Wat te doen in Sevilla

Wat te doen in Sevilla tijdens je stedentrip? 8 tips om het meeste uit je trip te halen!

Sevilla is een van de Spaanse steden die absoluut op je bucketlist moet. Deze stad is liefelijk, historisch en zit vol met cultuur! Daarnaast is het de perfecte plek om je winterdip te bestrijden aangezien de temperaturen over het hele jaar vrij aangenaam zijn. Dus hier komen mijn tips om het meeste uit je stedentrip te halen:

8 x wat te doen in Sevilla?

Tips sevilla Real Alcazar

Sevilla alcázar of seville

1. Bezoek de magische tuinen van het Real Alcázar

Het Koninklijke paleis van Sevilla is een absolute must see wanneer je in de stad bent. Als architectuur liefhebster heb ik uren rondgelopen door het paleis en de tuinen eromheen. Geniet van de Moorse architectuur invloed en de talloze azulejos die rondom de koepels staan. Of bewonder de diverse bloemen en planten die hier te vinden zijn en de talloze dieren die los rondlopen. Mijn tip voor een bezoek is om vooraf je kaartje te kopen om de drukte te vermijden of om later op de dag te gaan.

Wat te doen in Sevilla

Tips Sevilla Plaza de Espana-2 Tips Sevilla Plaza de Espana-2

2. Bewonder de schoonheid van Plaza de España

Op Plaza de España is er altijd wel iets te zien. Loop bijvoorbeeld de wandschilderingen langs rondom het plein, die elk de Spaanse provincies symboliseren. Wist je dat het er in totaal 50 zijn? Of zoek verkoeling in een boottochtje rondom het plein of bij de fontein in het midden waar jong en oud spelen. Tevens zijn er vaak straatartiesten te vinden die flamenco shows geven, wat erg vermakelijk is. Perfecte plek om lekker rond te dwalen en te chillen!

3. Chillen in Parque de Maria Luisa

Vlakbij Plaza de España vind zich het Maria Luisa park. Je kunt hier heerlijk chillen tussen de sinaasappelbomen en vele kleurrijke bloemen. In de goede seizoenen is het dan ook een lust voor je ogen om hier doorheen te wandelen. Mijn aanrader is om lekker rond te dwalen en een kleedje mee te nemen en ergens neer te ploffen met wat eten, drinken en te genieten van de zon en rust voordat je verder de stad gaat verkennen.

Tips Sevilla La Giralda toren Wat te doen in Sevilla kathedraalSevilla La Giralda toren

4. Bezoek het praalgraf van Columbus in de kathedraal en beklim de La Giralda toren

Het kathedraal in Sevilla is het grootste Gothische kathedraal ter wereld en tevens het huis van het graf van Columbus. Hierover bestaat overigens wel wat twijfel daar sommigen beweren dat Columbus zelf niet in Sevilla geborgen ligt maar een familielid. Binnen het kathedraal heb je ook een groot altaar met verschillende delen uit de bijbel die prachtig zijn om te bewonderen. Mocht je in een sportieve bui zijn en in voor een mooi uitzicht over de stad kan je naast het kathedraal de Giralda toren beklimmen. Deze wordt ook wel als het symbool van Sevilla beschouwd.

Wat te doen in Sevilla Metropol Paraso-2 Metropol Paraso

Wat te doen in Sevilla Metropol Paraso Wat te doen in Sevilla Metropol Paraso-4

5. Metropol Parasol: de grootste houten constructie ter wereld

Een groot contrast met de rest van de stad is de Metropol Parasol. Deze houten constructie, ontworpen door architect Jürgen Mayer, biedt een mooi uitzicht over de stad. Ze worden ook wel de champignons genoemd, ‘Las Setas’. Buiten het mooie uitzicht biedt deze plek ook ruimte voor een markt, een archeologisch museum en enkele cafés en restaurants. Een aanrader voor een goed kop koffie is Virgin Coffee, gelegen op het plein achter de markthal. Verder worden er regelmatig optredens van artiesten of sporters uit de omgeving op het plein georganiseerd. Zo was ik getuige van een circusoptreden van een groep basisschool kinderen wat echt heel schattig en uniek was om mee te maken. Een fijne plek om een ochtend of middag rond te hangen.

Sevilla tips eten-2 Sevilla tips eten-2 Sevilla tips eten-2 Sevilla tips eten-3

6. Ontdek de beste foodspots in de Joodse wijk Santa Cruz

Deze wijk is dé plek om je hart te verliezen aan alle lekkere tapas restaurants. Daarnaast kent de wijk een hele knusse, prettige sfeer waardoor het heel fijn is om hier je siësta door te brengen of s ’avonds plaats te nemen en mensen te kijken. Mijn absolute aanrader is om tapas te gaan eten bij het prijswinnende restaurant El Pasaje te gaan eten! Ze hebben hier heerlijke, originele tapas gerechten waarmee ze de prijs voor tapas van het jaar gewonnen hebben. Dit gecombineerd met vriendelijke prijzen en vriendelijk personeel maakt een absolute aanrader om heen te gaan. Andere tapas restaurants om te proberen in deze wijk zijn Pantanchón of Bar Cathedral. Even genoeg van tapas? Probeer dan het Italiaanse restaurant L’Oca Giuliva, waar ze onder andere overheerlijke pizza’s serveren. En om de avond af te sluiten met heerlijke cocktails ga je naar de bar The Second Room.

7. Bezoek de overkant van de rivier: de oude ‘zigeunerwijk’ Triana

Triana is een oude wijk aan de overkant van de rivier waar voorheen veel arbeiders, zeelieden en zigeuners woonachtig waren. Deze wijk is overdags uitgestorven maar komt s’avonds tot leven wanneer de talloze bars opengaan en je kunt genieten van drankjes, tapas en flamenco optredens. Mijn tip is om laat te gaan en rond de straat Calle Betis en de straten daarachter te zoeken naar een geschikte plek om neer te dalen. Rondom Calle Pagés del Corro zijn er overigens ook genoeg barretjes te vinden om te bezoeken. Mocht je niet zo van de late avonden zijn dan is Triana ook leuk om doorheen te wandelen overdags en een indruk van de wijk te krijgen. Een aanrader is om dan wat lekkers te kopen bij Mercado de Triana, welke gelegen is naast de Triana brug.

wat te doen in sevilla Tips sevilla-2

8. Bewonder de kunst van de flamenco dans

Sevilla is de stad waar de flamenco dans zijn oorsprong vind. Veel mensen komen dan ook naar de stad om een opleiding te volgen om de dans te leren. Maar je kunt ook op veel plekken een kaartje kopen voor een professionele show of in een bar duiken en onder genot van een drankje een optreden bewonderen. Ik ben naar La Carboneria geweest waar ik gratis kon genieten van een optreden onder genot van een sangria. Let wel op dat filmen en foto’s maken hier niet zijn toegestaan. De shows beginnen hier overigens eerder op de avond dan op andere plekken. Mocht je elders willen genieten van een optreden dan raad ik je aan om vooraf een kaartje voor een show te kopen of laat op de avond in Triana op zoek te gaan naar een bar waar optredens gegeven worden. In ieder geval kan je Sevilla niet verlaten zonder de flamenco ervaren te hebben!

Algemene tips om je reisje naar Sevilla te plannen

Vervoer: Sevilla is overzichtelijk en de bovenstaande tips zijn goed te bereiken ter voet of met een bus. Overigens zijn er in het centrum ook veel paard en koets ritjes te vinden als vervoer. Persoonlijk zal ik dit afraden daar mij opviel dat deze dieren niet altijd goed behandeld worden door de eigenaren, maar ieder zijn eigen keuze. Een andere optie: Sevilla ontdekken met de fiets! Bij Bajabikes kun je een fietstour boeken en hier kun je onze ervaring met fietsen in Sevilla lezen!

Beste reistijd: De beste reistijd om naar Sevilla te gaan is in het voorjaar (maart-mei) of najaar (sep-nov). In de zomer zal ik je afraden daar temperaturen oplopen tot 40 graden en er weinig mogelijkheden zijn tot verkoeling in een zwembad of dergelijke.

Vliegen naar Sevilla: Je kunt met verschillende airlines vanuit Nederland naar Sevilla vliegen (check hier meteen vliegticketprijzen). Vanaf het vliegveld is het vervolgens ongeveer 30 minuten naar het centrum met de bus.

Hotel-tip: Ik verbleef in For You Hostel, prima plek voor een fijne prijs maar er zijn meerdere opties te vinden in Sevilla die een goede basis bieden voor het ontdekken van deze stad.

→ Bekijk hier al onze Spanje artikelen