Christoffelberg

De Christoffelberg beklimmen: alles over het hoogste punt van Curaçao

De Christoffelberg is met zijn 372 meter het hoogste punt van Curaçao. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het eiland en je pakt ook nog eens een sportieve activiteit mee. De hoogte van de Christoffelberg lijkt namelijk wel mee te vallen, maar toch valt de klim zeker niet te onderschatten. Sommige stukken zijn aardig steil en je zult ook moeten klimmen en klauteren over rotsen. Helemaal als het warm is, een flinke uitdaging! Benieuwd hoe jij ook de Christoffelberg kan trotseren als je op Curacao bent? Alles wat je moet weten over het beklimmen van Christoffelberg vind je in dit artikel. Have fun en… good luck!

Zo kom je bij de Christoffelberg

Slaap je net als ons op Curacao in de buurt van Jan Thiel, bijvoorbeeld bij Chogogo Resort of Papagayo Beach Resort? Of in de buurt van Willemstad, bijvoorbeeld bij Avila Beach Hotel of Pietermaai Apartments? Dan moet je er rekening mee houden, dat je een klein uurtje moet rijden om bij het Christoffelpark te komen. De berg ligt namelijk helemaal in het westen van Curacao. Boek dus zeker een huurauto voor dit avontuur (wij tippen altijd SunnyCars en Easyterra voor huurauto’s), dan ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en kun je ook zelf bepalen wanneer je de berg gaat beklimmen. Oh en wat dan ook slim is om te doen… Na je hike bij Christoffelberg meer tofs in het westen te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Grote Knip of andere highlights die daar op het eiland liggen.

Ontdek alles over de Christoffelberg beklimmen

→ Mega handig: via TUI boek je betaalbare vakanties op Curaçao
→ Tip: Vind via Skyscanner vliegticketdeals naar Curaçao

Christoffelbergwat te doen op curacao Christoffelberg beklimmen

De Christoffelberg beklimmen: zo ga je goed voorbereid op pad

Ondanks dat de berg dus niet erg hoog is, is het wel aan te raden om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om de wandeling te voltooien en dat je fysiek fit genoeg bent om de uitdaging aan te gaan. Controleer de weersvoorspelling en vermijd klimmen tijdens het heetste deel van de dag.

1. Neem water, snacks en zonnebrand mee

Een goede voorbereiding gaat je erg helpen om de tocht naar boven te maken. Zo raden wij ten eerste aan om genoeg water mee te nemen. De berg biedt weinig schaduw en in combinatie met de steile stukken vraagt dit erg veel van je lichaam. Goed hydrateren is dus belangrijk, vooral in een hete en vochtige omgeving zoals Curaçao. Neem minimaal twee liter water per persoon mee en plan regelmatig om even iets te drinken tijdens de wandeling. Snacks zoals energierepen, noten en gedroogd fruit geven je de extra energie die je nodig hebt om de top te bereiken. Jezelf van tevoren insmeren met zonnebrand is altijd een goed idee, maar zeker tijdens deze wandeling waar weinig schaduwplekken te vinden zijn. Neem dus ook een flesje zonnebrand mee tijdens de klim om je nog een keertje extra te beschermen.

2. Draag geschikte kleding en schoeisel

De wandeling naar de top van de Christoffelberg is steil en rotsachtig, dus het is essentieel om stevige schoenen met gesloten neus en goede grip te dragen. Blijf echter ook met goede schoenen opletten waar je loopt, er liggen veel losse stenen waardoor je makkelijk door je enkel kan gaan. Trek ademende, lichtgewicht kleding aan die zweet afvoert en je beschermt tegen de zon. Het is ook een goed idee om een hoed of pet te dragen om je hoofd en gezicht te beschermen.

3. Wees uitgerust en fit

Een laatste maar zeker niet onbelangrijke voorbereidingstip is om de avond ervoor niet te veel te drinken of te laat naar bed te gaan. Met een kater of extreem moe de berg beklimmen is toch wel het laatste wat je wil doen, zeker op een warme dag. Het maakt de tocht extreem zwaar waardoor je niet kan genieten van al het moois wat de berg te bieden heeft. Geloof ons, je hebt je energie nodig deze dag.

