Wat te doen in Benidorm? 5 activiteiten voor jonge (en oude) reizigers!

Gaan je opa en oma ieder jaar op vakantie naar Benidorm en lijkt het je leuk ze eens te bezoeken, maar heb je geen zin om te verstoffen tussen de oudjes? In en rondom Benidorm is er ook voor jonge mensen genoeg te doen, zonder omver gereden te worden door rollators.

Wat te doen in Benidorm?

Benidorn: 5 activiteiten voor jong (en oud)

Alle clichés over Benidorm zijn waar: het barst er van de gepensioneerden, de gedateerde flats rijzen tot in de hemel en bij elk restaurant staan minstens 5 scootmobiels te wachten tot hun ‘baasje’ ze weer meeneemt. Voor de meeste jongeren niet direct de perfecte ingrediënten voor een fijne vakantie onder de Spaanse zon. Toch is er aan de Costa Blanca genoeg te doen om je minstens een dag te vermaken. Jij blij, en je grootouders – die hun dagelijkse siësta willen voortzetten – ook blij. We sommen de vijf leukste activiteiten voor je op!

wat te doen in Benidorm Jeepsafari rondom de stad

Wat te doen in Benidorm activiteiten

1. Ga op Jeepsafari!

We beginnen met misschien wel de leukste activiteit van het rijtje: de Jeepsafari. De dames en heren van Marco Polo Expediciones nemen je maar wat graag mee het achterland in, waar ze je een totaal andere kant van Benidorm laten zien, ver weg van de toeristendrommen. Je kunt ook zelf een Jeep huren, maar wij raden aan met een georganiseerd tripje mee te gaan: de enthousiaste bestuurders weten je van alles te vertellen over de omgeving: van de geschiedenis van vergeten bergdorpjes tot de verse kruiden die je langs de kant van de weg plukt.

wat te doen in Benidorm Fietstocht rondom Benidorm

2. Ontdek Benidorm per fiets

Nu denk je misschien: een elektrische fiets is toch júist voor bejaarden? Dan heb je de (eco-vriendelijke) exemplaren van Tao Bikes nog niet gezien. De e-bikes – waar menig motorrijder jaloers op zou zijn – brengen je met gemak op de top van een berg, zonder je ook maar een druppeltje zweet te bezorgen. Net zoals met de Jeepsafari, krijg je ook met de fietstocht een totaal ander beeld van Benidorm te zien: binnen no-time ben je ontsnapt aan het drukke centrum en zit je in het natuurpark Sierra Helada, waar je de prachtigste vergezichten over zee hebt. En dat voor maar € 12 per twee uur, of € 25 per dag. Je zou willen dat zo’n fiets in je koffer mee naar huis past.

Wat te doen in Benidorm strand

3. Bezoek Pauweneiland: Isla de Benidorm

Bij een stad aan zee kan een activiteit op het water niet ontbreken. Pak de boot naar het kleine eilandje Isla de Benidorm (ook wel Pauweneiland) dat voor de kust ligt, zet je snorkelbril op en ontdek de mooiste onderwaterwereld. Er vertrekken ieder uur boten vanuit de haven en de tocht duurt ongeveer 20 minuten. Voor een retourtje Isla de Benidorm ben je € 15 per persoon kwijt. Je kunt ook een boot huren, maar dan ben je een stuk duurder uit.

Wat te doen in Benidorm activiteiten Golfclinic Wat te doen in Benidorm golven

4. Sla een balletje

Je zit in een bejaardenoord of je zit het niet: achter de wolkenkrabbers van Benidorm ligt een prachtige uitgestrekte golfbaan, Meliá Villaitana. Golfen is ook verrassend leuk voor mensen die de pensioengerechtigde leeftijd nog lang niet hebben bereikt. Bij de Meliá hoef je geen lid te zijn en kun je een dagje flink wat ballen slaan vanaf de driving range. Niet zo’n gevoel voor de bal? In het clubhuis kun je ook enkel een kopje koffie drinken en genieten van het prachtige uitzicht over de Benidormse skyline. Let er wel op dat je op de golfbaan gepast gekleed gaat: laat je spijkerbroek dus in je koffer.

5. Bezoek een wijngaard

Dat er veel alcohol wordt geconsumeerd in Benidorm, is een ding dat zeker is. Maar wat veel mensen niet weten, is dat veel van de wijn die in de badplaats geschonken wordt uit de regio komt. Rondom Benidorm zijn verschillende wijngaarden te bezoeken waar je een rondleiding kunt krijgen én uiteraard een (of meerdere) glaasjes kunt proeven. De moeite waard als je wilt weten hoe die prachtige druiven uiteindelijk in je glas terechtkomen. Wijngaardtips zijn: Bodegas Mendoza en de experimental vineyard van Bodegas Bocopa.

En nu zijn we natuurlijk benieuwd: Ga jij dit jaar je lieftallige grootouders opzoeken zonder het gevoel te hebben dat je rondloopt op de set van Benidorm Basterds? Laat het ons weten in de reacties! Kijk voor meer informatie op Visit Benidorm.