen smartphone hoesje

5. Voor als Tom te duur is: Een houder voor in de Auto

Tom toms, GPS-systemen of een Garmin. Niet iedereen koopt zo’n elektronisch ding als er een roadtrip gemaakt kan worden. Groot gelijk. Maar als je dat niet hebt, kan een houder voor je telefoon voor in de auto des te handiger zijn.

smartphone houder auto

Welk reisgadget neem jij mee voor je telefoon of tablet?