Bounty eiland klein curacao

Klein Curacao: Excursie naar een onbewoond eiland

Wie zich als Robinson Crusoe wilt voelen, maakt tijdens een vakantie naar Curacao een excursie naar het onbewoonde eiland ‘Klein Curacao’! Een paradijsje in het paradijs. Curacao is ontzettend mooi, maar haar zusje Klein Curacao roept dat gevoel ook dubbel en dwars op wanneer je voet zet op het verlaten strand. Het strand van Klein Curacao deel je namelijk niet met talloze toeristen, hotels of strandtenten maar slechts met een handjevol andere Robinsons. Klein, maar fijn dus! Lees en kijk gauw verder om te ontdekken wat je allemaal kunt vinden op Klein Curacao en hoe je een excursie naar dit paradijselijke eilandje kunt boeken.

Excursie naar onbewoond eiland Klein Curacao

Klein Curacao pelikanen

Snorkelen op Klein Curacao

Dit was toch wel onze favoriete bezigheid op Klein Curacao: Snorkelen! Wanneer je hier met snorkelset het water in duikt, kom je namelijk schildpadden tegen. Blijft iets onbeschrijfelijk en magisch hebben om in zo’n fel blauwe zee naast zo’n bijzonder beest te zwemmen. Andere bijzondere dieren die je tegenkomt op Klein Curacao zijn Pelikanen. Dit zijn gigantische vogels die vaak op stukken hout in het water zitten. Hou ze in de gaten, want zo nu en dan duiken ze het water in voor wat te eten.

vuurtoren Klein Curacao

Vuurtoren op Klein Curacao

Wat je ook zeker moet doen wanneer je op Klein Curacao bent, is het bezoeken van de vervallen vuurtoren. Een gebouw dat bestaat uit wat lijkt op twee grote herenhuizen en een gigantische toren. De vuurtoren is opvallend op het midden van het eiland gebouwd om schepen erop te wijzen dat hier een eiland ligt en in een roze kleurtje geverfd dat contrasterend afsteekt tegen de blauwe lucht. Loop even naar binnen en er rondom. De vuurtoren is dan misschien verwoest door natuurgeweld, desondanks is het met haar afgebladerde muren een mooi monumentaal pand om te zien. Oh en smeer je wel goed in wanneer je hier naartoe loopt, grote kans dat je anders flink verbrand op een heldere en zonnige dag.

Scheepswrak Klein Curacao

Scheepswrak op Klein Curacao

De vuurtoren is niet het enige vervallen ding op het eiland. Er is ook een gigantisch scheepswrak te vinden op Klein Curacao. Aan een zijde van het eiland, de kant waar het zandstrand is, vind je de verschillende aanmeer plekken van de excursie boten. Maar aan de andere kant, ligt dit gigantische en verroeste scheepswrak. Vanaf de strandhuizen kun je hier gemakkelijk heenlopen. Onderweg kom je dan ook langs de vuurtoren en aan de kant van het scheepswrak zul je ook aangespoeld afval of stukken koraal vinden. Zet jezelf even op de foto bij dit scheepswrak en zo lijkt het net echt alsof je bent aangespoeld op dit onbewoonde eiland.

Excursie klein curacao

Met de boot naar Klein Curacao!

Er zijn verschillende organisaties die je met de boot naar Klein Curacao kunnen brengen. Wij zijn met de boot naar Klein Curacao gegaan via reisorganisatie Miss Ann. Je kan op verschillende plekken op Curacao bij Miss Ann een excursie boeken of van te voren online een reservering doen. Wij hadden een ontzettend lieve en grappig schipper die ons met de boot naar Klein Curacao bracht. Omdat we bovenin de boot zaten en dichtbij de schipper, vertelde hij ons volop over het eiland, maar waarschuwde ons ook voor de hoge golven die we die dag moesten trotseren. Wanneer je een excursie naar Klein Curacao maakt, vertrek je trouwens vaak vroeg op de ochtend. Verzamelen is vaak rond kwart voor zeven ‘s ochtends, dus hou daar even rekening mee qua ontbijt en opstaan.

Wat kun je doen om de boottocht naar Klein Curacao te overleven…

Inderdaad, je las het hierboven al even. Met de boot naar Klein Curacao is een ervaring die sommige niet gauw zullen vergeten. Soms is de wind erg hard en de golven hoog, waardoor de kans dat je last krijgt van zeeziekte nogal groot is. Vaak is de heenweg erger dan de terugweg vanaf Klein Curacao, maar de wilde zee is wel iets om rekening mee te houden. Blijf je tijdens de boottocht focussen op de horizon of neem vooraf een pil tegen wagen- en/of zeeziekte. Ook helpt het soms als je wat eet en ontbijt voordat de boottocht begint.

Het strandhuis van Miss Ann tijdens de excursie naar Klein Curacao

Wanneer je met de grote boot in de buurt van Klein Curacao bent aagenkomen, zal je met een kleinere speedboat naar het eiland worden gebracht. Wie durft of het warm heeft, mag overigens ook zwemmen naar het eiland vanaf de boot. De crew van Miss Ann neemt dan je spullen mee naar het strand en het strandhuis. Bij de excursie van Miss Ann is het eten en drinken tijdens de lunch ook inbegrepen. Dit eet je op bij het strandhuis van Miss Ann en wordt daar ook klaar gemaakt door de crew. Zo’n lunch bestaat vaak uit een buffet dat bestaat uit rijst, vlees, pindasaus groenten, vers fruit en broodjes. Bij het strandhuis vind je ook volop parasols, ligbedden, hangmatten, tafels en stoelen. Dit hoef je dus ook niet zelf mee te nemen als je op excursie naar Klein Curacao gaat met Miss Ann.

Excursie Klein Curacao

Klein Curacao prijzen

De prijzen voor een excursie naar Klein Curacao kunnen variëren, maar om je toch een idee te geven: Voor een volwassen persoon moet je waarschijnlijk rekenen op een prijs die ongeveer ligt rond de 100,- euro per persoon. Voor jonge kinderen zal het waarschijnlijk de helft zijn, dus ongeveer 50,- euro. Deze prijzen kunnen echter minder of meer zijn als jij boekt, maar zo heb je in ieder geval een richtlijn in je hoofd. Maak handig gebruik van groepsboekingen en of acties waneer je naar Klein Curacao wilt en wie weet kun je zo wat besparen op deze excursie. Onthoud verder ook dat in deze prijs niet alleen de boottocht zit inbegrepen, maar ook een uitgebreide lunch en gebruik van parasols, snorkels, ligbedjes en douches.

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen