to do aruba Eagle Beach

Trip naar Aruba op de planning? Zorg dat je deze 7 to do’s aftikt!

Aruba, onderdeel van de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curacao), is een zelfstandig en autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland ligt dichtbij Bonaire en Curacao en is dus goed te combineren met een reis naar een van deze eilanden! Je kunt op de meeste plekken op Aruba met Nederlands uit te voeten, maar bijna iedereen spreekt Engels. En niet zonder reden, Aruba is een enorm populaire vakantiebestemming onder Amerikanen. Wij besloten de kerstdagen op dit prachtige en relaxte eiland door te brengen. Heb jij een trip naar Aruba op de planning? Zorg dan dat je de volgende to do’s aftikt!

7 x to do op Aruba

→ Tip: Huur een auto via Sunnycars op Aruba (ben je altijd 100% verzekerd)
→ Hotel tips: Renaissance Wind Creek of Hotel Tamarijn

to do aruba Eagle Beach

1. Relaxen op een van de velen stranden

Bij een tropisch eiland, kan een chill dagje op het strand uiteraard niet ontbreken! Of beter gezegd, het is niet te missen. De meest bekende stranden op Aruba zijn Palm Beach en Eagle Beach. Dit zijn de grote en langgerekte stranden op het eiland. Bijna alle stranden op Aruba voldoen aan ‘het perfecte strand beeld’: wit zand en turquoise helder water. Een tropisch paradijs!

Er is echter wel verschil in de groottes van de stranden en de drukte. Palm Beach is bijvoorbeeld omringd door grote hotels en hier zijn heel veel toeristen te vinden, wat minder ons voorkeur had. Mocht je hier toch komen, dan raad ik wel aan om een açai bowl te halen bij Eduardo’s Beach Shack of een drankje te doen bij Bugaloe. Ga ook zeker langs de wat kleinere en minder drukke stranden zoals Baby Beach (meest zuidelijke puntje van Aruba), Mangel Halto en Boca Grandi.

to do aruba baby beachto do aruba Eduardo's Beach Shack

2. Voor de visliefhebbers: verse vis bij Zeerovers

Een bezoekje aan Zeerovers wil je niet missen tijdens je vakantie op Aruba. Er zijn veel moderne, hippe restaurants op het eiland te vinden, maar als je echt lekkere en verse vis wilt in een relaxte omgeving moet je bij Zeerovers zijn! Zeerovers ligt aan het water en is omringd door vissersbootjes. Je geeft bij je bestelling aan welke vis je wilt (dit is afhankelijk van de dagvangst van de vissers) en kunt hierbij de aantallen of het gewicht uitkiezen. Jouw bestelling wordt naar de keuken gebracht en binnen no time aan je tafel geserveerd. Om je vingers bij af te likken!

to do aruba Arikok National park 2

3. Op avontuur in het Arikok National Park

Wij hebben vooraf aardig wat research gedaan over het Arikok National Park, om na te gaan of het park geschikt was voor onze huurauto. Je hebt in het park verschillende gebieden, enerzijds met verharde wegen en anderzijds onverharde wegen waar een 4×4 jeep nodig is. Gezien wij een ‘normale’ huurauto hadden, hebben we voor de verharde wegen gekozen. Let wel op, zelfs bij de verharde wegen vind je om de haverklap gaten in de weg. Hier dien je heel voorzicht overheen te rijden om schade te voorkomen! In het Arikok National Park kun je overigens meerdere looproutes volgen en hoef je niet alles met de auto te doen, dit wordt allemaal bij de Visitors Center uitgelegd. In het park kun je meerdere stranden (hier kun je niet zwemmen vanwege de ruwe zee), grotten en viewpoints bezoeken. Omdat wij alleen het gebied met verharde wegen konden betreden hebben we minder tijd in het park doorgebracht dan verwacht. Mocht je het hele park goed willen zien, dan raad ik aan om een jeep te huren.

to do aruba arikok

4. Diner op bed bij Screaming Eagle

Diner op bed? Klinkt relaxt! Als je dan ook nog eens het menu ziet word je helemaal enthousiast. Een diner bij Screaming Eagle stond dan ook hoog op ons lijstje. Bij Screaming Eagle, gelegen aan Eagle Beach, hoef je overigens niet per se op een loungebed te eten, ze hebben ook gewone tafels binnen en buiten. Met een trendy, internationale, fusion style, heeft Screaming Eagle een selectie van gerechten waar elke foodliefhebber blij van wordt!

5. Lekker ontbijtje bij Craft

Voor een lekker ontbijtje en een goed kopje koffie ben je bij Craft aan het juiste adres! Naast de selectie van wafels, vers fruit en açai bowls hebben ze heerlijke zelfgemaakte limonades, sapjes en verse koffie. Voor een goede start van de dag raad ik Craft absoluut aan. In de avond kun je hier overigens ook terecht voor heerlijke cocktails.

6. Ronddwalen en shoppen in Oranjestad

Voor een stadsgevoel op Aruba moet je in Oranjestad zijn. Bij de Renaissance Mall, dichtbij de haven waar de cruiseschepen liggen, vind je verschillende winkels waar je kunt shoppen. Je vindt er veelal luxe shops (denk aan Cartier en Louis Vuitton), maar bijvoorbeeld ook de Zara en Mango. Ook voor een heerlijk hapje en drankje zit je hier goed!

to do aruba California Lighthouse

7. California Lighthouse

Helemaal in het noorden van het eiland vind je de California Lighthouse. De vuurtoren is vernoemd naar een schip wat zonk voor de kust van Aruba: de SS California. Bovenaan de vuurtoren heb je prachtig uitzicht, enerzijds over de ruwe zee in het noorden en anderzijds over het eiland. Dit uitzicht heb je overigens ook als je niet naar boven in de vuurtoren gaat. Wij konden vanwege de kerstdagen de vuurtoren helaas niet in. Bij de vuurtoren vind je tevens een Italiaans restaurant genaamd La Trattoria el Faro Blanco. Dit is het voormalig huis van de vuurtorenwachter waar je kunt dineren met prachtig uitzicht!

To do aruba Shipwreck niet SS California

→ Bekijk hier al onze Aruba artikelen