Wie op vakantie zijn Nederlandse eetgewoonten graag voortzet, kan in Benidorm z’n lol op. Op elke straathoek vind je wel een Friet van Piet, of Joop’s Bitterballen. Maar ook liefhebbers van de authentieke Spaanse keuken komen – met iets meer moeite – aan de Costa Blanca aan hun trekken. Vandaag delen we vijf authentieke Spaanse restaurantjes, in toeristisch Benidorm.

Braseria Aurrera

Zin in Pinxtos? Dan wandel je binnen bij Braseria Aurrera. Hier vind je vrijwel alleen Spanjaarden – op een verdwaalde Engelse toerist na – en kun je kiezen uit de lekkerste hapjes. Meng je tussen de locals en ga aan de bar staan, bestel een wijntje en een gezellige avond is gegarandeerd.

La Señoría

Bij La Señoría kom je voor één ding: caldero, de specialiteit van het huis. Door de manier van serveren verwacht je wellicht een paella-achtig gerecht, maar caldero is veel ‘natter’, en volgens de kokkin niet te vergelijken met paella. Vergelijk het ook vooral niet met Italiaanse risotto, want dat is op z’n zachtst gezegd een belediging voor de chef. Bestel wat knapperig stokbrood met aioli vooraf, die is er heerlijk!

La Cava Aragonesa

Voor de entourage hoef je hier niet te gaan zitten (lees: saaie tafeltjes en televisieschermen met voetbal), maar voor het eten des te meer. Onze aanrader op het menu? De polpo. Zeer smakelijk klaargemaakt! En leche fritta, gebakken melk, als dessert. Een bijzonder lekker streekgerecht.

La Taparia

When in Spain… eat tapas! Je kunt Benidorm natuurlijk niet verlaten zonder tapas gegeten te hebben. Probeer de foute tenten te vermijden en wandel naar het straatje Calle Santo Domingo, waar de écht goede tapasrestaurantjes zitten. Bij La Taperia zijn de ibericokroketjes onwijs lekker.

Restaurante Ulia

Alleen al vanwege de vriendelijke eigenaresse zou je hier aan moeten schuiven. Restaurante Ulia bevindt zich aan Poniente beach (het deel van Benidorm waar de Spanjaarden zelf komen) en is een heerlijke plek om na een ochtend strand een hapje te eten. Hier eet je vis vers uit zee (de paella is een aanrader!) en drink je heerlijke wijn.

Ben jij weleens in Benidorm geweest? En waar heb jij toen gegeten?

Lees ook: Wat te doen in Benidorm: 5 activiteiten voor jonge (en oude) reizigers! Of kijk voor meer tips op Visit Benidorm.

Over de auteur

Agnes Nijholt
Travelblogger

Een cappuccino op een terras in de Italiaanse ochtendzon, een vers kaneelbroodje in bruisend Stockholm of rijst en curry in een afgelegen dorpje in Sri Lanka. Het zijn de kleine - regelmatig eetgerelateerde - dingen die mij elke keer weer in de reisverleiding brengen. Als freelance tekstschrijver en fotograaf heb ik het geluk reizen zo nu en dan als werk te mogen bestempelen, maar ook in m'n vrije tijd pak ik dolgraag m'n koffer of backpack. Op WeAreTravellers neem ik jullie mee!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.