Als je de kans krijgt om naar Toronto te gaan, pak hem dan! Dit is bij uitstek een stad om je meerdere dagen te kunnen vermaken. De ideale mix tussen diverse culturen zorgt ervoor dat jij je geen seconde hoeft te vervelen. Een ‘concrete jungle’ die vermengd is met oude gebouwen en groene parken. Alleen daarom moet je een tijdje ronddwalen. Benieuwd wat je allemaal kunt doen? Hier een aantal tips waar je makkelijk 3 dagen mee kunt vullen.

13 x wat te doen in Toronto?

wat te doen in Toronto tips Niagara River (2)

1. Huur een fiets zodra je in Toronto bent

In de zomer is het zeker aan te raden een fiets te huren. In de winter kun je prima uit de voeten met de metro – die TTC heet – of de streetcar – die kennen wij als tram. Er zijn OV fietsen te huur, maar als je die gebruikt voor een hele dag kunnen de kosten nogal oplopen. Je kunt dat voorkomen door ze steeds in de stations terug te zetten. Een fiets geeft je de vrijheid om de stad te ontdekken en veel op 1 dag te kunnen doen, maar het blijft opletten geblazen. Op sommige plekken mogen er fietspaden zijn, Toronto is niet zo gewend aan fietsers zoals de mensen in Nederland. Overigens zijn alle bezienswaardigheden die ik noem met de fiets te bereiken.

2. St Lawrence market

Deze markt kun je vergelijken met een Spaanse mercado. Vlees wordt afgewisseld met kaas, maar ook seizoensgebonden fruit is hier in overvloed te verkrijgen. Een goede stop voor een picknick in een van de parken die Toronto rijk is.

3. CN Tower

Hij ligt misschien een beetje voor de hand maar als je in Toronto bent móet je eigenlijk even naar boven in deze toren om het uitzicht te zien. Een heldere dag helpt in dit geval wel mee. De toren is 553 meter hoog maar als bezoeker kun je tot 447 meter hoogte komen door de SkyPod te bezoeken. Vanuit de SkyPod kun je heel goed zien hoe blauw het water van het Ontario Lake eigenlijk is en waar de metrolijn ongeveer loopt. Die is omringt met wolkenkrabbers.

Toronto Skyline

wat te doen in Toronto tips skyline en cn tower

4. Kensington Market

Deze plek staat vooral bekend om de veelzijdige en overheerlijke foodscene. Het is geen markt, wat je misschien zou verwachten bij de naam. Kensington Market is een wijk waar je heerlijk buiten op een terrasje kunt zitten en genieten van bijna iedere wereldkeuken.

5. The Annex, Yorkville en etnische wijken

Toronto heeft diverse etnische wijken die allemaal hun eigen gezellige plekjes hebben. Zo kun je in Little Italy goed Italiaans eten maar is Koreatown goed voor Koreaans en Chinatown voor… inderdaad Chinees. Kijk per dag waar je zin in hebt en verplaats je naar één van deze wijken. Wil je liever in Downtown blijven en zoek je wat afwisseling met de enorme skyscrapers, fiets dan naar the Annex of Yorkville. Laatstgenoemde is dé plek voor rijke mensen en beroemdheden, wie weet spot je er nog één. In the Annex is vooral Prince Arthur Avenue een “instagramwaardige” straat waar je buiten op een patio kan eten en drinken.

6. Distillery District

In het oosten van Toronto ligt het Distillery District. Een oude fabrieksplaats die is omgebouwd tot gezellige horecagelegenheid. Het is een fotogenieke plaats waar veel bruidsparen gebruik van maken. Naast  bruidjes spotten, kun je er vooral lokale biertjes drinken en lekker eten.

Distillery District

wat te doen in toronto tips distellery district

7. In de avond: Queen street west en King street west

Wil je nog een dansje wagen in een van de kroegen/clubs? En ben je niet vies van een beetje toerisme? Dan zijn de straten Queen Street West en King Street West goede opties. In Queen Street vind je ook veel theaters met veelal een karakteristieke uitstraling.

