Puebla Mexico Kunstenaars

Puebla: Dit is waarom je deze creatieve & historische stad in Centraal Mexico wil bezoeken

Al eerder schreef ik over vijf onontdekte en ondergewaardeerde bestemmingen in Centraal Mexico die vaak over geslagen worden door de meeste backpackers. Maar Mexico is een enorm groot land met zoveel bijzondere plekken die echt de moeite waard zijn, dat ik in deze ‘serie’ de drie culturele steden van Mexico uitlicht. Dit keer de beurt aan Puebla de los Angéles, de vierde grootste stad van Mexico en tevens Capital of Innovation and Design.

Puebla | Mexico

→ Hotel tip: Hotel Puebla de Antaño

Historisch Puebla mexico

Dé creatieve stad in Mexico: Puebla

Puebla is de afgelopen jaren uitgegroeid van traditionele, koloniale stad naar een plek waarop het volop bruist van de creativiteit, culturele voorzieningen en hippe cafétjes. Daarnaast heeft deze stad, ondanks de 1.5 miljoen inwoners, de charmes van een kleine plaats weten te behouden. De straatjes zijn smal en knus en je kunt deze stad dan ook prima lopend verkennen. Puebla biedt een goede mix van mooie historische gebouwen maar laat ook een aantal moderne, creatieve invloeden zien. Zo zijn er verschillende fantastische kerken maar ook een aantal hippe kunst galerijen. Hieronder lees je meer over Puebla’s hoogtepunten.

Deze hoogtepunten wil je niet missen in Puebla

1. Templo de Santo Domingo & Capilla de la Virgen Rosario

Deze kleurrijke kerk, gebouwd ergens aan het begin van de 17e eeuw, is vooral bekend om de kapel van de heilige Rosario die hierin schuil gaat. Deze rijkelijk versierde kapel is namelijk bijna volledig gehuld in bladgoud en je komt hier dan ook bijna ogen tekort om al deze pracht en praal in je op te nemen.

Puebla Mexico Templo de Santo Domingo2. Museo Amparo

Dit museum is echt hét voorbeeld van waar oud en nieuw samenkomen. Het museum bevindt zich namelijk in gebouwen die uit de 16e en 17e eeuw stammen, maar het glazen café op het dak vormt daarmee een sterk contrast. Ook de tentoonstellingen in het museum weerspiegelen beide kanten van het gebouw en de stad. Zo zijn er bijvoorbeeld archeologische en historische tentoonstellingen, maar is er ook (internationale) moderne kunst en design te zien. Tip: op zondag en maandag kun je dit museum gratis bezoeken! Mocht je niet zo geïnteresseerd zijn in de tentoonstellingen, het dakterras van het café alleen is ook zeker al de moeite waard.

Puebla Mexico Knusse straatjes

3. Knusse, creatieve straatjes

Naast verschillende bezienswaardigheden is het eigenlijk gewoon het leukst om eindeloos door de straatjes van Puebla te struinen, omdat je steeds wel weer iets nieuws ontdekt. Er zitten veel leuke, kleine winkeltjes met hand gemaakte producten en er is een marktje waarop allerlei souvenirs en lekkernijen worden verkocht. Ook vind je er vrolijk gekleurde gebouwen, kunstenaars die op straat aan het werk zijn en allerlei leuke cafétjes en restaurantjes. Hieronder vind je een paar tips van een local over plekken waar je echt de lokale cultuur kun ervaren:

Casa Nueve Galeria Estudio – Dit is een kunstgalerij en bioscoop in één die opgericht is door een underground kunstenaarscollectief om kunst en film te stimuleren. Ook zijn hier regelmatig concerten in verschillende muziek stijlen.Plaza Victoria – Deze overdekte markt moet je bezoeken als je van zoetigheid houdt! Naast dat deze markt een super mooie constructie heeft, volledig gemaakt van smeedijzer (zoals de Eiffeltoren), kun je hier allerlei typische zoetwaar uit Puebla kopen.

Hotel Puebla de Antaño – Een prachtig 5-sterren hotel met vrij toegankelijk café op het dakterras. Drink hier je cerveza en geniet van het panoramische uitzicht over het historische centrum van Puebla.

→ Bekijk hier al onze Mexico artikelen