Er zijn onwijs veel toffe strandjes op Aruba te vinden, maar hoe vind je de allerleukste? Hieronder vind je onze favorieten en wat wij de 5 mooiste stranden op Aruba vonden! Pak je to do list er dus gauw bij, want deze stranden moet je sowieso aan je planning toevoegen:

5 x de mooiste stranden op Aruba

Mooiste stranden Aruba Baby Beach

1. Baby Beach

Als je naar Baby Beach rijdt met de auto vanaf Oranjestad of Paradera, dan kom je als eerst langs San Nicolas. Dit stadje is gevuld met heel veel toffe streetart en als je fan bent van graffiti kun je je hier met gemak een uur of twee vermaken, lees hier meer over San Nicolas. Ook is er een kerkje waar je onderweg langsrijdt, vanwaar je een heel tof uitzicht over de kust hebt. Hoe verder je vervolgens naar het zuidelijkste puntje van het eiland rijdt, hoe dichter je bij Baby Beach komt. Dit baaitje is een van de chillste en mooiste baaien van Aruba. Het water is hier extreem helder blauw, het zand perfect zacht en er staan genoeg bomen en parasols waaronder je in de schaduw kunt zitten. Het water is hier bovendien niet al te wild, waardoor je er perfect kunt zwemmen. Een dikke aanrader dus, vooral als je wilt zonnen, chillen en badderen!

mooiste stranden Aruba California Lighthouse Mooiste stranden Aruba Arashi Beach

2. Arashi Beach

Arashi Beach is een heel chill strandje om te zwemmen. Er staan wat palmbomen op het strand, van die fijne zomerse parasols en er is een barretje waar je drankjes kunt doen. Toen wij er waren hebben we vooral gezwommen, maar ga je op het juiste moment dan kun je op dit mooie strand ook schildpadden zien! Neem dus je snorkel mee als je naar Arashi gaat en wie weet heb je meer geluk dan wij! Vlakbij Arashi Beach vind je trouwens ook de witte California Lighthouse, als je dan toch hier in de buurt bent is het ook wel tof om heel even hier naartoe te rijden. Ook kun je vanaf de weg bij het California Lighthouse heel goed de duinen van Aruba zien liggen, ze zijn niet zo zanderig als in Nederland maar alsnog tof om te zien.

3. Palm Beach

Een van de meest vol gebouwde stranden op Aruba is Palm Beach, hier zul je dan ook heel wat hotels, toeristen en restaurantjes vinden. Vanwege alle gebouwen wordt dit strand ook wel de Highrise-area genoemd. Wat leuk is aan Palm Beach is dat je onwijs veel plekjes hebt waar je kunt chillen en vanaf hier kun je ook veel tours doen. Zo gingen wij vanaf Palm Beach met Jolly Pirates op een snorkeltour. Dat was echt een dikke aanrader want je gaat niet alleen snorkelen op drie verschillende plekken, waarvan één boven een gigantisch scheepswrak, maar je kan ook met een trapeze in zee springen en geloof ons dat is echt nog leuker dan het klinkt! Verder moet je op Palm Beach ook echt even naar Eduardo’s, hier haal je de beste smoothies en bowls van het hele eiland.

mooiste stranden Aruba ezels

Mooiste stranden Aruba boca grandi

4. Boca Grandi

Oke, dit strand is er misschien niet een om echt op te gaan liggen en vanwaar je chill in zee kunt zwemmen, maar toch vond ik dit een van de mooiste stranden op Aruba. Rij erheen met de auto vanaf San Nicolas en Baby Beach en kijk je ogen uit zodra het landschap steeds wijdser en uitgestrekter wordt. Hier rij je over een ruige dirt road en met wat geluk kom je langs de weg tientallen geiten en ezels tegen. In zee kun je kitesurfers hun kunsten zien vertonen, want Boca Grandi is een van de beste plekken op Aruba om te kitesurfen. Een flinke dosis ervaring is dan wel handig, want de wind en golven kunnen hier flink zijn. Toch is het ook tof om dit strand te zien als je niet gaan kiten, maar dan vooral omdat het landschap zo ruig is.

mooiste stranden aruba tips hangmat

5. Renaissance Island

Op dit strand kun je helaas niet zomaar komen, je moet namelijk in het Renaissance Hotel overnachten of een (heel duur) kaartje kopen om met de boot naar dit prive eilandje te kunnen. Maar eenmaal op Renaissance Island bevind je je wel op een van de mooiste strandjes van Aruba! Toen wij er waren was het heel relaxt en rustig en omdat er twee baaitjes zijn, kun je op veel verschillende plekken zwemmen en chillen. Langs het zandstrand staan allerlei parasols en ligbedjes, maar er zijn ook verborgen hoekjes met hangmatten.

→ Bekijk hier al onze Aruba artikelen

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Verliefd op Nederland banner 2