8. Ervaar een wedstrijd van de Blue Jays of Raptors

Als je het nog ergens tussen gepropt krijgt, is het zeker de moeite waard om de sfeer te ervaren tijdens een Blue Jays wedstrijd (baseball) of een Raptors wedstrijd (basketbal). Een basketbalwedstrijd is het meest ‘crazy’ qua sfeer maar onderschat niet het relaxte gevoel op de tribune van het Rogers stadium met het dak open en een drankje in je hand. De baseballwedstrijden duren vrij lang, maar in goed gezelschap is het genieten geblazen.

9. Woodbine beach

Is het erg warm en kun je wel een koude duik gebruiken? Dan is het Woodbine Beach een prima optie. Het is ongeveer een halfuur fietsen vanaf Downtown en het heeft een enorm uitgebreid strand, waar met een beetje geluk volop gevolleybald wordt.

Woodbine Beach

wat te doen in Toronto woodbine

10. Shoppen? Eaton Centre

Ben jij iemand die vooral van shoppen houdt? Dan ga jij je sowieso vermaken in het enorme Eaton Centre. Deze shopping mall is bizar groot en strekt zich uit over een aantal huizenblokken. Van Abercrombie tot H&M, tot Forever 21, tot Victoria’s Secret, tot Guess… het is er allemaal.

11. Eet poutine

Het is een gek contrast met de hoeveelheid heerlijke wereldkeukens die Toronto biedt, maar deze snack moet je geprobeerd hebben. Poutine is in mijn ogen een bakje friet, bedekt met wat kaasblokjes en overgoten met jus. Je vindt het iets of je vindt het helemaal niets… Een ideale late night snack.

12. Toronto Islands

Op zoek naar wat meer natuur in deze ‘concrete jungle’? Pak één van de ferry’s naar de Toronto Islands. Op nog geen halfuur varen heb je toegang tot een compleet andere wereld. Natuur, rust, strand, met een paar eilandbewoners. Je kunt ook naar het Tommy Thomson eiland fietsen. Dit is wat wilder en authentieker dan de Toronto Islands maar heeft minder faciliteiten en is een stuk verder. Oh en had ik al gezegd dat je vanaf de Islands een prachtig uitzicht hebt op de skyline van Toronto? Aanrader!

Niagara Falls

wat te doen in Toronto tips Niagara falls

13. Meer tijd? Niagara Falls

Als je meer tijd dan 3 dagen hebt, of je slaat de Islands (of iets anders) liever over, kun je ook een auto huren en naar de Niagara Falls rijden. Deze indrukwekkende waterval ligt op 1,5 uur rijden en is een fantastische dagtrip. Op je weg naar de Falls kun je een stop maken in Niagara on the Lake, een schattig (en toeristisch) dorpje dat een beetje aanvoelt als een filmset uit de jaren 30. Volg de scenic route voor de mooiste aanrijroute naar de Falls. Je volgt dan de Niagara River op de grens van Canada en Amerika. Tussendoor kun je stoppen bij het Niagara Glen Nature Centre voor een kleine hike van een uur richting de wilde Niagara River. Ik vond dit één van de mooiste korte hikes! Zeker de moeite waard! Bij de Falls aangekomen zul je merken dat het vrij druk kan zijn. Parkeer de auto bij één van de omliggende parkeerplekken en schiet een mooie foto bij de Horseshoe Falls. De Horseshoe Falls liggen in Canada, aan de overkant zie je nog een kleinere waterval, die hoort bij Amerika maar is een uitmonding van dezelfde rivier. Iets wat ik ook nog aan kan raden is een tochtje maken met de Hornblower. Dat is een boot die naar de onderkant van de Falls vaart zodat je echt kunt ervaren hoe machtig natuurverschijnsel het is en hoeveel water er per seconde naar beneden stort. Na zo’n dagje kan ik me voorstellen dat je dorstig bent geworden. Houd je van wijn? Dan kun je je hart ophalen in de omgeving van Niagara, volop wijngaarden die in zijn voor een proeverijtje. Verwacht qua smaak vooral lichte wijnen en dus goede wegdrinkers. Cheers!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Canada

Geef een reactie, deel jouw reistips!