Sunset Key FLorida keys

Bijzonder overnachten op Sunset Key | Het mooiste eiland van Florida

Wanneer we willen inchecken bij het Westin Hotel op Key West krijgen we te horen dat we een upgrade hebben gehad. Een upgrade…?! We kijken elkaar aan en bedenken al gauw dat dit alleen maar goed nieuws kan zijn en dat is het ook: “You are staying at another island, in a cottage on Sunset Key, which is 10 minutes by boat. Please get your suitcases and follow me!” dat laten we ons geen twee keer zeggen en binnen no time staan onze koffers buiten onze huurauto. Let’s go to Sunset Key!

Sunset Key, een prive eilandje voor de kust van Key West

Een van de mooiste stukken van Florida (misschien zelfs wel heel Amerika) zijn de The Florida Keys. Een eilandengroep waarbij de eilandjes voor een groot deel met elkaar verbonden worden door een weg, de Route 1, en bruggen zoals de Seven Mile Bridge. Het meest uiterste eiland dat je per weg kunt bereiken is Key West. Voor veel mensen is dit dan ook de laatste plek waar ze naartoe gaan als ze een roadtrip over The Florida Keys maken. Zonde, want als je op een bootje zou stappen en 10 minuten (als het niet minder is!) langer door vaart, zit je op Sunset Key. Een waanzinnig mooi prive eiland waarop verschillende huisjes verhuurd worden en je het geweldige Latitudes Restaurant vindt.

Escape to an Island Oasis: Sunset Key

Sunset key strand palmbomen florida keys Sunset Key strand pier

Uit eten op Sunset Key bij Latitudes Restaurant

Omdat we laat aankomen op Sunset Key die dag, is het eerste wat we doen genieten van de kaasplank en witte wijn die in onze keuken klaar staat (lucky us!). Ons huisje blijkt uitzicht op zee te hebben en een hangmat die tussen twee palmbomen is gespannen. Nadat we als gekken ons huis door zijn gerend om alles te ontdekken, yes zo groot is het, is het alweer tijd om ons om te kleden want we dineren die avond bij Latitudes Restaurant. Dit is hét restaurant op Sunset Key en misschien wel het beste restaurant van alle Florida Keys. Er wordt lobster besteld, crab cakes verschijnen op tafel, de witte wijn is opnieuw goddelijk en voor we aan ons hoofdgerecht kunnen beginnen worden we entertaint door een waanzinnig mooie zonsondergang. Het toetje is, hoe kan het ook anders, Key Lime Pie en nadat we die op hebben lopen we nog een rondje over het eiland voor onze enige nacht op Sunset Key aanbreekt.

Wakker worden op Sunset Key

Helaas slapen we maar één nachtje op Sunset Key en in de ochtend worden we verrast door een ontbijtmand die voor onze deur is gezet. Twee stoelen worden naast elkaar geschoven op de veranda met uitzicht op zee en dan is het tijd om uit te pakken. Net gebakken croissants, vers fruit en yoghurts komen te voorschijn. Een perfecter ontbijtje kun je bijna niet hebben op je laatste dag Florida!

Hoe kun je naar Sunset Key?

Vanaf Key West kun je een bootje nemen naar Sunset Key, de pier waar de boot aanlegt is dichtbij The Westin Key West Resort & Marina Hotel te vinden. Niet iedereen kan echter zomaar naar het eiland. Alleen gasten die op Sunset Key verblijven kunnen namelijk de boot nemen of gasten van het Latitudes Restaurant. Zorg dus dat je een hotelreservering hebt of een ontbijt/lunch/diner gepland hebt staan, anders kun je niet mee. Zit je vervolgens op de boot, dan zal het zo’n 10 minuten duren voor je op Sunset Key bent. Een tochtje dat voorbij vliegt, want je bent alleen maar aan het kijken naar die onwijs fel blauwe zee en het mooie eiland dat steeds dichterbij komt.

Wil je een nachtje verblijven op Sunset Key

Op Booking.com kun je een reservering maken voor een van de huisjes op het eiland. Er zijn verschillende huizen te huur en wij hadden het geluk dat we in een huis met uitzicht op zee sliepen.

Sunset Key wijn

Wil je meer zien van The Florida Keys? Bekijk dan onderstaande video!