fietsen in sevilla fietstour

Fietsen in Sevilla: alles wat je moet weten

Zo, daar gaan we weer. Het is onderhand standaard dat ik op de eerste volle dag van een stedentrip rond half 10 de deur uit ga. Soms iets eerder, soms iets later. Als ik maar om 10 uur bij de fietsverhuur sta. Dan ben ik 3 uur zoet, en word ik om 13:00 weer netjes afgeleverd bij waar ik begon. Ik denk dat ik mezelf onderhand met recht een fietsambassadeur mag noemen, want na San Francisco en Los Angeles stap ik dit jaar ook in Sevilla op de fiets om de stad beter te leren kennen, te oriënteren en wat verhalen te horen. Tijdens deze heerlijke tocht ontdekte ik een paar dingen die ik graag met je deel om jouw fietstour door Sevilla nóg makkelijker en leuker te maken.

5 tips: Fietsen in Sevilla

fietsen in sevilla fietstour

sevilla tips fietstocht fietsen sevilla tips

1. Sevilla is geliefd onder Nederlanders

Vooral in het voorjaar of najaar zoeken Nederlanders graag deze stad op. In de zomer wil je hier door de hoge temperaturen niet zijn, maar in het najaar is het hier perfect en kun je juist in Nederland even het herfstige weer ontspringen. En je weet waar Nederlanders van houden: fietsen! Reken er dus maar op dat je een vrij grote groep hebt. Op een doodnormale maandag stonden wij met 5 volle groepen (á zo’n 10 man) klaar om op pad te gaan. Ja, echt. Je zou bijna denken dat je in Amsterdam bent.

in sevilla fietsen

fietsen sevilla viewpoint

tijdens sevilla fietstour

2. Het is een echte fietsstad

Niet alleen wij Dutchies stappen graag op de fiets – ook voor lokalen is de fiets een geliefd vervoersmiddel. Soms zijn plekken nét even te ver om te lopen in Sevilla, en ja, om nou met dat mooie weer in een tram of taxi te stappen.. Nee, fietsen in Sevilla is uitstekend te doen en er zijn ook gewoon fietspaden aangelegd.

fietstour sevilla bezienswaardigheden

fietsbolletjes sevilla straten

3. Maar die fietspaden moet je wel kunnen vinden…

Ze zijn namelijk niet met mooie rode stroken aangegeven op de weg, zoals we gewend zijn. Langs de grote asfaltweg rondom de stad is het fietspad duidelijk aangegeven, maar in de stad zelf moet je iets beter kijken. Hier is het fietspad namelijk aangegeven met stroken van zilveren ‘bobbels’ op de weg. Een soort dopjes, maar dan met een klein fietsertje erop afgebeeld (je moet dus wel héél goede ogen hebben tijdens het fietsen). Wij waren daarom heel blij dat we een tour deden: anders hadden we dit nooit geweten!

fietsen in sevilla uitzichtpunt

highlights sevilla fietstour

4. Weet waar je heen fietst

Santa Cruz is een van de mooiste wijken van Sevilla, vanwege de schilderachtige en knusse straatjes. Een echte must om doorheen te struinen, maar niet met de fiets. Ook kun je de winkelstraten beter laten voor wat het is. Kortom: weet waar je op de fiets heen gaat of ga gewoon mee met een van de tour van Baja Bikes (damn, ze hebben ook een tapas fietstour!). Alle highlights zijn prima te bereiken met de tweewieler: wij bezochten Plaza de España, maakten een stop bij Alcazar, fietsten door het Maria Luisa park en ook onderweg stopten we bij meerdere mooie, historische gebouwen in de stad. Maar je snapt dat ik natuurlijk niet alles ga verklappen!

fietsen in sevilla fietstour tipssamen in sevilla tips

fietsen sevilla fietstour

5. Mind your step.. eh.. wheel

Sevilla heeft tramlijnen en dus een tramrails (surprise surprise). Deze tramrails ligt op dezelfde weg als waar auto’s, koetsen én fietsen rijden, en voetgangers denken dat het de stoep is. Op een paar plekken, vooral bij de oude Tabaksfabriek (nu de Universiteit) en rondom de Kathedraal kan het krioelen van mensen en voertuigen. Met een tramrails is dat niet heel erg veilig – voor je het weet zit je wiel ertussen en lig je (bijna) languit.  Zorg dus dat je binnen de dopjes-lijntjes fietst en houd je bel in aanslag! Haast hebben is in Sevilla overigens nooit nodig – veelste warm voor…!

Een reisje naar Sevilla inclusief fietstour boeken? Dat doe je zo!

Vervoer: Naast het fietsen of de fietstour met Bajabikes, kun je Sevilla ook goed te voet of met de bus zien.

Beste reistijd: De beste reistijd om naar Sevilla te gaan is in het voorjaar (maart tot en met mei) of najaar (september tot en met november), dan is het net wat koeler dan in de hete zomer!

Vliegen naar Sevilla: Je kunt met verschillende airlines vanuit Nederland naar Sevilla vliegen (check hier meteen vliegticketprijzen). Vanaf het vliegveld is het vervolgens ongeveer 30 minuten naar het centrum met de bus.

Hotel-tip: Een budgetproof plek om in Sevilla te verbljiven is het For You Hostel, prima plekje voor een fijne prijs!

→ Bekijk hier al onze Spanje artikelen