Shete Boka curacao

Shete Boka: Bekijk de Zeven monden van de Zee op Curacao

Het mooiste stuk natuur op Curacao is wat ons betreft niet een typisch bounty strand, maar juist het wilde en ruige nationale park Shete Boka. We vinden dit park aan de noordkust van Curacao, in de buurt van Grote Knip en aan de rand van het Christoffelpark.

Shete Boka

shete boka

Het ruige park Shete Boka in noord Curacao

We lopen naar de rand van de kliffen. Zeewater spat omhoog. Wind waait druppels in ons gezicht. Lekker verkoelend. We lopen al zo’n 10 minuten buiten in de zomerse zon die altijd boven Curacao lijkt te schijnen. Na een rit in de airconditioning van onze auto lijken de stralen op de een of andere manier extra heet aan te voelen. We lopen verschillende stukken en het park voelt gigantisch aan, terwijl wij pas een gedeelte van het nationale park ontdekken dat zo’n tien kilometer kust beslaat. Op een gegeven moment zien we aantal andere reizigers uit een grot kruipen terwijl wij op een vlonder boven de zee hangen. Wanneer het water laag is, besluiten we ook snel naar binnen te kruipen. Vanonder de rotsen door kijken we zo de zee op. Het water trekt ineens snel terug en komt met een vaart terug totdat het net niet onze tenen raakt. Tijd om er weer uit te kruipen en dit stukje natuur te laten voor wat het is. Terug eruit voordat de zee ons met een van haar monden op eet. Het bordje “Entry on own Risk” hing er waarschijnlijk ook niet voor niks!

Shete Boka: Zeven monden van de Zee

De naam voor dit nationale park komt niet zomaar ergens vandaan. ‘Shete’ betekent van het Papiaments naar het Nederlands vertaald namelijk ‘zeven’ en ‘Boka’ staat in het Nederlands ook wel voor het woord ‘mond’. Oftewel, de ‘Zeven monden van de Zee’ want het nationale park Shete Boka bestaat uit een aantal bijzonder ruige baaien. Al zeggen we hier bewust ‘een aantal’, want er zijn eigenlijk meer dan zeven baaien te vinden in het park. Het aantal zeven werd aan Shete Boka gegeven, omdat voorheen slechts excursies werden gegeven langs zeven baaien maar inmiddels zijn er meer dan tien Boka’s te bewonderen. Je kan verschillende trails lopen door het nationale park die je meenemen naar de mooiste plekken.

Praktisch: Entree prijs voor Shete Boka

Je moet voor Shete Boka een kleine bijdrage betalen. De entree prijs bedraagt ongeveer 5,- euro per persoon. Verder is het park geopend van ‘s ochtends vroeg om 09:00u tot in de middag om 17:00u.


De mooiste monden van Shete Boka

Er zijn een aantal Boka’s, ofwel monden, die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Shete Boka. Dit zijn wat ons betreft:

  • Boka Tabla, een grot waarin je op eigen risico in kunt kruipen
  • Boka Pistol, waar zeewater wordt afgevuurd hoog de lucht in
  • Boka Wandomi, waar de rotsen een natuurlijke brug lijken te vormen
  • Boka Kalki, waar je alleen kunt komen via een pad door een mangrove

Shete Boka niet alleen mooi, maar ook broedplaats van schildpadden

Dit wist je wellicht ook nog niet over Shete Boka, maar dit nationale park is ook een beschermde broedplaats van schildpadden. Er schijnen zelfs drie soorten schildpadden te broeden op verschillende plekken in het nationale park. Wanneer je naar de entree van Shete Boka ziet, zul je ook een gigantische schildering zien van een schildpad bij het entree bord.

→ Bekijk hier al onze Curacao artikelen