Christoffelberg beklimmen

Het Christoffel park

De Christoffelberg ligt in het Christoffel park, het grootste nationale park van Curaçao. Er is een hoop flora en fauna te vinden, al komen de meeste bezoekers hier wel voor het beklimmen van de Christoffelberg. Het park is vanaf 6:00 in de ochtend geopend. Dit is erg vroeg, maar wil je weinig andere toeristen om je heen dan is dit wel het geschikte tijdstip om aan de klim te beginnen. Na 10:00 uur mag je overigens al niet meer aan de klim beginnen vanwege de kracht van de zon op het midden van de dag. Om 14:00 gaat het park alweer dicht en dan moet je ook echt zorgen dat je weer beneden bent.

De entreeprijs van het park en dus ook de toegang tot de berg is ongeveer 10 euro per persoon. Je kunt er ook voor kiezen om met een gids de berg te beklimmen, al raden wij dit niet per se aan. De route is erg duidelijk en je zit vast aan de tijden van een gids omdat je van tevoren moet reserveren. Houd verder rekening met een klim van 3 uur vanuit het bezoekerscentrum en 1,5 uur vanaf de parkeerplaats om de top te bereiken. Het stuk vanuit het bezoekerscentrum leid je door het park waar het redelijk vlak is. Vanaf de parkeerplaats begin je vrijwel direct aan de klim.

Het startpunt van de hike is trouwens makkelijk te herkennen. Je kan namelijk letterlijk van de parkeerplaats starten en er zijn gele pijlen die je wijzen hoe je moet lopen. De gele pijlen spot je onder meer op de rotsen of op boomstammen. De gele pijlen wijzen je dus precies de weg!

→ Handig: Boek via SunnyCars (altijd all-in huurprijs) of Easyterra (makkelijk om te annuleren) je huurauto op Curacao

Het echte werk: de Christoffelberg beklimmen

De tocht begint makkelijk waarbij het pad langzaam naar boven gaat, waardoor je hier nog het gevoel hebt dat het een makkelijke klim gaat zijn. Maar na een paar uitkijkpunten bereikt te hebben, begint het toch echt zwaarder te worden. Je zult moeten klimmen en klauteren over rotsen terwijl de brandende zon goed te voelen is. Hoe hoger je komt, hoe uitdagender het pad wordt. Maar als je eenmaal de top bereikt hebt, voelt dit natuurlijk wel extra lekker. Het uitzicht vanaf hier over Curaçao is ook prachtig mooi!

Tip: afkoelen bij de Grote Knip

Het beklimmen van de Christoffelberg is ideaal te combineren met een bezoek aan het azuurblauwe water van de Grote Knip. Op een heldere dag kan je dit prachtige baaitje zelfs vanaf de top van de berg zien. Vanaf de parkeerplaats van de Christoffelberg is het zo’n 20 minuten rijden naar de Grote Knip, waar je een heerlijke verfrissende maar vooral welverdiende duik kan nemen. Bij het baaitje kan je heerlijke smoothies halen en een bedje huren. Ideaal om uit te rusten dus!

→ Lees ook: Dit zijn de mooiste stranden op Curacao

Grote Knip Curacao Grote Knip

Zo plan je je vakantie naar Curaçao

Een vakantie naar Curaçao is heerlijk om te genieten van zon, zee en strand. Met als actieve hoogtepunt het beklimmen van de Christoffelberg.

Er zijn veel reisorganisaties die vanuit Nederland reizen aanbieden naar Curaçao. Zo boek je onder andere via Vakantiediscounter hele fijne Last Minute deals of All Inclusive vakanties. Ook Via Corendon vind je goede deals voor een vakantie op Curaçao. Ook via TUI stel je een fijne vakantie samen. Je vindt er prachtige hotels en verschillende All Inclusive mogelijkheden.

Liever zelf je reis samenstellen? Zoek de beste vliegticketdeals en vind de mooiste hotels en appartementen via Booking.com. Qua hotels raden wij eigenlijk altijd het gebied bij Jan Thiel of Willemstad aan. Chogogo Resort of Papagayo Beach Resort zijn bijvoorbeeld mooi of slaap in de buurt van Willemstad bij Avila Beach Hotel of Pietermaai Apartments

Heb je nog een huurauto nodig op Curacao? Wij tippen altijd om te boeken via SunnyCars en Easyterra, via SunnyCars heb je altijd een all in huurprijs waardoor je niet ter plekke voor gekke verrassingen komt te staan en bij EasyTerra hebben ze altijd fijne annuleer voorwaarden.

→ Bekijk hier alle artikelen over Curaçao