hiking-vancouver

Hiking paradijs Vancouver: Hier wil je wandelen rondom Vancouver

Na 20 treden vroegen we ons al af waar we in hemelsnaam aan begonnen waren. Zwetend en zuchtend lopen we stug door. Het enige wat we zien als we naar boven kijken, zijn nog meer treden. En een heleboel andere hikers die zich aan deze beroemde hike hebben gewaagd, de Grouse Grind! Een hike die je echt een keer gedaan moet hebben volgens de toeristenboekjes over Vancouver. En hoewel we het daar halverwege de in totaal 2830 treden, niet bepaald mee eens waren, begrepen we aan het eind van deze helse tocht precies waarom! Wauw wat een adrenaline kick toen we deze intense hike hadden voltooid, ik ben geloof ik nog nooit zo trots op mezelf geweest. En dan dat uitzicht, ja het was het zeker volledig waard.

Hiken in Vancouver

→ Lees ook: Wat te doen in Vancouver? Een complete gids met 14 do do’s!

uitzicht-over-vancouver-vanaf-de-grouse-mountainboven-op-de-grouse-mountain

Hiking in Vancouver? Zo plan je de ultieme hike!

De Grouse Grind is de beroemdste hike in Vancouver, maar je hoeft je zeker niet zo’n fanatiekeling te zijn om een mooie hike te kunnen maken rondom Vancouver. Vancouver is namelijk echt een hikersparadijs!

Handige hiking-website, schone wc’s & informatieve routeborden

Bijna elk weekend bezoeken we de website www.vancouvertrails.com om een nieuwe hike uit te zoeken. Veel hikes zijn hier gewoon te bereiken met het openbaar vervoer (dat hier ook nog eens lekker goedkoop is). Dat hiking hier erg populair is, merk je zeker aan de superfijne openbare voorzieningen. Elke route is voorzien van een openbaar toilet mét wc papier (ja serieus, schoner dan die Nederlandse festival dixies waar je nog 5 euro voor betaalt ook) en een informatiebord met alle routes. Vaak kun je zelfs een foldertje meenemen met informatie en een plattegrond, ideaal!

Bij deze een lijstje met mijn favoriete hikes in Vancouver

Er zijn dichtbij de stad verschillende hikes te maken, maar ook juist iets daarboven. Mijn favorieten vind je hieronder:

4x Hiking dichtbij Vancouver

Light House park: Prachtige heuvelachtige paadjes door het bemoste regenwoud en langs rotsachtige kusten met geweldig uitzicht over Vancouver.

Deep Cove: Mooie wandeling omhoog naar de Quarry Rock waar vanuit je een prachtig uitzicht hebt over de baai. Het plaatsje Deep Cove is overigens ook een heel leuk pittoresk plaatsje waar vanuit je onder andere ontzettend mooie kayaktochten kunt maken.

Lynn Canyon: Je kunt natuurlijk 40 dollar betalen voor de uber toeristische en populaire Capilano Suspension Bridge, maar waarom zou je dat doen als je bij Lynn Canyon gratis over zo’n suspension bridge kunt lopen die volgens velen ook nog eens leuker is dan de ‘opgehypte’ brug over de Capilano rivier. De wandelroute in Lynn Canyon brengt je langs indrukwekkende watervallen, snelstromende rivieren, de helderblauwe ’30 foot infinity pool’ en het prachtige Rice Lake. Genoeg variatie dus.

Capilano Lake: Ook de hikingtrails bij Capilano Lake brengen lekker veel variatie met zich mee en is zeker een van mijn favorieten. Je begint bij het prachtige Capilano stuwmeer met een indrukwekkende dam waar het water met een rotvaart doorheen stroomt. De trails brengen je langs mooie watervallen, hoge kliffen en langs stromende rivieren waarna je eindigt bij een zalm kwekerij waarbij je, als je geluk hebt, zalmen omhoog kunt zien springen tegen de stroom op. Heel indrukwekkend!

3x Hiking net buiten Vancouver

Whistler: Whistler is vooral bekend als skiparadijs in de winter, zo zijn vele wedstrijden van de Olympische Winterspelen 2010 in Whistler gehouden. Maar in de zomer verandert deze prachtige plek in een mountainbike- en, jawel, hikersparadijs! Er zijn tig hikertrails te vinden in Whistler maar de mooiste bevinden zich bovenop de Blackcomb Mountain en de Whistler Mountain. De twee mountains zijn met elkaar verbonden met de spectaculaire peak-2-peak gondola, `s werelds hoogste en langste lift. Het kost wel even 60 dollar om met de gondola naar boven te gaan maar geloof me dat is meer dan de moeite waard. Ik denk dat de foto`s voor zich spreken.

hiking-bovenop-whistler-vancouver-canadahiking-vancouver-whistler hiking-vancouver-bij-whistler vancouver-hiking-whistler-canada whistler-hiking-vancouver

Garibaldi Lake: Ik kon zo`n drie dagen niet normaal lopen nadat ik deze hike had gedaan, dit is dus wel echt een heftige trail en ik raad `m alleen aan als je een ervaren hiker bent (wat ik dus niet ben haha). De eerste 2 uur hike je namelijk praktisch alleen maar omhoog. Dat is heftig, maar nog heftiger is de terugweg weer naar beneden lopen, dan voel je letterlijk elke spier in je benen (nee echt). Maar waarom moet je deze hike dan TOCH overwegen? Dat kan ik je alleen maar laten zien door middel van de prachtige foto’s.

hiking-vancouver-garibaldi-natuur hiking-vancouver-garibaldi-canada hiking-vancouver-garibaldi-route

Joffre Lakes: De Joffre Lakes zal ik nooit vergeten! Niet alleen het gletsjermeer aan het einde van de hike is onvergetelijk mooi, ook de hike zelf is een van mijn favorieten door de prachtige uitzichten, watervallen, bloemen, bemoste bomen en felblauwe meren waar je langs loopt. Het is wel even 3 uur rijden vanaf Vancouver maar, geloof het of niet, de route ernaartoe is ook nog eens uitgeroepen tot een van de mooiste autoroutes in Canada, en daar ben ik het zeker mee eens! Duizend vliegen in 1 klap dus, oja… vliegen, daar heb je er heel veel van, dus vergeet zeker je Deet niet!

→ Lees ook: Deze hike langs 3 meren in Joffre Lakes Provincial Park wil je ooit maken in West-Canada

team-hiking-vancouver-joffreslake hiking-vancouver-joffres-lake-20 joffres-lake-meer-hiking-vancouver joffres-lake-hiking-vancouver-canada joffres-lake-hiking-vancouver

Veel hike plezier!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Canada