bocas del torro

Puur genieten op de eilanden van Bocas del Toro in Panama

Panama staat bekend om zijn schitterende San Blas eilanden, Panamakanaal en de groene jungle. Maar wil je even wat anders en wél genieten op een heerlijk eiland? Bezoek dan de eilanden van Bocas del Toro. Ook handig als je in Costa Rica bent, want dit is namelijk vlak over de grens!

Ultiem genieten op Bocas del Toro

bocas del torro Bocas del Toro Panama luiaard Panama Bocas del Toro

Bocas del Toro Hostel Isla Bastimentos Bocas del Toro

Zo reis je naar Bocas del Torro

Bocas del Toro is een eilanden groep dat in het noord westen van Panama ligt en makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer vanaf Puerto Viejo (Costa Rica) of vanaf Panama City en Boquete. Ja, de bus tocht duurt wel lang maar het is het allemaal waard! Mocht je met geld willen strooien dan kun je gewoon een vliegticket kopen naar het hoofdeiland, maarja wat is daar nou aan? De reis is belangrijker dan de bestemming toch?

Vanaf de grens Costa Rica / Panama naar de haven van Almirante

Als je vanaf Costa Rica naar Panama wil moet je letterlijk de brug over om het land in te komen. Daar meld je je bij de immigratie dienst om je paspoort te laten checken en een stempel te krijgen. Een bewijs dat je ooit terug vliegt naar huis is hierbij belangrijk om mee te hebben. Let wel dat die mensen ook op lunchpauze gaan en je soms lang moet wachten. Ook zijn er uiteraard weer mensen die je graag willen “helpen” bij de overgang (is niet moeilijk) waarna ze verwachten dat je wat dollars in hun hand stopt. Als je een transfer regelt vanaf Puerto Viejo dan is deze hele rit goed geregeld overigens. Vanaf de grens stap je weer in de bus/transfer om naar Almirante te gaan en daar de boot te pakken.

Met de boot naar het hoofdeiland van Bocas del Toro

Met de boot kom je aan op het hoofdeiland in het plaatsje Bocas Town. Op dit eiland vind je vrijwel alles aan restaurantjes, uitgaan en hostels/hotels. Je hoeft niet ver te lopen want alles is lekker dichtbij elkaar én gunstig geprijsd. Vanaf hier kun je ook makkelijk een boot pakken (ca. $ 5 ) om je naar een ander eiland te laten brengen.

Boot Bocas del Toro Panama Kaart Bocas del Toro panama Wandelen Bocas del Toro

Ons favoriete eiland van de archipel Bocas del Toro: Isla Bastimentos

Na een tocht van 10 minuten ben je al snel helemaal ergens anders en ben je het drukke Bocas Town alweer vergeten. Op het eiland Isla Bastimentos kun je aanmeren in het dorpje Old Bank en het simpele leven van de locals beleven. Hier kun je slapen in kleinschalig hotels/hostels die gebouwd zijn op palen met gezellige gekleurde houten muren. Als je op je veranda aan het genieten bent kun je veel vogels spotten en zelfs de luiaard kan zomaar in de boom naast je zitten.

Dit mag je niet missen op Isla Bastimentos

Wil je naar een heerlijk strand? Neem dan de boot naar Red Frog Beach. Aan die kant van het eiland kun je heel leuk overnachten in een bungalow, een tent of een luxe suite. Ben je klaar met op het strand liggen dan kun je de bosjes in op zoek naar de kleine Red Frogs, want die zijn hier wel ergens te vinden als je geluk hebt! Een leuk dagtripje is om naar Polo Beach te gaan dat iets verder oostelijk ligt en goed te bewandelen is. Gegarandeerd een prachtig leeg wit strand, palmbomen en helder water. Neem daarom je snorkelset mee, genoeg water en natuurlijk ook een tube zonnebrand, want er is verder niks hier!

De mooiste stranden van Bocas del Toro

Op Isla Bastimentos heb je veel mogelijkheden om activiteiten te boeken of om een boot te nemen naar een ander eiland. Zo kun je bijvoorbeeld naar Isla Colon gaan en genieten op Starfish Beach, een van de mooiste stranden van Bocas del Toro. Maar ook kun je bijvoorbeeld mee om te surfen op de beste plek rondom de eilanden, een dagje varen op een catamaran, snorkelen op de beste plekken en dolfijnen spotten vanaf de boot. Met al deze keuzes, heerlijk weer en prachtige omgeving is het dan ook moeilijk om je te houden aan je reisschema. Grote kans dat je hier een paar dagen bij aanplakt!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Panama