activiteiten curacao watamula cave

8 Activiteiten op Curacao die je sowieso wilt doen!

Strandhangen kan je natuurlijk als de beste op Curacao, maar er zijn ook een paar andere activiteiten die je niet wilt overslaan. Wat dacht je van snorkelen met schildpadden? Een avontuurlijke roadtrip naar een sink hole? Wakeboarden op het Spaanse Water? En natuurlijk kun je een excursie naar Klein Curacao ook niet missen! We hebben een paar gratis én betaalde activiteiten voor je op een rij gezet. Scroll gauw verder en ontdek welke activiteiten op Curacao je niet wilt overslaan.

Activiteiten op Curacao

→ Je Curacao trip boeken: Via TUI vind je heerlijke hotels & goede vliegticketdeals
→ Leuke plek om te overnachten: Chogogo Beach Resort of Kas di Laman

1. Snorkelen met schildpadden bij Playa Grandi & Playa Piskado

Neem een snorkel mee vanaf thuis (bestel bij Bol.com een snorkelset of snorkelmasker) of huur er een ter plekke en duik bij Playa Grandi ‘s ochtends het water in. Hoe vroeger je komt, hoe rustiger het hier is, want inmiddels hebben meer reizigers ontdekt dat je hier met schildpadden kunt zwemmen. Bij het kleine strandje vind je een pier die de zee in loopt en de kans is reusachtig dat je hier schildpadden treft. Hou voldoende afstand tijdens het zwemmen en geniet van deze magische beesten als je ze spot. Soms kun je de schildpadden al vanaf de pier zien zwemmen!

Lees hier meer over snorkelen op Curacao

activiteiten curacao snorkelen

2. Watamula Cave

We schreven al eerder over Shete Boka, nog steeds een onwijs toffe plek om ook te bezoeken op Curacao, maar wil je naar een gratis spot langs de kliffen dat net zo fotogeniek is en er nog surrealistischer uit ziet? Dan moet je niet naar Shete Boka, maar naar de Watamula Cave rijden! Watamula Cave vind je helemaal bij het noordelijkste puntje van Curacao en je kan er via een dirtroad naartoe rijden, deze weg start zo ongeveer vanaf Playa Kalki (is trouwens ook echt een mooi rustig strandje waar je een keer wilt hebben gezwommen).

→ Tip: Zorg dat je wel een goede huurauto op Curacao hebt (wij huurden die van ons via Easy Terra), want de weg is echt een dirtroad

activiteiten curacao watamula cave

3. Wandel door Pietermaai en Willemstad

De hoofdstad van Curacao, Willemstad, wil je hebben gezien tijdens je Curacao tripje. Even flaneren over de Koningin Emmabrug, genieten van de kleurrijke huizen bij de Handelskade, op de foto met de Dushi Curacao letters en een rondje maken door het Rif Fort. Tel daar bij op dat je er ook leuke eettentjes vindt (zoals de Gouverneur of Ceviche) en je snapt dat een avondje en hier de zonsondergang kijken een aanrader is. Ook Pietermaai wil je hebben gezien. Deze wijk ligt naast het centrum en je loopt er eigenlijk in een paar minuten naartoe vanaf het centrum van Willemstad. In het kleurrijke Pietermaai barst het tegenwoordig ook van de leuke spots, zoals Mundo Bizarro, BijBlauw of De Heeren. Bij die laatste twee moet je wel reserveren, dus vergeet dat niet te doen als je hier ‘s avonds een hapje wilt eten!

Lees hier alles over Willemstad & Pietermaai

activiteiten curacao pietermaai

4. Wakeboarden op het Spaanse Water

Als er iets is wat wij geweldig vonden om te doen tijdens onze Curacao trip, dan was het wakeboarden op het Spaanse Water. En of je het nou al eerder hebt gedaan of nog nooit op een board hebt gestaan: Als je een les boekt via Marcello van Curacao Wake Skate Ski School dan is het bijna onmogelijk dat je er niet uit komt! Je kan hem appen voor een lesje via +599 9 664 0608.

→ Tip: Een wakeboard les kun je boeken via Marcello, zijn nummer is +599 9 664 0608.

activiteiten curacao wakeboarden

5. Klein Curacao, de excursie die je ooit moet hebben gedaan

Wist je dat Curacao ook een klein zusje heeft? Dit eilandje heet Klein Curacao en dit onbewoonde eilandje wil je één keer in je leven hebben gezien. De zee is hier blauwer dan blauw, je kan er heerlijk zwemmen, er staat een giga grote rood roze vuurtoren op het kleine stukje land en snorkelen is hier ook een feest.

Lees hier alles over Klein Curacao

activiteiten curacao strand

6. Strandhoppen

Als je net als ons bij Chogogo Beach Resort slaapt, dan overnacht je bij Jan Thiel en dat is direct al een van de leukste strandjes om dichtbij te logeren. Maar Curacao kent natuurlijk nog veel meer toffe en heerlijke stranden. Pak dus zeker je huurauto en ga ook echt vaak op pad. Vooral in het noorde van het eiland zijn nog zoveel mooie pareltjes te vinden!

Lees hier alles over de mooiste stranden op Curacao

activiteiten curacao

7. Uitgaan op Curacao

Beach party’s en happy hours zijn volop te vinden op Curacao en als er zo’n avondje georganiseerd wordt ergens, dan weet je honderd procent zeker dat het er gezellig druk zal zijn. Onze favoriet was Zest en Zanzibar op Jan Thiel, maar er zijn nog veel meer leuke avonden en plekjes te vinden!

→ Tip: Hier vind je alles over uitgaan op Curacao

→ Lees hier alle artikelen over Curaçao