Nicaragua

Maak een rondreis door Nicaragua: 4 plekken om niet te missen

Costa Rica heeft natuur en buurland Nicaragua heeft naast spectaculaire vulkanen en meren vooral cultuur. Misschien is het daarom dat een combinatie tussen Costa Rica en Nicaragua een geliefde combinatie is die door veel reizigers wordt gemaakt. Nicaragua, of eigenlijk officieel Republiek Nicaragua grenst noordelijk aan Honduras, zuidelijk aan Costa Rica, ten westen ligt de Grote Oceaan en de Caribische Zee vind je aan de oostkant. Met een oppervlakte van 130.000 vierkante kilometer is het land vergelijkbaar met Griekenland en dus zo’n 3,5 keer zo groot als Nederland. Terwijl het land daarentegen maar zo’n 6 miljoen inwoners telt. Benieuwd geworden naar dit Midden Amerikaanse land? Ontdek hieronder de highlights van Nicaragua:

Waar wil je meer over lezen?

Granada

Kom je aan in de hoofdstad Managua, reis dan gelijk door naar Granada. Volgens ons veel leuker en interessanter. Als oudste koloniale stad van Zuid-Amerika heeft het je veel te bieden: pleinen, bijzondere kerken en kleurrijke antieke gebouwen. Slenter zelf door de stad en ben je even opzoek naar een uurtje relaxen, dan zijn er in Granada genoeg gezellige terrassen met ’s avonds live muziek. Doordat veel internationale studenten in de stad wonen, heeft de stad een jong karakter. Wil je ook de omgeving ontdekken? Blijf dan zeker 3 nachten in Grenada, dan heb je genoeg tijd om de slapende vulkaan Mombacho te beklimmen of Pueblos Blancos, ook wel de witte dorpen genoemd, te bezoeken. Het verhaal hierachter is dat een inwoonster de dorpen wit wilde schilderen, maar dat dat nooit gelukt is omdat ze door het leger werd tegengehouden. Er zijn dus geen witte huizen, maar de naam is wel altijd gebleven.

Leon

Waar de grootste kathedraal van Latijns Amerika staat? Dat is: Léon, maar niet alleen voor de Basilica de la Asunción kathedraal moet je naar deze stad. Léon is namelijk minder toeristisch dan Grenada, maar toch levendig door de vele kunstenaars, filosofen, studenten en vele kerken vol goud. Bezoek vanuit Léon ook de Cerro Negro vulkaan, vanuit de kraterrand heb je een geweldig uitzicht over de omgeving en zie je andere vulkanen van Nicaragua in de verte liggen.

Corn Islands

Minder bekend bij reizigers, maar overdonderend mooi: de Corn Islands voor de kust van Nicaragua. Strandbarretjes met reggea muziek, een Caribisch sfeertje… op de Corn Islands hoef je helemaal niets. Zie je ‘niets doen’ toch niet helemaal zitten, dan zijn er genoeg opties. Rondom het eiland liggen namelijk scheepswrakken waar kleurrijke vissen doorheen zwemmen en koraal omheen groeit. Dit maakt een snorkeltocht dan ook een aanrader. De actieveling die graag boven het water blijft, kan een wandeling maken door het heuvelachtige binnenland.

Ometepe

Een eiland van oase en rust, het is vooral bijkomen in Ometepe tijdens je Nicaragua reis. Het eiland telt circa 35.000 inwoners, ligt midden in het meer ‘Lago de Nicaragua’ en is het grootste zoetwatereiland van de wereld. Je komt er per ferry en letterlijk betekent Ometepe: twee pieken. Hoe dat komt? Doordat het eiland wordt gevormd door twee vulkanen. De dagen op het eiland kun je doen wat je wilt en waar jij zin in hebt: ga fietsen, wandelen, paardrijden, beklim de vulkanen Concepcion en Mederas of bezoek de watervallen. De twee belangrijkste plaatjes op het eiland zijn Moyogalpa en Altagracia en deze zijn beide meer dan een bezoekje waard. Meer lezen

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Costa Rica online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Met bouwstenen (korte reisprogramma’s) kun je je eigen reis door Nicaragua en Costa Rica samenstellen. De reisspecialisten kennen het land, hebben er door gereisd en adviseren je graag.