waar ligt curacao beste reistijd

Waar ligt Curacao en wat is de beste reistijd?

Je hebt ongetwijfeld een vriend of vriendin een keer aangehoord over hun goddelijke vakantie op Curaçao. Het tropische eiland kende je waarschijnlijk al van de perfecte plaatjes die je online niet kan ontwijken: witte stranden, turquoise water en wuivende palmbomen. Tja, dat smaakt ongetwijfeld naar meer; wie zegt daar nou nee tegen? Toch is dat is zeker niet het hele verhaal. Wist je dat Curaçao zoveel meer is dan alleen zon, zee en strand? Het kleurrijke eiland barst van de verhalen over de kleurrijke cultuur, veelbewogen geschiedenis en lokale natuur. Je vindt er bijvoorbeeld flamingo’s, bijzondere divi-divi bomen, oude kunukuhuisjes en ruige kliffen bij Shete Boka. Maar voordat we de diepte induiken, geven we antwoord op de belangrijkste vragen: waar ligt Curaçao precies, wat is de beste reistijd en wat valt er allemaal te doen?

→ De beste vliegticketdeals naar Curacao

6 x de aller mooiste boutique hotels op Curacao

→ Check voor een compleet verzorgde vakantie TUI, Corendon en Vakantiediscounter

Waar ligt Curacao

Waar ligt Curaçao?

Curaçao is een eiland in de buurt van de Venezolaanse kust en ligt in de zuidelijke Carïbische Zee. Samen met haar ‘kleine zusje’, het onbewoonde eilandje Klein Curaçao, is Curaçao tegenwoordig (sinds 2010) een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Voor die tijd hoorde Curaçao bij de Nederlandse Antillen en was Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, ook nog eens de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Er wonen op dit moment ongeveer 160 000 mensen op Curaçao, wat ongeveer gelijk is aan het aantal inwoners van een middelgrote stad in Nederland, zoals Apeldoorn.

Hoe ga je naar Curaçao vanuit Nederland?

Als je vanuit Nederland naar Curaçao wilt reizen, wat een behoorlijke afstand is, is het vliegtuig de aangewezen vorm van transportatie. Zo biedt KLM bijvoorbeeld directe vluchten vanaf Amsterdam aan die ongeveer 9-10 uur duren. Afhankelijk van je reisplannen en budget kun je ook voor een vlucht kiezen met een of meerdere tussenstops. Er zijn meerdere airlines die vanuit Nederland en België op Curacao vliegen, dus vergelijk hier alle vliegticket-prijzen: Worldticketcenter.

waar ligt curacao beste reistijd

Wat is de beste reistijd om naar Curaçao te gaan?

De beste tijd om naar Curaçao te gaan is normaalgesproken van februari tot mei. Dan zijn de temperaturen iets aangenamer en kun je rekenen op heel wat zonneschijn. Het regenseizoen begint meestal in juni en duurt vaak tot november, dus dan heb je regelmatig te maken met heftige buien. Bovendien kunnen de temperaturen in de zomermaanden (juni tot en met augustus) de pan uit stijgen en heb je ook nog eens te maken met het hoogseizoen. Die prachtige stranden wil je niet met al te veel andere toeristen delen, toch? Houd er rekening mee dat het rond december en januari ook behoorlijk druk kan zijn vanwege de kerstvakantie.

Hoe warm is het op Curaçao?

Zoals je misschien al had verwacht is het klimaat op Curaçao een tikkeltje anders vergeleken met de druilerige omstandigheden in ons eigen kikkerlandje. Winters weer komt op Curaçao niet voor en de dagelijkse temperatuur ligt altijd rond de 30 graden Celsius. Het gemiddelde aantal zonne-uren komt neer op 8 uur per dag, dus zorg dat je niet alleen geschikte kleding in pakt, maar ook voldoende zonnebrand en eventueel een hoed of pet. De kans op orkanen is overigens het hoogste in augustus in september, maar ze kunnen af en toe ook in juni, juli, augustus, oktober en november voorkomen.

Welke dingen wil je zeker zien en doen op Curaçao?

Gelukkig hebben we al heel wat artikelen over Curaçao geschreven waarin je precies kan lezen welke bezienswaardigheden en activiteiten je zeker niet wilt overslaan op dit fascinerende eiland. Lees hieronder meer:

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen