Deze foto’s bewijzen dat jij ooit naar het Alhambra in Spanje wilt

Ik heb een zwak voor Oosterse architectuur. De prachtige unieke vormen en de prachtige kleuren hebben gewoon iets magisch. Ik vermoed dat mijn fascinatie voor de Disneyfilm Alladin hier enigszins mee te maken heeft. Het leuke is dat je voor Oosterse vibes niet per se helemaal naar het Midden Oosten zelf af hoeft te reizen.

Op zoek naar Oosterse sferen

In Spanje, Granada, vind je namelijk de Alhambra. Het Alhambra is een historisch complex dat bestaat uit een imposant fort, prachtige paleizen en weelderige tuinen. Het Alhambra is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar het heeft ook een rijke historische betekenis. Het diende als het laatste bolwerk van de islamitische heerschappij op het Iberisch schiereiland voordat het in 1492 werd veroverd door de katholieke koningen van Spanje. Vandaar de Oosterse invloeden in de architectuur.

Het Alhambra trekt bezoekers vanover de hele wereld

Tegenwoordig is het Alhambra een belangrijke toeristische attractie en een UNESCO-werelderfgoed. Jaarlijks trekken miljoenen bezoekers van over de hele wereld naar Granada om dit prachtige complex te bewonderen en de rijke geschiedenis en architectuur te ervaren die het te bieden heeft. Aangezien het zo populair is ook gelijk een tip: Koop je tickets van tevoren. Als je dit niet doet is de kans namelijk groot dat het uitverkocht is en sowieso moet je vooraf een kaartje kopen, dit kan namelijk niet ter plekke.

Dit is waarom jij ooit een keer naar Alhambra wilt

Als je nog niet overtuigd bent om een bezoekje te wagen aan deze adembenemende plek, zullen deze foto’s dat vast en zeker doen:

Alhambra Granada bezoeken Alhambra Granada tuin het alhambra bezoeken zonder gids tuinen alhambra Alhambra Granada bezoeken Alhambra Granada Alhambra spanje Granada in spanje granada spanje sinaasappel Alhambra Granada spanje uitzicht granada spanje granada spanje Alhambra paleis spanje het Alhambra Granada

Tips voor als je het Alhambra in Spanje wilt bezoeken

Als je van plan bent om het Alhambra te bezoeken, zijn hier enkele tips om je bezoek zo goed mogelijk te laten verlopen.

  1. Koop je tickets van tevoren: Het Alhambra is een populaire bestemming en tickets zijn vaak snel uitverkocht, vooral tijdens het hoogseizoen.
  2. Kies de juiste toegangstijd: Het Alhambra heeft tijdslots voor toegang, en het is belangrijk om de juiste tijd te kiezen die op je ticket vermeld staat. Zorg ervoor dat je op tijd arriveert, want te laat komen kan resulteren in het verlies van je toegangsrecht.
  3. Neem een gedrukte plattegrond of audiogids mee: Het Alhambra is een uitgestrekt complex met veel verschillende gebouwen en tuinen.
  4. Draag comfortabele schoenen: Het Alhambra vereist veel wandelen, dus zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt.
  5. Reserveer voldoende tijd: Plan genoeg tijd in voor je bezoek aan het Alhambra, want er is veel te zien en te ontdekken. Het complex bestaat uit verschillende delen. Het is raadzaam om minimaal een halve dag uit te trekken om alles op je gemak te kunnen verkennen.
  6. Geniet van de tuinen: Vergeet niet om tijd vrij te maken om te genieten van de prachtige tuinen van het Alhambra, met name het Generalife. Deze groene oases bieden een vredige en ontspannende sfeer te midden van het architectonische pracht en praal.

→ Lees ook: Alhambra Granada bezoeken: Een complete gids met alle tips!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Spanje