Bezienswaardigheden Aruba vakantie tips San Nicolaas

Door alle street art is San Nicolas misschien wel de tofste stad van Aruba

Geef mij een stad gevuld met straten vol street art en ik ben gelijk een stuk gelukkiger. Toen we naar Aruba op vakantie gingen, had ik vooraf niet per se het idee dat je naast zon, zee en strand nog veel meer zou kunnen doen. Het tegendeel werd gelijk dik bewezen toen we het leeggelopen stadje San Nicolas binnenreden. In de verlaten straten werden we op meerdere plekken ineens verrast door gigantisch grote kunstwerken. Een reusachtig portret van een Mexicaans meisje staarde me opeens vanaf de hoek van de straat aan. En voordat we langs het politiebureau reden, schoot ineens een muur met een uil in alle kleuren van de regenboog voorbij. Toen we een lege parkeerplek spotte was dit voor ons het sein om onze huurauto te parkeren en met onze camera’s op pad te gaan.

Waarom is er zoveel street art te vinden in San Nicolas?

Vroeger was San Nicolas een echte arbeidersstad vanwege de olieraffinaderij die er te vinden was. Sinds 2012 is deze raffinaderij gesloten en zijn de straten steeds leger geworden. Tot een paar jaar terug. Tijdens een Art Fair besloten verschillende kunst organisaties en kunstenaars namelijk delen van de stad te versieren. Het resultaat? Allerlei toffe pieces, murals en 3D-kunstwerken. En het aantal groeit nog steeds elk jaar! Ieder jaar wordt nu namelijk nieuwe street art aan de straten toegevoegd. Verlaat dus even Oranjestad of de kust als je op Aruba bent en maak tijd voor dit verrassend toffe stadje:

De street art in San Nicolas is een must als je op Aruba bent, kijk zelf maar:

Bezienswaardigheden Aruba vakantie tips San Nicolaas Bezienswaardigheden Aruba vakantie tips San Nicolaas straten Bezienswaardigheden Aruba vakantie tips San Nicolaas flamingo

San Nicolas Aruba Street art San Nicolas Aruba Street art bootje San Nicolas Aruba Street art krabBezienswaardigheden Aruba vakantie tips San Nicolaas schildpadden Bezienswaardigheden Aruba vakantie tips San Nicolaas straten-2

San Nicolas Aruba Street art pappegaai San Nicolas Aruba Street art speeltuin San Nicolas Aruba Street art hagedisBezienswaardigheden Aruba vakantie tips San Nicolaas vleugels

Naast street art spotten kun je ook hiervoor terecht in San Nicolas op Aruba

Wist je dat San Nicolas ook wel Sunrise City genoemd wordt? Dit komt omdat het aan de Sunrise Side van het eiland ligt! En wist je dat het na Oranjestad de tweede grote stad van Aruba is? Er wonen iets meer dan 18.000 mensen en je vindt het in het zuiden van Aruba.

Mundi Health Cafe in San Nicolas: Op een flink zonnige dag is het best pittig om door de overhitte straten te banjeren op zoek naar de mooiste kunstwerken. Als je dus even wilt afkoelen in de airco of toe bent aan een drankje kunnen we dat helemaal begrijpen. Er zijn twee plekken die leuk zijn om naartoe te gaan en de eerste is Mundi Health Cafe. Een klein cafeetje dat in hetzelfde gebouw zit als het Community Museum San Nicolas en dat meteen opvalt, omdat het aan de rotonde ligt en op de voorkant van het grote gele gebouw “Nicolaas Store” staat. Hier hebben ze goddelijke, gezonde wraps op het menu staan en ook nog eens voor een heel fijn prijsje.

Charlie’s Bar in San Nicolas: Een andere must in San Nicolas is Charlie’s Bar, toen wij er waren was het cafe helaas dicht maar vanaf de buitenkant zie je al een beetje wat je te wachten staat. Waarom dit cafeetje zo tof is? Aan de muren zijn allerlei vondsten van duikers bevestigd! Het is dus alsof je een reusachtige schatkist binnenstapt, het is een cafe maar wel een waar je je ogen uitkijkt. Naast duikvondsten zijn de muren versierd met kranten en allerlei iconische nummerborden.

Rij vanaf San Nicolas door naar Baby Beach: Vanuit San Nicolas kun je vervolgens goed doorrijden naar Baby Beach, een van de mooiste strandjes van Aruba en de ideale plek om af te koelen of te chillen. Ook kun je je roadtrip naar deze kant van het eiland combineren met een stop aan het gigantisch rode anker, Anchor in Memory to All Seamen.

→ Bekijk hier al onze Aruba artikelen