Rondreis centraal mexico Guanajuato (2)

Wil je een andere kant van Mexico zien? Check dan deze vijf bestemmingen in Centraal Mexico

Mexico heeft een hoop te bieden, je vindt er weelderige jungles, heerlijke stranden, mooie steden en oude ruïnes. Maar Mexico is een groot land en veel mensen (en reisorganisaties) bezoeken alleen het zuidelijke deel van het land. Dat is jammer, want er is zoveel meer moois! In dit artikel deel ik mijn vijf favoriete bestemmingen in Centraal Mexico met je.

5 plekken om niet te missen in Centraal Mexico

Teotihuacán

Centraal Mexico Teotihucán

Mexico City en Teotihuacán

Hoewel Mexico City niet de meest mooie stad is om te bezoeken, is het wel een handige uitvalsbasis om op te vliegen als je in het centrale deel van Mexico wilt reizen. Daarnaast is het een grote stad waar altijd wat te doen is. Zo zijn er veel hippe cafétjes en restaurantjes in bijvoorbeeld de wijken Roma Norte en La Condesa. Ook kun je hier allerlei verschillende musea bezoeken waaronder het Frida Kahlo museum.

Wat je zeker moet doen als je in Mexico City bent is een van de grootste piramides ter wereld bezoeken in Teotihuacán. De bekende Chichen Itza in Yucatan is namelijk niet de enige piramide en tempel die Mexico rijk is. In Teotihucán vind je namelijk de immense zonnepiramide en maanpiramide, twee belangrijke tempels van de goden Quetzalcoatl en Tlaloc van de Azteken. Je vindt deze oude stad op slechts een uurtje van Mexico City en is minstens zo indrukwekkend als Chichen Itza.

→Hier lees je alles over Mexico-Stad

Iztaccihuatl

Centraal Mexico Iztaccihuatl

Iztaccihuatl

Nabij Mexico City ligt de vulkaan Popocatépetl, met 5426 meter de op één na hoogste berg van Mexico. Deze vulkaan is nog actief en kun je bewonderen door de tegenovergelegen slapende vulkaan, Iztaccihuatl, te beklimmen. Je kunt helemaal naar de top van 5230 meter, maar zorg dan dat je een geschikte uitrusting (je moet dan overnachten in de bergen) bij je hebt want dat is niet zomaar even een wandelingetje. Als je minder hoog gaat en vroeg begint kun je binnen een dag een prachtige tocht maken door dit gebied met een fantastisch uitzicht op de Popo.

Guanajuato

Centraal Mexico Guanajuato

Guanajuato

Guanjuato is mijn favoriete stad in heel Mexico, de sfeer die hier hangt is gewoon echt fantastisch en de gekleurde huisjes en kronkelige straten zorgen voor prachtige plaatjes. Ook hier kun je allerlei musea en galerijen bezoeken maar uren heerlijk door de straatjes zwerven is al een prima activiteit. Extra leuk is om deze stad te bezoeken tijdens het festival Cervantino, het meeste beroemde kunst- en cultuurfestival van Mexico dat elk najaar plaats vindt en in totaal drie weken duurt.

→ Tip: voordat je vanuit Mexico-Stad doorreist naar Guanjuato kun je ook een tussenstop maken in San Miguel de Allende, een prachtige koloniaal stadje.

Taxco

Centraal Mexico Taxco

Taxco

Dit pittoreske stadje staat vooral bekend om een ding: zilver! Deze koloniale stad is gebouwd op een berg en bestaat vooral uit lichtgekleurde huizen en smalle straatjes. Deze straatjes worden op hun beurt gevuld met taxi’s, die allemaal oude witte kevers zijn, en zilververkopers. Niet alleen bijna alle winkeltjes verkopen hier zilver, er zijn ook een aantal straatmarkten waar je naar hartenlust kunt shoppen voor een zeer goede prijs.

Puerto Escondido

Centraal Mexico Puerto Escondido

Puerto Escondido

Ook aan stranden geen gebrek in dit deel van Mexico. Hoewel je hier niet de parelwitte zandstranden vindt zoals in Yucatan, zijn de golven hier dan weer wel van topkwaliteit. Zo staat Puerto Escondido bekend om de Mexican Pipeline waar elk jaar menig surfer op af komt. Puerto Escondido is dan ook uitgegroeid tot een waar surfersparadijs en dat merk je ook goed aan de sfeer die heerlijk relaxed is. Verder kun je in dit gebied ook nog eens dolfijnen, schildpadden en walvissen spotten vanuit een klein vissersbootje. Ohja en zoek je een leuk tentje om wat te eten of drinken? Ga naar Mango tree Puerto Escondido in Punta!

→Puerto Escondido ligt in de regio Oaxaca. De gelijknamige stad Oaxaca is ook het bezoeken waard, helemaal wanneer je er bent tijdens Día de Muertos!

En overtuigd van Centraal Mexico?

Centraal Mexico heeft dus eigenlijk alle ingrediënten voor een perfecte reisbestemming, of je nu houdt van chillen op het strand, cultuur snuiven of een actieve vakantie, het kan hier allemaal!

→ Bekijk hier al onze Mexico artikelen