schladming dachstein schapen oostenrijk-31

Schladming Dachstein: Zomer tips voor een ultieme vakantie op dit plekje in Oostenrijk

Vakantie is er voor om volledig tot rust te komen van alle dagelijkse bezigheden. Toch is het helemaal niet zo erg om tijdens je vakantie een beetje af te zien – zeker niet als het gaat om een huttentocht in de Oostenrijkse bergen! Tijdens een vierdaagse tocht door de regio Schladming-Dachstein hebben we de zowel de sprookjesachtige- als ruige zijde van Oostenrijk mogen ervaren: een prachtig helder meer, verborgen in een vallei? Check! Winterse omstandigheden bovenop een ijzige gletsjer? Check! Natuurlijk kan een goed Weizener biertje aan het einde van een lange dag niet ontbreken.. Waarom is Oostenrijk niet bekender als zomervakantiebestemming?

Schladming Dachstein

schladming dachstein oostenrijk regenboog

Op uitnodiging van het Oostenrijks toerismebureau hebben we ons begeven in een prachtige regio in centraal Oostenrijk: Schladming-Dachstein. Het gebied is goed te bereiken vanaf het vliegveld van Salzburg en onderweg naar je eerste overnachting is het al genieten om de bergen om je heen steeds in grootte te zien toenemen. De regio is bekend als wintersport bestemming, maar een berggebied als deze leent zich natuurlijk uitstekend voor een grote diversiteit aan zomerse activiteiten. Natuurlijk kan je ontspannen op je luie stoel genieten van de mooie omgeving, maar nog veel leuker om deze al mountainbikend, klimmend en hikend te verkennen! We hebben voor jullie een beeldimpressie van de reis met een aantal hoogtepunten die wat ons betreft echt aan te raden zijn!

schladmingdachstein-oostenrijk schladming dachstein-6

Hike rondom de Bodensee

Na een korte wandeling komt het begin van het meer al in zicht: prachtig gelegen in een vallei met aan de zijkanten een verscheidenheid aan kleine watervalletjes. In de eerste instantie is het meer op zichzelf al de moeite waard om te bezoeken, maar het wordt pas echt interessant wanneer je aan de hike gaat beginnen. Je klimt een aantal hoogtemeters, maar vervolgens zal je nog twee minstens zo mooie meren tegenkomen en het gaafste is: je hebt ze zo goed als volledig voor jezelf! Ontzettend rustig, genieten van de heerlijke natuur zonder geraas van auto’s om je heen en nadat je benen weer zijn bijgekomen van de pittige klim, kan je overnachten in een schattig berghutje of even lekker pootje baden in het kraakheldere water van een van de meren!

schladmingdachstein- oostenrijkschladming dachstein oostenrijkschladming dachstein-5 oostenrijk

Dachstein

Het Dachstein-massief is een prachtige bergpartij waar zelfs in de zomer bovenop te skiën is, vanwege de grote gletsjer die daar verscholen tussen de rotsen ligt. Voordat we de bergen zelf mochten ervaren, hebben we eerst kunnen genieten van het uitzicht op deze rotsen van een afstandje: aan de overzijde van de vallei heb je een fijn zicht op dit ruige stukje natuur. Je kunt het uitzichtspunt ook gewoon met de auto bereiken, mocht je eens zin hebben in een rustdagje!

schladming dachstein-16 in oostenrijk schladming dachstein in oostenrijk-17

Met de gondel

Een unieke manier om toegang te verkrijgen tot het Dachstein gebergte is via de Dachstein Gletscherbahn. Je stijgt 1000 meter, waarbij de gaafste stijle rotswanden worden gepasseerd. Een vleugje mist en het mysterieuze spektakel is compleet. Eenmaal boven wacht een ijzig landschap je op, zelfs in hartje zomer. De combinatie van een gletsjer met panoramische uitzichten is de moeite!

schladming dachstein-19

Guttenberghaus

Specifiek het noemen waard is deze berghut: na een 4 uur durende hike (afhankelijk van hoe erg je je laat verleiden tot het maken van veel te veel foto’s) vind je deze hut op 2146 meter hoogte! Dat zegt natuurlijk al genoeg over het fantastische uitzicht dat je gaat hebben vanuit je kamer of vanaf de veranda: een koud biertje heeft nog nooit zo goed gesmaakt na een uitputtende hike!

schladming dachstein-30 schladming dachstein-32

Schaapjes!

We hebben natuurlijk het meest belangrijke tot het laatst bewaard: schapen! Alle vormen en maten, kleuren en afkomsten – je gaat ze gegarandeerd tegenkomen en je kan maar beter vast wennen aan het geklingel van de bellen die ze om hun nek dragen. Zelfs in de vroege ochtend kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en je bent vervolgens het komende uur gegarandeerd van nieuw gezelschap.

schladming dachstein schapen oostenrijk-31

schladming oostenrijk dachstein-27schladming dachstein-23 schladming dachstein-22

De reis naar Schladming-Dachstein heeft plaatsgevonden op uitnodiging van het Oostenrijks toerismebureau. Voor meer informatie over Oostenrijk en Schladming-Dachstein als zomerbestemming kun je hier terecht.

schladmingdachstein-1

Wil je naar Oostenrijk?

Handige links:

Vliegtickets naar Oostenrijk Hotels in Innsbruck

→ Bekijk hier al onze Oostenrijk artikelen