uitgaan curacao feesten

Uitgaan op Curacao: Dit zijn de vetste happy hours, feesten & events

Dat het één groot feest op Curaçao is… is absoluut waar! Buiten het genieten van de mooie stranden, het felblauwe water en mooie gekleurde huisjes kun je hier echt heel goed uitgaan en zijn er bijna wekelijks leuke evenementen die je kunt bezoeken. Ik vertel je graag over mijn favoriete (terugkomende) evenementen en de leukste happy hours zodat je precies weet waar je moet zijn op welke dag als je hier op vakantie gaat!

Uitgaan Curacao: Hier wil je heen

→ Tip: Regel via TUI je complete Curacao vakantie
→ Aanrader: Logeer in Willemstad bij het knusse Kas di Laman
→ Handig: Een auto huren? Doe dat via Sunny Cars

Dit zijn de leukste Happy Hours op Curacao

Op vakantie denk je uiteraard al snel aan happy hours en die hoef je hier op Curaçao gelukkig ook niet te missen! Onder de toeristen en Nederlanders op het eiland zijn de happy hours bij Wet & Wild (gelegen aan Mambo Beach Boulevard) en Zanzibar (Jan Thiel Beach) het meest bekend. Beide zijn gelegen aan het strand, dus zodra je je drankjes binnen hebt steek je je voetjes in het zand en geniet je met cocktail in je hand van de lekkere muziek. Ultiem geluksmomentje toch? Bij Zanzibar treden vaak ook live bandjes op en bij Wet & Wild kun je genieten van gratis BBQ-snacks zoals spareribs en kipsaté. Zin om een avondje echt op te tutten? Dan moet je op woensdag bij Cabana (Mambo Beach Boulevard) zijn!

Happy hour agenda voor Curacao

  • Vrijdag: Chill
  • Vrijdag: Wet & Wild
  • Zaterdag: Zanzibar
  • Zondag: Wet & Wild

Naast bovengenoemde happy hours vinden er genoeg andere leuke happy hours plaats bij restaurants, cafés en misschien wel in jouw hotel, dus hou dat ook zeker in de gaten. Dit zijn in ieder geval plekken die mijn persoonlijke favorieten zijn.

uitgaan curacao food events

De tofste Food Events op Curacao

Hou je van lekker eten en grote porties? Dan kom je op Curaçao zeker aan je trekken. Boodschappen zijn over het algemeen duur op het eiland en voor een klein bedrag kan je hier al snel bij truk di pans (foodtrucks langs de weg) of andere eettentjes een goedgevulde maaltijd halen. Ook worden er regelmatig food events georganiseerd, de leukste heb ik hieronder voor je op een rij gezet:

Curaçao Culinair

Dit jaarlijks terugkerend evenement is echt een favoriet onder de fijnproevers! Een aantal culinaire restaurants doen hier aan mee en staan met hun stand op het event om hun restaurant en menu te vertegenwoordigen. Dit is zeker een aanrader voor degene die het lekker vinden om verschillende gerechten te proberen, de gerechtjes zijn klein maar heerlijk waardoor je er genoeg kunt uitproberen!

Truk Di Pan festival

Op de Waaigat parkeerplaats (in Punda) werd het Truk di Pan festival georganiseerd. Verschillende foodtrucks komen hier bijeen en er zijn voor kinderen veel speelmogelijkheden zoals een opblaaskasteel en een minikermis. Wij hadden bij BBQ Expres, een bekende truk di pan waar het vaak heel druk is, eten gehaald. Je krijgt hier geen kleine porties dus één maaltijd was meer dan genoeg en erg lekker!

Restaurantweek Curaçao

Je bent vast bekend met het concept in Nederland: voor een mooi bedrag kun je bij aansluitende restaurants genieten van een drie gangen diner. Wij hebben bij BijBlauw voor 55 gulden (omgerekend iets meer dan 25 euro) gegeten. Naast dat BijBlauw een supermooie locatie is, was de bediening en het eten ook top!

uitgaan curacao carnaval


tui

TIP: Je kunt bij TUI de leukste vakanties naar Curacao boeken (en voor een fijne prijs)!

 


Op Curacao een optreden bijwonen van bekende artiesten?

Er komen regelmatig Nederlandse en internationale artiesten naar Curaçao voor een miniconcert. Promoties van evenementen verlopen op Curaçao voornamelijk via Facebook en posters, dus houdt deze goed in de gaten als je op het eiland bent. Wie weet treedt jouw favoriete artiest wel op! In het jaar dat wij hier zijn hebben onder andere Gers Pardoel, Matt Simons, Kenny B, Milow en Nielson al opgetreden.

Uitgaan tijdens een van de feestdagen op Curaçao

Hieronder vind je een overzicht van de leukste feestdagen op Curacao:

Fuikdag

Fuikdag is tot nu toe toch wel één van mijn favoriete evenement op het eiland. Op de eerste zondag van het nieuwe jaar komen allemaal boten bij elkaar in Fuikbaai. Iedereen brengt zijn eigen eten, drinken en floaties mee om er één groot feest van te maken.

Carnaval

In februari is het Carnaval op Curaçao. Mooie parades, kleurrijke outfits en heerlijke muziek typeert deze periode met als hoogtepunt de Gran Marsha (de grote parade). Bekijk mijn blog over Carnaval op Curaçao hier, daarin vind je meer en uitgebreidere informatie!

Koningsdag

Koningsdag wordt hier absoluut goed gevierd en in tegenstelling tot Nederland, altijd met een lekker zonnetje. In Punda en Pietermaai begint het al vroeg. Alle winkels in Punda zijn open en geven hoge kortingen, in Pietermaai kunnen de kids zich goed vermaken met oudhollandse spelletjes. Van Punda tot Pietermaai is er vrijmarkt en tussendoor vind je veel eettentjes en podia.

Oud & Nieuw

In Pietermaai heerst er op oudejaarsdag een beetje een Koningsdag gevoel: standjes met eten en podia met live bandjes. Een en al gezelligheid! En het mooie, wij vieren oud & nieuw gewoon twee keer hier op Curaçao. Op het Nederlands twaalf uur momentje wordt er in Pietermaai een vuurwerkshow gegeven (en ja, er wordt ook afgeteld!). En om 00:00 uur lokale tijd verzamelen veel mensen zich rondom het Pontjesbrug met eigen koelboxen om de vuurwerkshow te bekijken. Op Nieuwjaardag mag tevens de nieuwsjaarsduik bij Zanzibar niet ontbreken inclusief Unox mutsen!

uitgaan curacao feesten

Wil je meer uitgaan-tips? Hou Facebook & Posters in de gaten voor meer feestjes & events

Naast alle evenementen en happy hours die ik in deze blog heb genoemd zijn er nog meer evenementen die regelmatig terugkeren zoals Cabana Beach Festival, Full Moon Party (Kokomo Beach) of Cafe del Mar. Genoeg om op te noemen! Als je hiervan op de hoogte wilt blijven, is het slim om daarom goed Facebook en posters langs de weg in de gaten te houden of vraag het even na bij de receptie van je hotel. Ayo!

Je tripje naar Curacao plannen? Op deze 6 plekken wil je logeren

Als je op Curacao nog een leuke accommodatie zoek, moet je zeker deze 5 adresjes even checken:

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen